Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 2019

Del

I februar 2019 var der 2.776.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 400 flere job i februar måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Igen i februar ser vi, at antallet af private job fortsætter med at stige, og at beskæftigelsen på ny slår rekord. Ser man tilbage til sommeren 2015, er der kommet 168.500 flere private job. Det er meget positivt.

- Samtidig ser vi, at markant flere arbejder ved siden af kontanthjælpen i småjob. På to år er antallet, der arbejder på den måde, steget med 30 procent. Det er godt, at flere har småjob, fordi det kan være en god måde at få foden inden for på arbejdsmarkedet.

- Jeg er også rigtig glad for, at vi med forenklingen af beskæftigelsesindsatsen er blevet enige om, hvilke a-kasser der skal forsøge at løfte opgaven med at få flere ledige i arbejde. De ni udvalgte a-kasser har en enestående chance for at vise, at de med deres kendskab til medlemmerne er de rette til at matche ledige og virksomheder.

- Det gør en kæmpe forskel for den enkelte at komme med i det arbejdende fællesskab, men det er også godt for samfundet. Færre offentligt forsørgede i perioden fra juli 2015 til juli 2018 betød, at det offentlige har brugt ca. 4,7 mia. kroner mindre på ydelser. Penge som fx kan bruges på velfærd som fx skoler og sygehuse.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 201923.9.2019 11:44:43 CESTPressemeddelelse

I juli 2019 var der 2.788.900 personer i job, hvilket er en stigning på 3.900 forhold til juni. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden foråret 2013. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Beskæftigelsen steg i juli, og jeg glæder mig over, at så mange er i job. Dansk økonomi står fortsat stærkt. - Vi skal gøre de gode tider bedre for alle. Lige nu har vi en unik mulighed for at få dem, der endnu ikke har haft glæde af opsvinget, ind på arbejdsmarkedet. Hvis det skal lykkes, skal vi sikre respekt, værdighed og grundighed i behandlingen af vores arbejdsløse og syge borgere. - Derudover vil vi lave en egentlig opkvalificeringsreform. Det er simpelthen en hjørnesten i denne regerings arbejdsmarkedspolitik at give ledige nye kompetencer, så vi får alle med – både af hensyn til dem og til de virksomheder, som måtte mangle kvalificeret arbejdskraft.

Regeringen vil indføre ret til tidlig pension i denne valgperiode12.9.2019 09:45:39 CESTPressemeddelelse

Regeringen arbejder på en model for tidlig pension, der efter planen skal præsenteres næste år. Derudover får Beskæftigelsesministeriet en enhed, der bliver øremærket pensionsområdet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Regeringen vil indføre retten til tidlig tilbagetrækning i denne valgperiode. Det er vigtigt, fordi vi kan se, der er mennesker, som efter mange år på arbejdsmarkedet, er slidt ned. Og problemet bliver større i takt med, at vi hæver pensionsalderen allerede fra næste år. - De borgerlige har påstået, at vi er bundet af forliget om levetidsindeksering, så retten først kan gavne nedslidte efter næste valg måske helt fremme i 2024. Det er et forlig, vi står ved, men som vi hele tiden har sagt, og som Beskæftigelsesministeriet bekræfter igen, så er vi ikke bundet af regler eller forlig, der gør, at vi skal vente. Det er også på høje tid, at vi får en ordning, så folk, som har knoklet i hårde job fra en tidlig alder, kan trække sig værdigt tilbage. Der vil som l

Ny direktør til Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø2.9.2019 13:20:44 CESTPressemeddelelse

Steffen Bohni Nielsen bliver ny direktør for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Steffen Bohni Nielsen ansættes efter indstilling til beskæftigelsesministeren fra et enigt ansættelsesudvalg bestående af repræsentanter fra NFA's bestyrelse. Han kommer fra en stilling som partner hos PwC, hvor han har haft ansvaret for at opbygge den offentlige sektor som rådgivningsområde med særligt fokus på velfærdsområdet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Med udnævnelsen af Steffen Bohni Nielsen får NFA en direktør med en forskningsmæssig baggrund og et stærkt fokus på at forene forskning af høj international standard med stor anvendelighed. Steffen Bohni Nielsen er desuden med sin ledelses- og forretningsmæssige erfaring den helt rigtige til at stå i spidsen for NFA. - NFA’s forskning bidrager til at sikre, at alle får et sundt arbejdsmiljø hele livet. Jeg har tiltro til, at NFA med Steffen Bohni Nielsen som direktør kan varetage opgaverne med stor dygtighed og en

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum