Bitdefender

Beskytter din internetleverandør dig mod malware fra IoT-enheder?

Del

Malware, der kommer ind på arbejdspladsen eller i private hjem via IoT-forbundne enheder, bliver mere og mere almindeligt. Kan vi kræve af vores internetleverandør, at de beskytter os mod angreb på smarte enheder, vi selv har installeret?

“Ja”, siger sikkerhedsekspert Silviu Stahie fra Bitdefender, en af verdens førende leverandører af IT-sikkerhed, “Vi får flere og flere internetforbundne enheder i vores hjem, hvoraf nogle af dem måske endda er nogle, vi har glemt, vi har! Sårbare enheder kan være spillekonsoller, gamle telefoner, smart-TV, medieafspillere, køleskabe, elektroniske termostater, overvågningskameraer i hjemmet, robotstøvsugere, routere m.m. Ideelt set burde brugerne være beskyttet af de beskyttelsesforanstaltninger, vores internetudbyder leverer, især da det samtidig vil beskytte deres egen infrastruktur.”

Problemet med mange internet-forbundne enheder er netop, at vi glemmer dem. Og dermed glemmer at opdatere dem. Hvornår har du måske sidst opdateret din router? Nogle enheder er så gamle, at der ikke engang udkommer opdateringer til dem mere, og så kan forbrugeren ofte kun gøre én ting; Smide ud og købe nyt.

Beskyttelse mod malware, der kommer til os via IoT-enheder, bør være en af de ting, vi spørger ind til, når vi vælger en ny internetudbyder . Hurtig adgang til internettet er ikke længere nok. En høj grad af sikkerhed bør være højt på alle internetudbyderes liste over salgsargumenter, hvor de viser deres kunder, at de er dedikeret til at levere internet både hurtigt OG sikkert.

De fleste IoT-enheder har svagheder, der gør DDoS-angreb mulige, viser Bitdefenders telemetri. Der er ikke nogen let løsning på det problem, men man kan forhindre, at IoT-enheder bliver en åben ladeport for kriminelle.

Antallet af IoT-enheder forventes at nå 24,1 mia. i løbet af 2020, hvilket repræsenterer en øgning af antallet med 350% fra de 6,5 mia. vi havde ved udgangen af 2019. IoT-botnet har været den drivende kraft bag DDoS-angreb i noget tid, og der er ingen grund til at tro, at det vil ændre sig. Den eksplosive øgning af antallet af enheder garanterer det nærmest, så hvis ikke der gribes ind, bliver problemet formentlig bare værre. Ny telemetri fra Bitdefender fra april 2020 viser, at det i 46,7 % af tilfældene er DdoS-angreb, der finder sted via IoT-enheder, mens buffer overflows udgør 18,18%, informationsopsamling 17,41% og arbitrary code execution 14,39%.

Læs mere og flere tekniske detaljer hos Bitdefender.

Nøgleord

Kontakter

Simon From, konsulent, Frontpage
M: simon.from@frontpage.dk
T: 30 31 57 62

Billeder

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

 

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Dit hjem er smartere og meget mere sårbart end du tror - sådan sikrer du det mod hackere5.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Vores hjem er efterhånden fyldt med elektroniske produkter, der kan komme på internettet - smart-TV’er, smartphones, printere, højttalere - listen er lang, men har de adgang til nettet, er de i risiko for at blive hacket. Det kan virke som en uoverkommelig opgave, at vide om de alle er sikre, men det er det faktisk ikke. Bitdefender kommer her med en guide til, hvordan du sikrer dit smarte hjem på enkel og overskuelig måde.

Syv ud af ti CISO’er mener, at cyberkrigsførelse er en trussel mod deres organisationer22.9.2020 16:00:00 CESTPressemeddelelse

Bukarest, 22. september 2020 - Syv ud af ti CISO’er (Chief Information Security Officer) mener, at cyberkrigsførelse er en overhængende trussel mod deres organisationer, alligevel indrømmer 23%, at de ikke har en strategi på plads til at håndtere risikoen. Dette er alarmerende i en periode med hidtil uset global disruption, som vi ser i øjeblikket, hvor halvdelen af de adspurgte infosec professionelle (50%) er enige i, at den øgede cyberkrigsførelse vil skade økonomien i de næste 12 måneder. CISO’er og infosec professionelle arbejder på at understøtte deres forsvar - med henholdsvis 51% og 48% der mener, at de får brug for en strategi imod cyberkrigsførelse inden for de næste 12-18 måneder. Disse tal m.m. bliver afsløret i dag i Bitdefenders globale 10 in 10-undersøgelse - den viser, hvordan succes med cybersikkerhed i de næste ti år skal findes i beslutningstageres evne til at tilpasse sig. Samtidig kan de se tilbage på det seneste årti og overveje, om man allerede har lært lektien om

Cyberkriminelle udnytter coronakrisen og følger dens udvikling nøje, viser Bitdefenders halvårlige trusselsrapport8.9.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

Det første halvår har for alvor været præget af coronakrisen, og det har cyberkriminelle forsøgt at udnytte i stor stil - både ved at udnytte folks frygt for den nye sygdom og det faktum, at mange har måttet arbejde hjemmefra med den digitale risiko, det medfører. Bitdefenders halvårlige trusselsrapport for forbrugere over hele verden viser dog især, at mængden af angreb nøje følger smitteudviklingen.