Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 2021

Del

Ledigheden faldt i maj måned med 13.900 fuldtidspersoner, så der i maj var 115.300 ledige. Det svarer til en ledighedsprocent 4,0 pct. Faldet kommer efter en lille stigning i april måned.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er fantastisk, at vi ser sådan et drastisk fald i ledigheden. Det er endnu et positivt tegn på, at vi er godt på vej ud af krisen. Det var også den udvikling, som vi så i maj i de daglige ledighedstal fra Jobnet.dk.

- Regeringen har gennemført solide hjælpepakker, herunder lønkompensation, og ført en aktiv finanspolitik. Dermed har vi investeret i at bevare arbejdspladser og været med til, at virksomhederne ret hurtigt er oppe i omdrejninger igen. Visse brancher begynder nu at mangle hænder. Det skal vi udnytte til at få endnu flere ledige ud på arbejdsmarkedet.

- Vi ser dog også brancher og dele af Danmark, som fortsat lider efter corona. Det gælder bl.a. luftfarten og hele oplevelsesøkonomien. Aftalen om sommerpakken skal hjælpe hårdt trængte brancher og især storbyerne.

- Det er afgørende, at de ledige har kvalifikationerne til at være den arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger. Vi har derfor afsat 1,7 mia. kroner til opkvalificering og ret til korte kurser. Samtidig skal den brede politiske aftale for langtidsledige styrke og forbedre deres muligheder for at få foden indenfor på arbejdsmarkedet.

Se tal fra Danmarks Statistik her

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I dag behandler EU-Domstolen dansk søgsmål om annullation af EU’s mindstelønsdirektiv17.9.2024 13:11:11 CEST | Pressemeddelelse

I dag behandler EU-Domstolen i Luxembourg det danske annullationssøgsmål mod EU’s mindstelønsdirektiv. Danmark har fra starten været imod mindstelønsdirektivet, da der i regeringen, et bredt flertal i Folketinget og blandt arbejdsmarkedets parter er bred enighed om, at EU ikke skal blande sig i spørgsmålet om løndannelse. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Jeg er tilfreds med, at EU-Domstolen får mulighed for at vurdere sagen. Der er tale om en helt principiel sag. - Regeringen, et bredt flertal i Folketinget og arbejdsmarkedets parter har været imod EU's direktiv om mindsteløn fra starten. Vi står fast på, at løndannelsen skal ske i Danmark og ikke i EU. Vi har 125 års gode erfaringer med at overlade forhandlingerne om løn- og arbejdsforhold til parterne. Regeringen anlagde i januar 2023 et søgsmål ved EU-domstolen med påstand om at få annulleret EU's mindstelønsdirektiv. Direktivet blev endeligt vedtaget den 4. oktober 2022 og trådte i kraft den 14. november 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye