RealMæglerne

Boligmarkedet tilbage til normal

Del

RealMæglernes BoligBarometer / maj (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal og boligstatistikker fra Boligsiden.dk) viser, at boligmarkedet efter et hæsblæsende år løjer af og er tilbage på et højt normalt niveau: – Der kommer flere nye boliger til salg pr. uge, stk. salget er tilbage på tidligere års niveau, og det samlede udbud er langsomt opadgående, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

Ganske som forudset her i RealMæglernes BoligBarometer regulerer boligmarkedet sig selv. Det lave udbud og den høje efterspørgsel, som siden 2. kvartal af 2020 har lagt et pres på boligmarkedet, løjer så småt af.

Det viser salgsstatistikkerne fra Boligsiden.dk og ejendomsmæglerkæden RealMæglerne med over 100 mæglerbutikker i Danmark.

– Kvadratmeterpriserne, især i studiebyerne, er gennem det seneste år steget hurtigere end godt er, fordi udbuddet har været lavt og efterspørgslen høj, hvilket skyldes en Corona-effekt, hvor alle pludselig var i markedet. Boligmarkedet befinder sig bedst i et niveau på 4 procent – altså en prisstigning lige over inflationen. Men styrken i det danske boligmarked er netop, at det som udgangspunkt formår at regulere sig selv, og derfor er det sjældent, at indgreb er nødvendigt. Det er det heller ikke i denne omgang, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

Salgsstatistikerne fra Boligsiden viser, at antallet af nye boliger til salg er 29 procent højere i uge 20 i 2021 end i uge 20 i 2020.

Samtidig er det samlede udbud af boliger nu 4 pct. højere end lavpunktet i uge 10, og er langsomt opadgående uge for uge.

– Det nuværende boligmarked minder på ingen måde om det boligmarked, vi oplevede op til finanskrisen i 2007. De prisstigninger, vi ser nu, er forankret i en coronaeffekt, hvor danskerne på samme tid ville ind på det attraktive boligmarked, imens boligsælgerne var tilbageholdende, siger Preben Merrild Angelo.

https://www.boligsiden.dk/nyheder/2021/05/der-er-ingen-boligboble-paa-vej/

Han glæder sig derimod over, at regeringen nu tager initiativ til at hjælpe boligmarkedet i landdistrikterne i gang, så forskellen mellem land og by ikke bliver for stor.

Læs mere om det her:

https://www.realmaeglerne.dk/realmaeglerne/presse/vi-har-skabt-realkredit-historie

– Det hjælper til at tage presset af byerne, mens landdistrikterne ikke afvikles pga risikovurderinger og andet. Den næste udfordring må være at hjælpe flere unge ind på boligmarkedet. Faktum er, at det er billigere at eje end at leje. Men de unge skal hjælpes i gang, slutter Preben Merrild Angelo.

Læs også: 

https://www.boligsiden.dk/nyheder/2019/09/den-uheldige-generation/


***

RealMæglernes BoligBarometerudsendes ved afslutningen af hver måned og udarbejdes på baggrund af statistik indsamlet fra mere end 100 RealMægler-butikker landet over. BoligBarometeret er derfor først med aktuelle månedsanalyser om udviklingen på boligmarkedet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Boligsalget faldt 20 % i juli27.7.2021 13:36:00 CEST | Pressemeddelelse

RealMæglernes BoligBarometer / juli (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal og boligstatistikker fra Boligsiden.dk) viser, at det er blevet hverdag på boligmarkedet igen. Festen er forbi, og nu er det ferietid: – I takt med, at køberinteressen er svagt aftagende, betyder det også, at priserne fremover vil bevæge sig imod en normalisering med bedre balance mellem købere og sælgere, hvor vi vil se en årlig gennemsnitlig prisudvikling på 4 %, fortæller Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne.

”Vi har skabt realkredit-historie”24.5.2021 12:43:53 CEST | Pressemeddelelse

Det var en glad og stolt direktør for RealMæglerne, der 2. pinsedag efter tre års kamp for en ændring af realkreditten live i DR Radioavisen kunne slå ud med armene og konstatere: – Vi er blevet hørt! Regeringen foreslår nemlig i et nyt udspil til forbedring af lånevilkår i landdistrikterne, at der ydes en statsgaranti på realkreditlånet, så flere kan godkendes til at købe bolig i udkanten: – Det er en sejr for boligejerne, unge som gamle, og det er en sejr for et samlet Danmark, siger Preben Merrild Angelo.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum