Næstved Bibliotek og Borgerservice

Bogsnak i Næstveds natur

Del

Mandag den 31. august kl. 10.00-12.30 starter vores bookwalk-læseklub op igen. Her taler vi om bøger, mens vi går langs med Susåen og ind i Herlufsholm Skoven. En god kombination af litteratur, natur og sundhed.

Vi nyder naturen i Herlufsholm Skoven, mens vi deler vores læseoplevelser.
Vi nyder naturen i Herlufsholm Skoven, mens vi deler vores læseoplevelser.

Vi læser en bog til hver gang. Når vi mødes, får I en kort introduktion til bogen samt stikord til samtale, når vi efterfølgende skal gå rundt og nyde den smukke natur. Vi standser på udvalgte steder og samler op på snakken. Det handler om at dele gode læseoplevelser og nyde naturen på en og samme tid. Vi slutter af på Næstved Bibliotek med en kop te eller kaffe.

Medicin for sjælen
– Vi taler lidt om, hvor godt det er for os at læse og ikke mindst at komme ud i naturen og nyde den sammen med andre, fortæller Vibeke Sølling, som tog hul på konceptet med bookwalk i 2017. Sammen med en kollega, står hun også bag et helt ny tiltag af pilotprojektet Hold Hjernen Frisk med ture for mandlige seniorer i naturen.

Læsning som terapi er ikke nyt. Allerede i oldtiden betragtede man bøger som
”medicin for sjælen”. Og i dag viser hjerneforskning, at der sker målbare ændringer i hjernestrukturen, når vi læser litteratur.

Temaet dette efterår er KLIMA og MILJØ, baseret på FNs Verdensmål.
De tre bøger, som danner udgangspunktet for de tre ture er: Charlotte Weitze: Den afskyelige, Nina Bolt: Oversvømmelsen og Kasper Colling Nielsen: Det europæiske forår. Den første bog kan hentes i Infoskranken på Næstved Bibliotek fra den 10. august.

RENT PRAKTISK: Vi gennemfører vores ture, så vidt vejret tillader. Du skal kunne gå de ca. 3,5 km fra Rådmandshaven, langs Susåen og over den hvide bro gennem Herlufsholm Skoven til Næstved Bibliotek. Husk gode sko.

TID OG STED:
Mandage: den 31. august, den 28. september og den 26. oktober. Alle dage fra kl. 10.00-ca. 12.30. Vi mødes ved broen, som går over Susåen i Rådmandshaven i Næstved. Det er gratis.

Tilmelding på www.naesbib.dk. Du kan tilmelde dig alle tre gange eller fra gang til gang. Der er et begrænset antal pladser.

Info: Vibeke Sølling, tlf. 5588 4123, mail: visje@naestved.dk

Billedtekst: Vi nyder naturen i Herlufsholm Skoven, mens vi deler vores læseoplevelser.

Kontakter

Billeder

Vi nyder naturen i Herlufsholm Skoven, mens vi deler vores læseoplevelser.
Vi nyder naturen i Herlufsholm Skoven, mens vi deler vores læseoplevelser.
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum