Grouleff Communications

Blue Ocean Robotics er i slutspurten til kåring af Årets Robotvirksomhed 2019

Del

Overordentlig mange topchefer har nomineret Blue Ocean Robotics som en overbevisende kandidat til at løbe af med sejren i kåringen af Årets Robotvirksomhed 2019. I dag starter afstemningen om, hvilken af de 6 finalister, der får en statuette d. 12. december, når Odense Robotics afslører vinderen. Blue Ocean Robotics har som international frontløber inden for professionelle servicerobotter leveret på alle parametre i konkurrencen. Finalister bliver målt på deres indsatser inden for realisering af vækstpotentiale, fremme af talentudvikling og frugtbart klyngesamarbejde.

Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics

Prisen Årets Robotvirksomhed uddeles af Odense Robotics til en virksomhed, der i 2019, i særlig grad har udmærket sig eller ydet en ekstraordinær indsats inden for vækstpotentiale, talentudvikling og samarbejde i robotklyngen. I dag inkluderer Odense Robotics klyngen 130 virksomheder, og Blue Ocean Robotics er sammen med fem andre robotvirksomheder nomineret til prisen, som uddeles den 12. december. 

”Vi er beærede over at være blandt finalisterne til Årets Robotvirksomhed. I øjeblikket oplever vi en enorm kommerciel vækst i Blue Ocean Robotics med stor global efterspørgsel på vores servicerobotter, herunder UVD Robots, Beam Robots og PTR Robots. For at understøtte den globale vækst har vi skaleret mandskabet kraftigt op i alle dele af virksomheden, alt fra udvikling, marketing, finans og produktion,” fortæller Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

Nye kolleger dagligt

Virksomheden har faktisk de seneste to måneder ansat en ny medarbejder cirka hver dag. I dag beskæftiger Blue Ocean Robotics godt 110 ansatte, og har mere end 15 åbne stillinger, som forventes besat inden udgangen af 2019. 

“Det er vigtigt for os at understøtte vores globale vækst med flere talenter, men det er lige så vigtigt for os at kunne fastholde talenterne,” fortæller Claus Risager. 

Derfor fokuserer virksomheden også på at udvikle talenterne i deres Blue Ocean Robotics Academy. Her tilbydes både danskundervisning, sociale arrangementer for både medarbejdere og deres familier, tema-workshops samt kurser fra internationale e-learningplatforme der inkluderer kurser fra eksempelvis Stanford University og MIT. Derudover har virksomheden et lederprogram for alle ledere med personaleansvar, som får undervisning i at udvikle deres talenter til at præstere maksimalt. 

Blue Ocean Robotics blev for nyligt hædret for virksomhedens ekstraordinære indsats for at tiltrække, fastholde og udvikle særligt internationale talenter. Virksomheden modtog hæderen til Technology Denmarks årsmøde for Virksomhedspagten, som 30 virksomheder underskrev sidste år med en ambition om netop at tiltrække flere internationale talenter. Blandt de 30 deltagere blev Blue Ocean Robotics fremhævet som topscoreren.

Teknologier med kolossalt vækstpotentiale

Blue Ocean Robotics’ opfindelser rummer tilsammen et iøjnefaldende vækstpotentiale inden både sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Desinfektions-robotterne fra UVD Robots er allerede på markedet i 40 lande. Opfindelsen øger sikkerheden for både personale, patienter og pårørende ved at reducere risikoen for kontakt med bakterier og andre skadelige mikroorganismer. 

Blue Ocean Robotics har for nylig også investeret globalt i en unik telepresence-teknologi med købet af alle aktiver og rettigheder til robotten Beam fra en verdensberømt robotvirksomhed, Suitable Technologies, Inc. i Silicon Valley. Beam bidrager til bedre kommunikation, social inklusion og klimaforbedringer. Handlen afventer en formel godkendelse ved en amerikansk domstol. Det er planen, at hovedkontoret for Beam flytter til Odense og trækker mindst 30 nye jobs med sig til at udvikle, fremstille og afsætte robotterne på det globale marked. 

Udendørs robotter til brug i minkbranchen er Blue Ocean Robotics også involveret via i et projekt sammen med Hedensted Gruppen. Det drejer sig om fodringsrobotten HG Robo Feeder, der kan sikre, at Danmarks kan bevare sin førerposition inden for minkavl trods danske lønninger. Markedets respons på produkter indikerer, at allerede om fem år bliver mindst halvdelen af de danske mink fodret med HG Robo Feeder.

I selskabet PTR Robots baner ny innovativ teknologi vejen for et sundere arbejdsmiljø i sundhedssektoren med en robot, der hjælper personalet med både at forflytte og genoptræne patienter.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Download
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Download

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications+45 28915809

Prisbelønnet Robot Venture Factory

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter primært inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. UVD Robots, en mobil robot til desinfektion af patientstuer; Beam Robots, en mobil telepresence robot til kommunikation, social inklusion og CO2 klimaforbedringer; PTR Robots, en mobil robot til forflytning- og genoptræning af patienter, mfl. Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til scale-up, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags - en “Robot Venture Factory”. Blue Ocean Robotics har blandt andet vundet en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award 2019.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Topplacering til dansk robotvirksomhed med effektivt våben mod corona-smittespredning15.6.2020 13:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er international hæder til Blue Ocean Robotics for UVD Robots med den revolutionerende opfindelse af en robot med ultraviolet lys til uskadeliggørelse af coronavirus samt andre virusser og bakterier. Robotics Business Review kårer nyskabelsen som en af de allervigtigste i verden på sin årlige prestigefyldte liste, RBR50, der inkluderer de 50 mest indflydelsesrige robotvirksomheder i verden. Teknologiens sundhedsmæssige gevinst og dermed vækstpotentialet på verdensmarkedet for den ubemandede desinfektionsrobot er kolossalt stort: UVD Robots kan eliminere smitterisiko fra overflader og luften på hospitaler, hoteller, kontormiljøer, fødevare- og farmaceutisk industri samt lufthavne, skoler, butiks-, pleje- og fitnesscentre m.m.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum