Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 2018

Del

I september 2018 var der 2.760.100 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.000 flere job i september måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi ser igen, at beskæftigelsen stiger, og at der er rekordmange beskæftigede lønmodtagere. I september kom der 3.000 flere private job. Dermed er der siden sommeren 2015 kommet 153.100 job i den private sektor.

- Dansk økonomi befinder sig et rigtig godt sted, og det glæder mig, at så mange kommer i arbejde. Samtidig ser vi også, at rigtig mange forlader kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til juli i år er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 30.100 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving.

- Men vi skal udnytte de gode tider og få endnu flere med. Jeg er meget glad for, at regeringen har fået en bred politisk opbakning til at forenkle og skærpe sanktionsreglerne. Der skal sættes hurtigere og hårdere ind over for de ledige, der kan - men ikke vil.

- Derudover har vi fået en god satspuljeaftale på plads, hvor handicapområdet i år er blevet prioriteret. Vi skal have flere mennesker med handicap i job, og med godt 128 mio. kr. og 11 initiativer kan vi gøre en afgørende forskel for mennesker med handicap. Der er brug for flere hænder på arbejdsmarkedet, så lad os få fjernet nogle af de fordomme, der har holdt personer med handicap væk fra det arbejdende fællesskab.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum