Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Biennalen i Venedig: Danske forskeres studier af naturbaseret kystbeskyttelse udstilles for verden

Del
Tre danske forskere fra Københavns Universitet viser deres forskning i klimatilpasning af kystlandskaber frem på Arkitekturbiennalen i Venedig. Her præsenteres deres studier af naturbaserede klimatilpasningsløsninger i forhold til fremtidens stigende havniveau og hyppigere stormfloder.
Foto: Anna Aslaug
Foto: Anna Aslaug

Forskerne Gertrud Jørgensen, Anna Aslaug Lund og Ole Fryd har rejst verden rundt for at kortlægge, hvordan lande ved hjælp af naturbaserede løsninger bedst muligt sikrer sig mod fremtidens havvandstigning og øgede risiko for stormflod.

På Arkitekturbiennalen i den danske pavillon i Venedig, der åbner den 20. maj 2023 bliver deres forskning udstillet som fotografier og en ny bog, der diskuterer naturbaserede løsninger og udfolder kysten som fænomen.

Gertrud Jørgensen, Ole Fryd og Anna Aslaug Lunds forskning belyser fem essentielle principper for klimatilpasning: tilbagetrækning, genetablering af vådområder, bevarelse af klitlandskaber som naturlige diger, udnyttelse af diger som en del af en kystpark og skabelse af barriereøer, der beskytter mod bølger.

Forskernes studier af naturbaserede klimatilpasningsløsninger er et vigtig bidrag til at tackle de udfordringer, som klimaforandringerne medfører. De fem principper for klimatilpasning kan anvendes overalt i verden, og forskernes materiale på udstillingen viser, hvordan naturbaserede løsninger både kan levere beskyttelse mod stigende havniveauer og stormflod, og samtidig kan anvendes som metode for at skabe levende kyster med rekreative kvaliteter og plads til naturen.

Udstillingen viser desuden, hvordan forskernes viden kan anvendes i praksis. Forskningen har nemlig været med til at inspirere et designforslag udarbejdet af tegnestuen Schønherr, der også udstilles i den danske pavillon. Schønherrs forslag viser, hvordan hele København kan designes og udvikles for at imødekomme fremtidens havvandsstigninger og stormflod.

Selve udstillingen er kurateret af Josephine Michau, og forskerne udstiller blandt andet sammen med andre danske forskere fra Arkitekskolen i Aarhus og DTU, med tegnestuen Schønherr samt med en scenograf og lydkunstner.

Nøgleord

Kontakter

Anna Aslaug Mortensdottir Lund
Adjunkt


Landskabsarkitektur og planlægning
Rolighedsvej 23, 1958 Frederiksberg C


aal@ign.ku.dk
https://ign.ku.dk/forskning/landskabsarkitektur-planlaegning/
Telefon: +4535320528


---


Ole Fryd
Lektor


Landskabsarkitektur og planlægning
Rolighedsvej 23


1958 Frederiksberg C


of@ign.ku.dk
https://ign.ku.dk/
Telefon: +4520984243


---


Gertrud Jørgensen
Professor


Landskabsarkitektur og planlægning
Rolighedsvej 23, 1958 Frederiksberg C


gej@ign.ku.dk
https://ign.ku.dk/forskning/landskabsarkitektur-planlaegning/
Telefon: +4535331828
Mobil: +4561300293


---


Frederik Emil Thymark-Holm
Communications Officer


Department of Geosciences and Natural Resource Management, Landscape Architecture and Planning Y
Rolighedsvej 23
1958 Frederiksberg C


Phone: +4535329052
Phone (Reception desk): +4535331500
E-mail: Fet@ign.ku.dk

Billeder

Foto: Anna Aslaug
Foto: Anna Aslaug
Download
Rasmus Hjortshøj
Rasmus Hjortshøj
Download
Foto: Schønherr
Foto: Schønherr
Download

Information om Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning+45 35 33 15 00https://ign.ku.dk/

Pavillonens udstilling Coastal Imaginaries udforsker naturbaserede designløsninger for fremtidens kystlandskaber og giver konkrete løsninger på at leve med stigende havniveauer og stormfloder forårsaget af klimaændringer.

Kurator for Danmarks bidrag, Josephine Michau, kalder Coastal Imaginaries for ”et laboratorium for håb i en verden af ​​viral håbløshed” med reference til den samlede biennales overordnede titel ”The Laboratory of the Future”, som er givet af hovedkurator Lesley Lokko.

Dansk Arkitektur Center er udpeget af Kulturministeriet som kommissær for det officielle danske bidrag til den 18. arkitekturbiennale i Venedig. Bidraget er skabt i samarbejde med Realdania, Kulturministeriet og Statens Kunstfond Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur.

Årets Arkitekturbiennale i Venedig finder sted i perioden den 20. maj til den 26. november 2023.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum