Frontpage PR & Communications ApS

Besøgsponyen Laban spreder smil på plejehjem og er nu kåret som jysk dyrehelt

Del

Ponyen Laban fra Kongerslev er besøgspony på plejehjem, botilbud, børnehaver og vuggestuer I Nordjylland. Fredag morgen mødte han op på Lundbycentret plejehjem i Aalborg, hvor han blev tildelt titlen som regionsvinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2018”.

Laban og Katrine modtager pris på 5.000 kr. (foto: Agria Dyreforsikring)
Laban og Katrine modtager pris på 5.000 kr. (foto: Agria Dyreforsikring)

Fredag d. 28. september stod besøgsponyen Laban tidligt op for at tage ud og gøre det, han er så god til: sprede glæde blandt beboerne på Lundbycentret plejehjem i Aalborg. På plejehjemmet blev Laban og hans ejer, Katrine Bragenholt M. Johansen, mødt af journalister og en repræsentant fra Agria Dyreforsikring - de har nemlig vundet titlen som regional, jysk dyrehelt. Det blev de hædret for i selskab med beboerne på Lundbycentret. 
 
Sammen har de bl.a. vundet 5.000 kroner, som de donerer til Nyt Hesteliv, en forening der hjælper heste i nød til at få et bedre liv.
 
Nu går Laban og Katrine i den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod den fynske og jyske regionale vinder om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2018. 
 
Spreder glæde på plejehjemmet

Laban har vundet titlen som regional, jysk dyrehelt for sin indsats som besøgspony på plejehjem, botilbud, børnehaver og vuggestuer i Nordjylland, hvor han gør en verden til forskel for borgerne. Fredag morgen var ingen undtagelse, hvor han besøgte de ældre på Lunbycentret plejehjem sammen med hans veninde, besøgsponyen Fie. 
 
Som de bevægede sig ned ad gangen mod beboerne på dagligstuen, kunne man høre beboere udbryde “Nu kommer de, nu kommer de!”. Og mens de bevægede sig rundt i dagligstuen, blev det ene efter det andet minde fra beboernes ungdom bragt til live.

Lundbycentret havde stillet frem til fejring med champagne og drinks. Adspurgt, om der var noget hun kunne tænke sig, udbrød Inger, en beboer på plejehjemmet: “Jeg vil have en islænder!” og uddybede, hvor dejligt det er, når besøgsponyerne kigger forbi. 
 
Betaler selv for at besøge institutioner

Katrine og Laban betaler selv for at komme ud for at besøge institutioner i Nordjylland. Sammen med veninden Pernille og besøgsponyen Fie, lejer de hver gang en hestetrailer til formålet - for egen regning. 
 
Katrine arbejder på rehabiliteringscenter, så hun er vant til at arbejde med mennesker til hverdag. Det samme er Pernille, der assisterer på et plejehjem. Det var på Pernilles arbejdsplads, hvor ideen om besøgsponyer startede - helt oppe på fjerde sal. Laban og Fie lærte derfor hurtigt at bruge elevatoren. 
 
Reddede Laban fra vanrøgt

I dag er Laban en glad 13-årig pony. Men dengang Katrine mødte ham, havde han levet et hårdt liv med vanrøgt. Katrine tog ham til sig og gav ham et godt og værdigt liv hos sig i Nørre Kongerslev.
 
“Han har haft en hård start på livet, med tæsk, men det til trods, så er han så venlig, god og rolig af sind,” fortæller hun.
 
Regional, jysk dyrehelt 2018

Konkurrencen ”Danmarks Dyrehelt 2018”, søger efter kæledyr fra hele landet, som udfører ekstraordinære gerninger for deres ejer eller på anden måde er helte i hverdagen. Bag konkurrencen står Agria Dyreforsikring. 
 
Den første af tre regionale vindere blev besøgsponyen Laban fra Nørre Kongerslev. Ligesom Katrine, bemærkede Agrias dommerpanel den glæde, Laban spreder: “​Laban er et godt eksempel på, hvad heste også kan i samværet med mennesker, og Laban har en positiv påvirkning på mange,” uddyber dommerpanelet.

Baggrund

Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Det er Agria Dyreforsikring, der afholder konkurrencen, og det er for fjerde år i træk.

Læs mere om konkurrencen her: Danmarks Dyrehelt 2018

Jyske kæledyrsejere har i to uger indstillet kæledyr til konkurrencen Danmarks Dyrehelt 2018. De mange gode historier er indsamlet, og nu er den regionale, jyske vinder kåret, og turen går derfor videre til Fyn og Sjælland samt Øerne. Historierne er strømmet ind og har handlet om alle mulige slags dyr: Et hårløst marsvin fra Aalborg, en hund fra Hammel, der hjælper med at genoptræne patienter på et neurocenter, og en papegøje fra Sønder-Omme der legede brandalarm. Men nu har Agria Dyreforsikrings dommerpanel altså fundet den regionale vinder: Laban

Dommerpanel

 • Tv-vært og dyreelsker - Puk Elgaard
 • Dyrenes Beskyttelse - Chefkonsulent for familiedyr Jens Jokumsen
 • Dansk Kennel Klub - Adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen
 • Evidensia Vordingborg Dyrehospital - Dyrlæge Lene Taulow
 • Jydsk Racekatte Klub - Susanne Wehnert
 • Sidste års vinder - Læsehunden Molly med ejer Lis Welin
 • Agria Dyreforsikring - Direktør Tine Antvortskov

Ugepræmier

 • 5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
 • Et års sygeforsikring til dyrehelten
 • Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 500 kroner

Den store hovedpræmie

 • 20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
 • Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 1.000 kroner
 • Fotosession for Danmarks Dyrehelt og ejer med professionel fotograf

Tidsplan for Danmarks Dyrehelt 2018

 • Jysk vinder kåres i uge 39
 • Fynsk vinder kåres i uge 40
 • Vinder fra Sjælland og øerne kåres i uge 41
 • Hele Danmarks Dyrehelt 2018 kåres i uge 43

Nøgleord

Kontakter

Direktør Tine Antvorskov er Agrias pressetalsperson i Danmark.
Hun kan kontaktes på 40 81 38 25 eller tine.antvorskov@agria.dk.

Billeder

Laban og Katrine modtager pris på 5.000 kr. (foto: Agria Dyreforsikring)
Laban og Katrine modtager pris på 5.000 kr. (foto: Agria Dyreforsikring)
Download
Laban hilser på Lunbycentrets beboere (foto: Agria Dyreforsikring)
Laban hilser på Lunbycentrets beboere (foto: Agria Dyreforsikring)
Download
Laban hilser på Lundbycentrets beboere (foto: Agria Dyreforsikring)
Laban hilser på Lundbycentrets beboere (foto: Agria Dyreforsikring)
Download
Til venstre i billedet: Besøgsponyen Fie, til højre: Besøgponyen Laban (foto: Agria Dyreforsikring)
Til venstre i billedet: Besøgsponyen Fie, til højre: Besøgponyen Laban (foto: Agria Dyreforsikring)
Download

Information om Frontpage PR & Communications ApS

Frontpage PR & Communications ApSFølg pressemeddelelser fra Frontpage PR & Communications ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frontpage PR & Communications ApS

Dødsfald – direktør Poul Hinrichsen14.1.2022 11:36:23 CET | Pressemeddelelse

Poul Hinrichsen, død 78 år, Hjallerup Født 1943 i Aarhus Død 2022 i Ørum ved Hjallerup Erhvervslederen Poul Hinrichsen har diskret været med til at sætte et meget stort aftryk på både innovation og bæredygtighed i Danmark. Gennem en række topleder-ansættelser inden for industri og affaldsbranchen, har han været den centrale drivkraft i en for datiden usædvanlig innovationsproces, der både er blevet internationalt præmieret og som stadig præger den måde, vi tænker og håndterer affald på i dag. Før det blev moderne at have ansvar over for planeten, havde Poul Hinrichsen en klar opfattelse af, at vi alle har et ansvar, og at vi skal opføre os ordentligt som mennesker. Vi skal lytte, forstå – og med det i baghovedet gøre vores til at “spille hinanden bedre”. Poul Hinrichsens forståelse for forretningsmodellerne og strukturerne bag affald og genanvendelse har betydet, at han i 1990’erne stod fadder til nogle af Danmarks første og mest radikale former for affaldsindsamling, hvor man løste et

Hunden Sisu er sjællandsk dyrehelt - hjalp Jórunn hvor læger og medicin ikke kunne13.10.2018 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I gymnasiet havde Jórunn fra Næstved så høje krav til sig selv, at hun gik ned med en voldsom depression. Under sit lange sygdomsforløb kæmpede hun med viljen til at leve. Mens lægerne prøvede alt for at hjælpe, var det hunden Sisu, der blev Jórunns redningsmand. Nu er han sjællandsk regionsvinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence “Danmarks Dyrehelt 2018”