Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for februar 2022

Del

I februar 2022 var der 72.800 ledige. Det er 3.400 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 4,5 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,5 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Dagens ledighedstal understreger endnu engang, at dansk økonomi står stærkt. Beskæftigelsen er i top, ledigheden er bund, og rigtig mange, som før befandt sig på kanten af arbejdsmarkedet, har fået en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Det gælder for eksempel kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere.

- Vi lever lige nu i usikre tider. Inflationen er på vej op, og situationen i Ukraine forværres fra dag til dag. Over fire millioner ukrainere er allerede flygtet – deriblandt også flere tusinde til Danmark. Begge dele vil før eller siden sætte sit præg på dansk økonomi.

- Vi står over for en historisk svær opgave, og det bliver ikke nemt. Heldigvis vil rigtig mange ukrainere gerne bidrage, mens de er her. I den nuværende situation, hvor mange virksomheder har brug for flere hænder, har vi derfor gode forudsætninger for at lykkes med at få mange af de fordrevne ukrainere integreret på det danske arbejdsmarked og på den måde give dem mere faste rammer i hverdagen.

Links

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 202220.5.2022 08:06:49 CEST | Pressemeddelelse

I marts 2022 var der 2.947.000 personer i job. Det er 16.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 15.000 flere lønmodtagere siden februar måned. I samme periode er der kommet 2.000 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 144.500 højere, svarende til 5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Endnu engang får jeg lov at glæde mig, da endnu flere er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Dansk økonomi står fortsat stærkt trods vanskelige tider. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik. - Situationen i Ukraine sætter sine spor – både i Danmark og resten af verden. Forbrugerpriserne er steget kraftigt, og det mærker alle danskere i deres daglige indkøb og månedlige regninger. Det er regeringen meget opmærksom på og d

Anbefalingerne fra Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning er nu klar4.5.2022 09:32:14 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har et pensionssystem i særklasse. Men for at ruste systemet til fremtiden er der behov for nogle ændringer: en lempeligere regulering af folkepensionsalderen, der sikrer mere lige pensionsvilkår på tværs af generationer, en styrkelse af incitamenterne til pensionsopsparing samt at pensionsydelserne kommer til at afspejle, at pensionister er blevet økonomisk bedre stillet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum