Lolland Kommune

Besøgsrestriktioner på plejecentre fortsætter

Del

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet alle danske kommuner et påbud om at udstede midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til plejecentre. Det sker for at forebygge og inddæmme udbredelsen af COVID-19. Påbuddet betyder, at der fortsat vil være begrænset adgang for besøgende på Lolland Kommunes plejecentre frem til 1. september 2020.

Borgerne på plejecentrene kan stadig hver især vælge 1-2 faste pårørende, som de må få besøg af. Besøgene skal foregå i udearealerne og efter forudgående aftale med plejecentret. Hvis en borger er kritisk syg eller døende, kan der laves en særlig aftale om besøg i lejligheden.

På plejecentrene er der etableret telte og ledige lokaler til besøg, og besøgene har indtil videre vist sig at fungere fint takket være et godt samarbejde mellem borgere, pårørende og medarbejdere. Lederne og medarbejderne er inde omkring alle aftaler for at sikre, at de hygiejniske forholdsregler om afstand, håndsprit og efterfølgende rengøring bliver overholdt. Af samme grund sørger medarbejderne for at vejlede de pårørende grundigt i, hvordan man undgår at blive smittet eller at bringe smitte videre.

På trods af omstændighederne har langt de fleste pårørende undervejs bakket op og hjulpet med at få besøgene afviklet på bedste vis.

”Vi har fuld forståelse for, at det her er en rigtig svær situation for både borgerne og de pårørende. Derfor gør vi også alt, hvad vi kan, for trods alt at skabe de bedste rammer for besøg under de vilkår, der nu en gang er. For lederne og medarbejderne i Lolland Kommune handler det først og fremmest om at få hverdagen til at glide og fortsat sikre ikke kun den enkelte plejeboligborger, men alle borgere og medarbejdere på plejecentrene mod smitte. Indtil nu har vores hygiejniske forholdsregler sikret, at vi ikke har haft smitte på vores plejecentre, og det niveau vil vi gøre vores bedste for at holde,” udtaler sektorchef for Ældre & Sundhed Søren Wollesen.

Pårørende og borgere på Lolland Kommunes plejecentre vil få vejledning i et nyhedsbrev inden for den kommende uge.

Nøgleord

Kontakter

Søren Wollesen
Sektorchef for Ældre & Sundhed
Tlf. 23 80 52 21

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum