Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeren indkalder til drøftelser om asbest

Del

Det er over 30 år siden, at asbest blev forbudt i Danmark. Alligevel er der fortsat udfordringer med, hvordan det forbudte sundhedsskadelige materiale bliver håndteret i fx byggeriet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har indkaldt Folketingets partier til drøftelser i april om nye tiltag på området.

Asbest har været forbudt at benytte siden 1980’erne, men det sundhedsskadelige stof udgør fortsat en udfordring for arbejdsmiljøet, fx i forbindelse med renovering eller nedrivning af bygninger.

I 2018 blev der indgået en politisk aftale om asbest. Den har løbende betydet forbedringer på asbestområdet. Senest er grænseværdien for asbest fra 1. januar 2022 blevet skærpet markant, så den nu er lavere end grænseværdien i EU og hører til blandt de laveste i Europa.

Men der er stadig behov for at overveje yderligere tiltag, mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, og han har nu indkaldt til drøftelser i løbet af april måned.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er vigtigt, at vi hele tiden har fokus på asbest, og hvordan vi kan beskytte de ansatte. Det er afgørende, at der er kendskab til og viden om, hvordan asbest håndteres korrekt, når man støder på det på danske arbejdspladser, så vi mindsker risikoen for, at nogen bliver syge af det.

- Asbestaftalen fra 2018 indeholdt en række vigtige tiltag, der har styrket indsatsen mod asbest. Jeg håber, at vi kan tage endnu et skridt i kampen mod asbest for at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Anbefalingerne fra Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning er nu klar4.5.2022 09:32:14 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har et pensionssystem i særklasse. Men for at ruste systemet til fremtiden er der behov for nogle ændringer: en lempeligere regulering af folkepensionsalderen, der sikrer mere lige pensionsvilkår på tværs af generationer, en styrkelse af incitamenterne til pensionsopsparing samt at pensionsydelserne kommer til at afspejle, at pensionister er blevet økonomisk bedre stillet.

Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning inviterer til pressemøde2.5.2022 11:59:56 CEST | Pressemeddelelse

Ved et pressemøde den 4. maj 2022 kl. 9.30 i Skuespilhuset vil Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning præsentere sin rapport og anbefalinger. Tilmelding til pressemødet er nødvendig og skal ske til pressevagten i Beskæftigelsesministeriet: fkn@bm.dk. Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Praktisk Dato: 4. maj 2022. Tid: 9.30 (der er adgang til lokalet fra kl. 9.00). Sted: Skuespilhusets foyer, Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K. Deltagere Medlemmer af Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning deltager: Jørn Neergaard (formand), tidl. beskæftigelsesminister og tidl. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension og formand i Forsikring & Pension Dorrit Vanglo, direktør for LD Fonde Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, professor i økonomi ved Københavns Universitet Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Teknisk gennemgang Pressen er desuden inviteret til teknisk gennemgang af Kommi

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for marts 202229.4.2022 08:16:36 CEST | Pressemeddelelse

I marts 2022 var der 72.000 ledige. Det er 1.300 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 1,8 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu nede på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Dagens ledighedstal understregner endnu engang, at dansk økonomi er i storform. Ledigheden er faldet med yderligere knap 1.300 personer og samtidig fortsætter beskæftigelsen i vejret. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik. - Det glæder mig selvsagt, at ledigheden nu er helt i bund. På vegne af os alle, men især de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som nu har fået en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Dem skal vi gøre alt, hvad vi kan for at holde fast i. - Selvom dansk økonomi er i storform, så sætter krigen i Ukraine selvfølgelig også sit tydelige præg herhjemme. Forbrugerpriserne tordner lige nu i vejret, og det mærke

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum