Grouleff Communications

Blue Ocean Robotics er i slutspurten til kåring af Årets Robotvirksomhed 2019

Del

Overordentlig mange topchefer har nomineret Blue Ocean Robotics som en overbevisende kandidat til at løbe af med sejren i kåringen af Årets Robotvirksomhed 2019. I dag starter afstemningen om, hvilken af de 6 finalister, der får en statuette d. 12. december, når Odense Robotics afslører vinderen. Blue Ocean Robotics har som international frontløber inden for professionelle servicerobotter leveret på alle parametre i konkurrencen. Finalister bliver målt på deres indsatser inden for realisering af vækstpotentiale, fremme af talentudvikling og frugtbart klyngesamarbejde.

Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics

Prisen Årets Robotvirksomhed uddeles af Odense Robotics til en virksomhed, der i 2019, i særlig grad har udmærket sig eller ydet en ekstraordinær indsats inden for vækstpotentiale, talentudvikling og samarbejde i robotklyngen. I dag inkluderer Odense Robotics klyngen 130 virksomheder, og Blue Ocean Robotics er sammen med fem andre robotvirksomheder nomineret til prisen, som uddeles den 12. december. 

”Vi er beærede over at være blandt finalisterne til Årets Robotvirksomhed. I øjeblikket oplever vi en enorm kommerciel vækst i Blue Ocean Robotics med stor global efterspørgsel på vores servicerobotter, herunder UVD Robots, Beam Robots og PTR Robots. For at understøtte den globale vækst har vi skaleret mandskabet kraftigt op i alle dele af virksomheden, alt fra udvikling, marketing, finans og produktion,” fortæller Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

Nye kolleger dagligt

Virksomheden har faktisk de seneste to måneder ansat en ny medarbejder cirka hver dag. I dag beskæftiger Blue Ocean Robotics godt 110 ansatte, og har mere end 15 åbne stillinger, som forventes besat inden udgangen af 2019. 

“Det er vigtigt for os at understøtte vores globale vækst med flere talenter, men det er lige så vigtigt for os at kunne fastholde talenterne,” fortæller Claus Risager. 

Derfor fokuserer virksomheden også på at udvikle talenterne i deres Blue Ocean Robotics Academy. Her tilbydes både danskundervisning, sociale arrangementer for både medarbejdere og deres familier, tema-workshops samt kurser fra internationale e-learningplatforme der inkluderer kurser fra eksempelvis Stanford University og MIT. Derudover har virksomheden et lederprogram for alle ledere med personaleansvar, som får undervisning i at udvikle deres talenter til at præstere maksimalt. 

Blue Ocean Robotics blev for nyligt hædret for virksomhedens ekstraordinære indsats for at tiltrække, fastholde og udvikle særligt internationale talenter. Virksomheden modtog hæderen til Technology Denmarks årsmøde for Virksomhedspagten, som 30 virksomheder underskrev sidste år med en ambition om netop at tiltrække flere internationale talenter. Blandt de 30 deltagere blev Blue Ocean Robotics fremhævet som topscoreren.

Teknologier med kolossalt vækstpotentiale

Blue Ocean Robotics’ opfindelser rummer tilsammen et iøjnefaldende vækstpotentiale inden både sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Desinfektions-robotterne fra UVD Robots er allerede på markedet i 40 lande. Opfindelsen øger sikkerheden for både personale, patienter og pårørende ved at reducere risikoen for kontakt med bakterier og andre skadelige mikroorganismer. 

Blue Ocean Robotics har for nylig også investeret globalt i en unik telepresence-teknologi med købet af alle aktiver og rettigheder til robotten Beam fra en verdensberømt robotvirksomhed, Suitable Technologies, Inc. i Silicon Valley. Beam bidrager til bedre kommunikation, social inklusion og klimaforbedringer. Handlen afventer en formel godkendelse ved en amerikansk domstol. Det er planen, at hovedkontoret for Beam flytter til Odense og trækker mindst 30 nye jobs med sig til at udvikle, fremstille og afsætte robotterne på det globale marked. 

Udendørs robotter til brug i minkbranchen er Blue Ocean Robotics også involveret via i et projekt sammen med Hedensted Gruppen. Det drejer sig om fodringsrobotten HG Robo Feeder, der kan sikre, at Danmarks kan bevare sin førerposition inden for minkavl trods danske lønninger. Markedets respons på produkter indikerer, at allerede om fem år bliver mindst halvdelen af de danske mink fodret med HG Robo Feeder.

I selskabet PTR Robots baner ny innovativ teknologi vejen for et sundere arbejdsmiljø i sundhedssektoren med en robot, der hjælper personalet med både at forflytte og genoptræne patienter.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Download
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Download

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Ny Banegårdsgade 55, 4 sal.
8000 Aarhus C

+45 70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Prisbelønnet Robot Venture Factory

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter primært inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. UVD Robots, en mobil robot til desinfektion af patientstuer; Beam Robots, en mobil telepresence robot til kommunikation, social inklusion og CO2 klimaforbedringer; PTR Robots, en mobil robot til forflytning- og genoptræning af patienter, mfl. Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til scale-up, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags - en “Robot Venture Factory”. Blue Ocean Robotics har blandt andet vundet en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award 2019.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Disruption: Industrien kan nu automatisere sine gaffeltrucks uden lang ventetid15.1.2020 06:00:00 CETNyhed

BILA vil automatisere gaffeltrucks i hele verden. Skandinaviens største automationshus, BILA, fjerner nu de tre største barrierer for, at industrien let kan komme i gang med at automatisere manuel palletransport med gammeldags gaffeltrucks. Løsningen hedder Global AGV. Det sker samtidig med, at BILA lancerer en helt ny division i sin forretning med fokus udelukkende på logistikautomation. I BILA Logistics samles både kompetencer og logistikprodukter ét sted. Der er tale om en global satsning fra BILAs side, og til at eksekvere den ambitiøse plan har BILA Logistics håndplukket en stor kapacitet fra den internationale logistikbranche, Ole Madsen, tidligere CEO i Schäfer, Nord- og Østeuropa gennem 12 år.

Stærk frontfigur til succesfuld global robot-frontløber13.1.2020 06:00:00 CETNyhed

Intelligent Marking henter ny CEO hjem til Danmark: Olav Bjørn Jørgensen tiltræder som ny stærk frontfigur for Hjørring-virksomheden Intelligent Marking, der er verdens første og største producent af robotter til opstregning af sportsanlæg. Som nøglefigur i International Bike Group i Holland har han på få år vist, at han kan mangedoble en forretning og udbrede innovativ teknologi på det internationale marked. Før da gjorde robotvirksomhedens nye CEO lynkarriere hos det globale managementkonsulentfirma McKinsey & Company.

Robotter vil gøre håndværkerens job sundere2.1.2020 06:30:00 CETNyhed

En karriere som håndværker er blevet meget andet end hammer og el-værktøjer. Robotter vil dag for dag forandre arbejdet på byggepladserne. Det er ikke fjern fremtidssnak. Allerede i 2020 får danske håndværkere blandt andet mulighed for at tage en mobil stemmestyret tilskæringsrobot med i kassevognen eller traileren. Den hedder Amigo og kan automatisere tilskæring af gips og andre plader, så håndværkeren kan få hænder fri til andre opgaver. Amigo-robotten er startskuddet til en automationsbølge i byggebranchen, hvor nye teknologier for alvor skal minimere nedslidning, skader, støv, støj og dårlige arbejdsstillinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum