Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 2018

Del

I september 2018 var der 2.760.100 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.000 flere job i september måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi ser igen, at beskæftigelsen stiger, og at der er rekordmange beskæftigede lønmodtagere. I september kom der 3.000 flere private job. Dermed er der siden sommeren 2015 kommet 153.100 job i den private sektor.

- Dansk økonomi befinder sig et rigtig godt sted, og det glæder mig, at så mange kommer i arbejde. Samtidig ser vi også, at rigtig mange forlader kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til juli i år er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 30.100 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving.

- Men vi skal udnytte de gode tider og få endnu flere med. Jeg er meget glad for, at regeringen har fået en bred politisk opbakning til at forenkle og skærpe sanktionsreglerne. Der skal sættes hurtigere og hårdere ind over for de ledige, der kan - men ikke vil.

- Derudover har vi fået en god satspuljeaftale på plads, hvor handicapområdet i år er blevet prioriteret. Vi skal have flere mennesker med handicap i job, og med godt 128 mio. kr. og 11 initiativer kan vi gøre en afgørende forskel for mennesker med handicap. Der er brug for flere hænder på arbejdsmarkedet, så lad os få fjernet nogle af de fordomme, der har holdt personer med handicap væk fra det arbejdende fællesskab.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum