Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for februar 2021
Ledigheden steg med 3.800 i februar 2021 og ligger på 131.700 fuldtidspersoner. Det svarer til 4,6 procent af arbejdsstyrken.
Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:
- Ledigheden steg igen med 3.800 fra januar til februar. Det stemmer overens med de daglige opgørelser over antallet af tilmeldte ledige.
- Men der er grund til optimisme, for vi kan samtidig se, at antallet af tilmeldte ledige er faldet i løbet af marts. Det tyder på, at genåbningen i starten af marts allerede nu løfter aktiviteten i samfundet.
- Derudover er regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier blevet enige om en genåbningsplan, som vi forventer giver samfundsøkonomien et markant løft.
- Siden onsdag i sidste uge har danskerne kunnet bestille deres resterende indefrosne feriepenge, og foreløbig er over 25 mia. kr. bestilt. Det vil være med til at løfte aktiviteten i samfundet yderligere.
Se tallene fra Danmarks Statistik her.
Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51 23 28 30.
Information om Beskæftigelsesministeriet
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Ansatte på lønkompensation får mulighed for at forberede genåbning af deres virksomheder13.4.2021 14:06:17 CEST | Pressemeddelelse
I forbindelse med den igangværende genåbning af Danmark har regeringen og arbejdsmarkedets parter besluttet at justere lønkompensationsordningen, så virksomhederne yderligere får den mulighed, at medarbejdere omfattet af lønkompensationsordningen, kan genoptage deres arbejde i de sidste syv kalenderdage op til virksomhedens genåbning uden at dette påvirker virksomhedens mulighed for at få fuld lønkompensation for disse dage. Muligheden vil gælde både den generelle lønkompensationsordning og ordningen for tvangslukkede virksomheder. Den kan benyttes én gang for hver lønkompenserede medarbejder, som desuden skal have været omfattet af ordningen i mindst 30 dage i alt. Samtidig har parterne drøftet rammerne for det neutralitetsprincip, som i foråret 2020 blev knyttet til lønkompensationsordningen. Parterne har i den forbindelse noteret sig, at disse også fremover vil blive anvendt på lønkompensationsordningen Den generelle lønkompensationsordning gælder fortsat til og med d. 30. juni 2021
Dobbelt så mange ufaglærte har oplevet seksuel chikane som de højtuddannede9.4.2021 10:04:44 CEST | Pressemeddelelse
Det er især blandt de lavtlønnede på arbejdsmarkedet, at medarbejdere har oplevet seksuel chikane. Faktisk har dobbelt så mange ufaglærte oplevet den form for krænkelser som dem med en lang videregående uddannelse. Beskæftigelsesministeriet har gennemgået den omfattende undersøgelse af arbejdsmarkedet ”Arbejdsmiljø og Helbred” fra 2018. Her kan man se, at 4,4 procent ufaglærte (20.400 personer) har oplevet seksuel chikane inden for det seneste år, mens det for dem med en lang videregående uddannelse er 2,1 procent (6.700). En ny undersøgelse fra Vive om krænkelser på arbejdsmarkedet bekræfter, at en større andel ufaglærte end højtuddannede oplever seksuel chikane. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Seksuel chikane har uden tvivl været et tabu, og derfor er det utroligt godt, at modige kvinder og mænd er stået frem og fortalt om deres oplevelser. De eksempler, der har været fremme, har især været fra det mere vellønnede hjørne af arbejdsmarkedet. Det er
Genåbning af beskæftigelsesindsatsen giver mulighed for virksomhedspraktik og løntilskudsjob8.4.2021 09:15:15 CEST | Pressemeddelelse
De ledige får igen mulighed for at komme i virksomhedsrettede tilbud med fysisk fremmøde. Kommunerne skal dog altid tage hensyn til, om borgeren er i risikogruppen for Covid-19 eller har pårørende i risikogruppen og indrette indsatsen herefter.
Ny undersøgelse kortlægger omfanget af krænkende handlinger på arbejdsmarkedet6.4.2021 12:05:53 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd – viser, at 7,8 og 7,2 procent har været udsat for henholdsvis mobning eller diskrimination på deres arbejdsplads. Undersøgelsen er baseret på svar fra godt 7.700 lønmodtagere, som er indsamlet mellem d. 2. september og 23. november 2020. Langt de fleste af dem, der har følt sig mobbet eller diskrimineret har oplevet det sjældnere end på månedsbasis. Undersøgelsen afdækker også de oplevede årsager til, at medarbejdere bliver krænket af deres ledere og kolleger, og årsagen er ikke entydig. Størstedelen angiver nemlig andre grunde, end dem undersøgelsen opstiller. Dog angiver 13,6 procent etnicitet som årsag til, at de bliver mobbet (svarende til 1 pct. af alle lønmodtagere), 8,6 procent svarer køn (0,6 pct. af lønmodtagere), 5,2 procent politisk overbevisning (0,4 pct. af lønmodtagere), mens 3,7 procent svarer, at årsagen bunder i deres valg af fagforening (0,3 pct. af lønmodtagere). To procent bliver m
Trepartsaftale om lønkompensation forlænget til 30. juni26.3.2021 15:24:42 CET | Pressemeddelelse
Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om at forlænge ordningen om lønkompensation frem til den 30. juni med henblik på at skabe tryghed for virksomheder og lønmodtagere i den kommende tid.
På et år: Tre gange så mange ufaglærte ledige uddanner sig26.3.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end tre gange så mange ledige ufaglærte som sidste år er gået i gang med en faglært uddannelse, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Årsagen er især den nye mulighed for at tage en erhvervsuddannelse til 110 procent af dagpengesatsen, hvis uddannelsen er inden for et område, der mangler arbejdskraft. I alt har næsten 1.000 ufaglærte valgt at benytte sig af muligheden. Dertil kommer 518 personer, som er startet på en erhvervsuddannelse på den lavere dagpengesats. I samme periode året før gik 424 personer i gang med et uddannelsesløft. Foreløbige meldinger fra landets jobcentre indikerer, at mange af de ledige uddanner sig til SOSU-hjælper/-assistent, industrioperatør, elektriker og kontormedarbejder. Muligheden for at påbegynde en erhvervsuddannelse til 110 procent af den enkeltes dagpengesats blev indført i sommeren 2020, hvor regeringen og et bredt flertal i Folketinget aftalte at bruge i alt 750 mio. kr. på forskellige former for opkvalificering. Partierne har aftalt at forl
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum