Kvinfo

Bevilling til Mentor-projekt i Svendborg

Del

Sammen med Den Boligsociale Helhedsplan i Svendborg har KVINFOs Mentornetværk vundet en bevilling på 1,4 millioner til at skabe et mentorprojekt i en række udsatte boligafdelinger i Svendborg.

Svendborg med boligområdet Skovparken i forgrunden. Foto: Den Boligsociale Helhedsplan
Svendborg med boligområdet Skovparken i forgrunden. Foto: Den Boligsociale Helhedsplan

Mentorprojektet ”Nye muligheder – bedre naboskab” er en integreret del af Den Boligsociale Helhedsplan. Målgruppen er indvandrere og efterkommere med svag eller ingen tilknytning til arbejdsmarkedet.

Projektet løber over tre år, og i første omgang vil det koncentrere sig om mentees, hvor et mentorforløb kan styrke tilknytningen til arbejdsmarkedet. Meningen er så, at resultaterne for denne gruppe skal bruges til at få kontakt til og motivere en gruppe, som står helt uden for arbejdsmarkedet, til at gå i gang med et mentorforløb. Indsatsen er koncentreret om boligafdelingen Skovparken, men også beboere fra områdets andre udsatte boligafdelinger kan få tilbudt et mentorforløb.

”Det nye samarbejde betyder en stor styrkelse af den boligsociale indsats i Svendborg, hvor vi netop har fokus på at bryde den negative sociale arv. Vi ser alt for mange unge voksne, som ikke kommer i gang med uddannelse eller job og alt for mange børn vokser op med forældre, som ikke er på arbejdsmarkedet. Derfor betyder det enormt meget, at vi nu i samarbejde med KVINFO kan tilbyde kvalificerede mentorforløb og udvikle et lokalt mentorprogram, som kan gøre en forskel, ” siger Mette Østerberg, der er sekretariatsleder for Den Boligsociale Helhedsplan i Svendborg.

Sekretariatets rolle er blandt andet at være med til at udbrede kendskabet til projektet, både blandt mulige mentees og blandt mentorer gennem for eksempel erhvervsnetværk. Mentorerne er borgere, både danskere og folk med indvandrerbaggrund, som har fast fodfæste på arbejdsmarkedet, eller som er studerende.

Bevillingen kommer fra ”Pulje til styrket koordinering i udsatte boligområder” under Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. KVINFOs rolle i projektet er at bidrage med ekspertise, værktøjer og erfaringer fra sit mere end 15 år lange arbejde med mentorordninger for indvandrerkvinder. KVINFOs Mentornetværk har tidligere haft afdelinger i udsatte boligområder som fx Vollsmose i Odense.

”Det er en meget spændende udvikling at begynde på, og vi kommer til at søge flere af den her slags projekter i samarbejde med lokale aktører. Vi har i flere år arbejdet med at professionalisere og effektivisere vores mentorforløb, og det er en del af strategien for den fortsatte udvikling og sikring af KVINFOs Mentornetværk, at aktivere den viden i samarbejde med andre projekter også,” siger Christian Larsen, der er netværkskoordinator i KVINFO.

Den Boligsociale Helhedsplan bliver endeligt godkendt af byrådet i Svendborg i næste uge, så de første mentorforløb i Svendborg kan blive startet op efter nytår. Hvis man gerne vil høre mere om mulighederne for at blive mentor eller mentee, før projektet officielt går i gang, kan man kontakte netværkskoordinator Christian Larsen hos KVINFO.

Nøgleord

Kontakter

Niels Bak Henriksen
Presse- og kommunikationsansvarlig
KVINFO

Tlf 50 76 33 82
Mail: niels.bak.henriksen@kvinfo.dk

Billeder

Svendborg med boligområdet Skovparken i forgrunden. Foto: Den Boligsociale Helhedsplan
Svendborg med boligområdet Skovparken i forgrunden. Foto: Den Boligsociale Helhedsplan
Download
Fra et netværksarrangement i KVINFOs Mentornetværk. Foto: Mayra Navarrete
Fra et netværksarrangement i KVINFOs Mentornetværk. Foto: Mayra Navarrete
Download

Links

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/

KVINFO er Danmarks videnscenter om køn og ligestilling.

KVINFOs Mentornetværk har gennem mere end 15 år arbejdet med at fremme integration af indvandrere gennem mentoring, og har modtaget en lang række internationale udnævnelser som "best practice" eller lignende. 

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

Selvfølgelig har vi ikke godkendt besparelserne!24.8.2017 16:18pressemeddelelse

”Det burde være klart for enhver, at vi selvfølgelig ikke har godkendt besparelserne, selvom det lykkedes Mette Bock at fremstille det sådan ved samrådet om KVINFOs bibliotek. Hele essensen er jo, at ministeren definerer nogle besparelser uden at have sat sig ind i, hvad de faktisk rammer. Det er ikke betryggende, når Kulturministeriet ikke forholder sig til KVINFOs oplysninger, men selv vurderer hvilke aktiviteter, der hører til hvor,” siger KVINFOs direktør Henriette Laursen.

KVINFO og Folkemødet vil rette op på repræsentationen17.6.2017 09:53pressemeddelelse

KVINFO og Folkemødet tager nu sammen fat på at gøre noget ved den skæve repræsentation i debatterne på Folkemødet. For selv om der for første gang i de fire år, KVINFO har opgjort kønsbalancen blandt debattørerne på Folkemødet, er en lille fremgang at spore, får kvinderne med 36,5 procent af debatdeltagerne stadig langt mindre taletid end mændene. Og når det handler om debattører med etnisk minoritetsbaggrund, skal man næsten have lup frem for at finde dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum