Dansk Byggeri

Beskeden jobvækst i byggeriet

Del

I bygge- og anlægsbranchen blev der skabt beskedne 250 nye job i september, viser nye tal fra Danmarks Statistik. På det øvrige arbejdsmarked er væksten også beskeden, selvom vi samlet set nu har den højeste beskæftigelse nogensinde.

I byggeriet har jobkurven været noget flad henover sommeren, og det gælder også for september, hvor beskæftigelsen af lønmodtagere blot steg med 250 personer i forhold til august måned.

- Fremtidsudsigterne er blevet mere brogede for byggebranchen. Boligmarkedet i de store byer har toppet, og der er et hul i anlægsmarkedet, mens vi venter på en langsigtet infrastrukturplan, og på at arbejdet med Femern-forbindelsen begynder i 2021. Omvendt er der en forventning om, at den høje handelsaktivitet på boligmarkedet og de rekordmange lånekonverteringer i kølvandet på de negative renter vil betyde flere renoveringsopgaver, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

Rekordmange lønmodtagere på arbejdsmarkedet
Ser man på det samlede arbejdsmarked var der i september 2.791.400 personer med lønmodtagerjob i Danmark, hvilket er rekord. Men i september blev der kun skabt 900 nye job set i forhold til måneden før. Dansk Byggeri forventer dog, at vi stadig vil se et arbejdsmarked, der bevæger sig forsigtigt fremad.

- Men det bliver nok efter devisen to skridt frem og et tilbage i de kommende måneder. Når det overhovedet fortsat ventes at gå fremad på arbejdsmarkedet, er det blandt andet, fordi tidligere regeringers arbejdsmarkedsreformer sikrer, der hvert år kommer 12.000 flere i arbejdsstyrken, primært pga. senere tilbagetrækning, og der vil typisk fortsat være beskæftigelse til de seniorer, som nu vælger at blive på arbejdsmarkedet, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Han peger på, at det ellers er oplagt, at især afmatningen i Tyskland og Sverige også vil bringe den danske jobvækst lidt ned i gear.

 

Kontakter

Cheføkonom Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, sam@danskbyggeri.dk, telefon 28 93 43 94

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri og Skanderborg vil samarbejde om undervisningsforløb9.12.2019 05:00:00 CETPressemeddelelse

De lokale virksomheder og folkeskoler i Skanderborg kan få meget ud af at samarbejde om undervisningsforløb, så flere unge bliver inspireret til at tage en erhvervsuddannelse. Det var et af emnerne på dagsordenen, da Dansk Byggeri Østjylland, Skanderborg og Omegns Byggelaug og Skanderborg Kommune holdte sit årlige dialogmøde. På mødet blev der også talt om kommunens anlægsbudget og sagsbehandlingstiden på byggesager.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum