Bitdefender

Bitdefender tilbyder gratis dekrypteringsværktøj til ransomwaren REvil/Sodinokibi

Del

Bitdefender har gjort et universelt dekrypteringsværktøj til REvil/Sodinokibi tilgængeligt for alle. Værktøjet er skabt i samarbejde med en betroet udenlandsk politimyndighed, og det kan hjælpe ofre, der er blevet angrebet af REvil-ransomware før den 13. juli 2021, med at få deres data tilbage.

Den 13. juli i år gik en del af REvils infrastruktur offline, hvilket efterlod ofre, der ikke havde betalt bagmændene en løsesum, uden mulighed for at få deres krypterede data tilbage. Det nye dekrypteringsværktøj vil nu give dem mulighed for at gøre det, helt gratis.

Det er vigtigt at nævne, at dette er en del af en igangværende efterforskning, hvorfor Bitdefender ikke kan kommentere på sagen, før den ledende politimyndighed har godkendt det. Begge samarbejdspartnere tror dog på, at det er vigtigt at få udgivet det universelle dekrypteringsværktøj, før efterforskningen er færdiggjort, for at hjælpe så mange ofre som muligt.

Bitdefender mener derudover at der er nye REvil-angreb på vej, da ransomware-gruppens infrastruktur for nylig kom online igen efter at have ligget i dvale i to måneder.

Hvem er REvil/Sodinokibi?
REvil er en ransomware-som-en-service operatør (Ransomware-as-a-Service, RaaS), der sandsynligvis er baseret i et land inden for Fællesskabet af Uafhængige Stater, en række lande der kom til verden efter Sovjetunionens kollaps. REvil-gruppen kom frem i 2019 som en arvtager til den nu nedlagte GandCrab-ransomware. REvil er en af de mest produktive ransomwares på det mørke net, da den har været en del af tusindvis af angreb på tech-virksomheder, administrerede tjenesteudbydere og detailhandlere over hele verden.

Efter at have haft succes med at kryptere og låse en virksomheds data, kræver de kriminelle, der har gjort brug af REvil, løsesummer på op til $70 millioner, for at sende ofrene en dekrypteringsnøgle, samt lovning på at de ikke vil offentliggøre noget data, de er kommet i besiddelse af under angrebet.

Ofre for REvil kan downloade værktøjet her.

Nøgleord

Kontakter

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderBitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Din private browser er mindre privat, end du måske går og tror18.8.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Moderne teknologi gør os i stand til fantastiske ting: med et par klik kan vi komme i kontakt med andre, handle ind og gå i banken. Bagsiden er, at vi i dag lever i en datacentreret verden, hvor vores færden logges og sælges i et omfang, de færreste har overblik over. Så derfor bruger du måske en privat eller inkognito browser for at holde dine oplysninger for dig selv. Men det er ikke helt så simpelt. Bitdefenders sikkerhedsekspert forklarer hvorfor.