Turbine Forlaget A/S

Bliv mester i ølbrygning

Del

Der er en verden af gode øl derude. Lige fra humlede øl til porter og stout. Men én ting er at nyde en god øl, en helt anden er glæden og stoltheden ved at brygge den selv. I dag kan alle, uanset alder og beskæftigelse, blive en formidabel bryggemester. I en ny bog bliver læseren taget i hånden og hjulpet med alt, hvad der er værd at vide om øl. Hvad er humle? Hvorfor er gær så vigtigt? Og, vigtigst af alt, hvordan kan alle lære at brygge en god øl?

Bogens forside.
Bogens forside.

Alle gode øl starter et sted, og med Bogen om øl – og andre gode sager kan den begynde lige midt i folks eget køkken. Markus Junkala, Nils Hultkrantz og Simon Karlsson giver gode råd, så alle kan blive deres egen brygmester. Deres eget eventyr med øl startede med Stigbergets bryggeri i Sverige, som Nils Hultkrantz er medejer af og driver. Han havde ingen erfaring med at brygge øl, da han begyndte, men blot et brændende ønske om at lave en rigtig god IPA. Det tog noget tid og mange spændende – og til tider tvivlsomme – forsøg, før det endelig lykkedes. Stigbergets bryggeri skiftevis snublede, skiftevis kæmpede sig i mål, men i mål kom de dog. Og nu deler Markus Junkala, Nils Hultkrantz og Simon Karlsson ud af deres egen erfaring i en bog fyldt med basisviden om ølbrygning og gode opskrifter på øl, snacks, mad og drinks.

De fortæller alt om det udstyr, der skal bruges, hvordan det skal gøres rent, hvad malt egentlig er, hvad gæret gør i øllen, om mæskning, urtkogning, de forskellige slags øl og meget mere. Bogen er både til dem, der allerede har lidt erfaring med ølbrygning og gerne vil lære endnu mere og til dem, som aldrig har prøvet det før og gerne vil give sig i kast med det for første gang. Bogen indeholder opskrifter med udførlige beskrivelser og billeder, og er skrevet med en god portion humor og et glimt i øjet, så ingen kommer til at føle sig helt håbløse, hvis det kokser de første par gange.

Udover hjælp til at brygge øl, så giver bogen også gode opskrifter på mad og snacks, der passer til øl. Lær for eksempel at lave kinesiske ølpickles, som passer rigtig godt til en frugtig surøl. Eller gratineret jomfruhummer tilberedt som snegle, der smager endnu bedre sammen med en kold pilsner. Der er endda opskrifter på det eftersigende umulige: drinks lavet med øl.

Markus Junkala er kok, bager og sommalier, Nils Hultkrantz er medejer og driver Stigbergets brygger, og Simon Karlsson er produktionschef på Stigbergets bryggeri. Sammen har de lavet Bogen om øl – og andre gode sager, som er en hjælpsom og humoristisk guide fyldt med utroligt flotte illustrationer og tegninger til at supplere de gode opskrifter. Nu er bogen oversat fra svensk til dansk, så deres gode råd også kan over på den anden side af Øresund.

Fakta om bogen:

Titel: BOGEN OM ØL
Forfatter: Markus Junkala, Nils Hultkrantz og Simon Karlsson
Oversætter: Sigurd Toftdahl Terkelsen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740672626
Sidetal: 188
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 12. oktober 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside.
Bogens forside.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy19.10.2021 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På den danske vestkyst gemmer sig et vindblæst kulturfænomen: Cold Hawaii. Navnet dækker over en bestemt strækning, hvor folk flokkes til fra resten af Danmark og hele verden for at surfe. Selvom det ikke er noget, vi ellers har tradition for her i Danmark, så er vestkystens bølger trods stiv kuling yderst velegnede, og i en ny bog giver folk fra lokalområdet deres indblik i livet med den nordiske surfkultur.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum