Nets

Black Friday årets største handelsdag – men ingen rekord

Del

Danskerne brugte for mere end 1,94 mia. kr. med deres Dankort under Black Friday. Det blev dermed årets hidtil største handelsdag, men Black Friday-rekorden fra 2017 står fortsat ved magt.

Der var høje forventninger til forbruget på dette års Black Friday, efter at denne mærkedag satte dansk handelsrekord de tre foregående år.

Og igen i år blev Black Friday en kæmpe handelsdag herhjemme. Forbruget med Dankort endte på 1,94 mia. kr. Trods det høje forbrug i år, er rekorden dog fortsat Black Friday 2017.

”Vi forventede selvfølgelig, at Black Friday blev en af de allerstørste handelsdage nogensinde, og vi var spændte på, om rekorden fra sidste år ville blive slået, men med et Dankort forbrug på 1,94 mia. kr. lander vi 8 pct. under Black Friday 2017. Det er formentligt et udtryk for, at mange butikker i år havde valgt at sprede deres slagtilbud over flere dage,” siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort.

Selvom Dankort forbruget ikke satte ny rekord i år, kan dette års Black Friday meget vel alligevel ende som årets største handelsdag, ligesom det har været tilfældet de tre foregående år.

”Tidligere var det en af dagene lige op til jul, at vi brugte vores Dankort allermest i løbet af året, men det billede har Black Friday lavet om på. Vi skal tilbage til 2014 for at finde et år, hvor det ikke var Black Friday, der var årets største handelsdag,” forklarer Jeppe Juhl-Andersen.

Tidlige juleindkøb

At Black Friday nu er blevet årets største handelsdag, skal dog ikke ses som et udtryk for, at danskernes julegaver bliver mindre. Det er derimod blevet begyndelsen på julehandlen, vurderer Dansk Erhverv.

"Black Friday er et stærkt koncept, der appellerer til den indre tilbudsjæger hos mange danskere. Mange danskere bruger Black Friday til at tage forskud på julehandlen. I 2017 var hver tredje køb på Black Friday en gave, og meget tyder på, at tendensen fortsætter. Det betyder også, at en del af julehandlen har rykket sig fra december til november,” fortæller Tine Marie Andersen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Dankort tallene fra Nets viser, at hovedparten af Black Friday-købene fandt sted i butikkerne, mens nethandlen tegnede sig for 16,8 pct. af det samlede Dankort forbrug på Black Friday. En stigning på 3,2 procentpoint sammenlignet med sidste år. Omsætningen fra nethandel forventes dog at stige i takt med, at netbutikkerne får ekspederet ordrerne.

”Mange danske butikker er gode til at imødekomme forbrugerens ønsker både online og offline. Derfor foregår Black Friday både i butikken og på webshoppen – hovedparten af Black Friday-omsætningen ender dog stadig i de fysiske butikker,” siger Tine Marie Andersen.

Fredagens Dankort forbrug sender dette års Black Friday ind som nummer fem over alle tiders største handelsdage i Danmark.

Figur 1: Største danske handelsdage målt på Dankort forbrug – kilde: Nets

Placering

Dato

Forbrug, mio. kr.

 1

24. november 2017 (Black Friday)

2.117

 2

25. november 2016 (Black Friday)

2.001

 3

27. november 2015 (Black Friday)

1.983

 4

22. december 2017

1.966

 5

23. november 2018 (Black Friday)

1.942

 6

30. december 2016

1.854

 7

30. december 2015 og 12. april 2017

1.780

 8

23. december 2016

1.776

 9

22. december 2014 og 29. december 2017

1.750

 10

22. december 2016

1.746

Information om Nets

Nets
Nets
Lautrupbjerg 10
DK-2750 Ballerup

+45 44 68 44 68https://www.nets.eu/

Følg pressemeddelelser fra Nets

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nets

BOKIS og Nets indgår ny aftale om Dankort og internationale betalingskort8.11.2019 10:15:00 CETPressemeddelelse

BOKIS og Nets har indgået en 5-årig aftale med Nets om fortsat udstedelse af Dankort. Det betyder, at kunder i BOKIS-institutterne fortsat vil kunne betale med Dankort, som de kender det i dag, og dermed gøre brug af den mest udbredte betalingsløsning herhjemme. Samtidig har parterne fornyet deres aftale om håndtering af betalinger med internationale betalingskort. ”Vi bakker op om Dankortet, som er danskernes foretrukne betalingsform. Det har vi gjort indtil nu, og det er aftalen et udtryk for, at vi fortsætter med”, siger direktør i BOKIS og Lokale Pengeinstitutter, Jan Kondrup. Søren Nicolaisen, der udgør den anden halvdel af direktionen af BOKIS og samtidig er direktør for Landsdækkende Banker er enig. ”Uden at løfte sløret for detaljerne, så synes vi, at vi har opnået en særdeles konkurrencedygtig aftale for de mindre og mellemstore pengeinstitutter”, siger han. Til sammen repræsenterer BOKIS-institutterne ca. 45 procent af det danske kortbetalingsmarked. Der er tale om Sydbank, S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum