OKNygaard A/S

Behov for nytænkning af affaldshåndtering i byerne

Del

Bylivet er genåbnet, vi har vinket farvel til mundbindene og det varme sommervejr har for alvor meldt sin ankomst. Mange opholder sig udendørs, men med de store menneskemængder følger også større mængder affald. Hos OKNygaard oplever man i højere grad end før, at affald fylder i bybilledet.

OKNygaard opsamler affald i Enghaveparken
OKNygaard opsamler affald i Enghaveparken

Med nedlukningen af samfundet har danskerne fået øjnene op for naturens glæder. Flere bruger naturen i det daglige og der er mange besøgende i Københavns parker hver dag. Især når vejret viser sig fra sin solrige side. For virksomheden OKNygaard betyder det mere arbejde.

’’Vi tømmer skraldespande og opsamler affald flere steder for Københavns Kommune, bl.a. i Enghaveparken. Hvor vi førhen kunne nøjes med at fjerne affald i parken cirka tre gange ugentligt, gør vi det lige nu hver dag for at sikre, at affaldsspandene ikke flyder over, eller at de bliver gennemrodet af sultne fugle’’, fortæller Martin L. Piechnik, der er driftsleder hos OKNygaard i Glostrup. Han bekræfter, at det især er i sommerhalvåret, at den manglende plads i affaldsspandene skaber problemer.

Mange nyder frokosten i det grønne. Derfor er det især madindpakning, dåser, flasker og tidligere også mundbind, der får lov til at ligge efterladt hen i Københavns parker. Særligt pizzabakkerne er et problem, fordi bare én enkelt pizzabakke får de små skraldespande til at flyde over.


Ikke tidsvarende i forhold til mængden og typen af affald

’’Der er behov for større skraldespande og affaldscontainere i bybilledet. De nuværende skraldespande er simpelthen forældede, både i forhold til volumen og udformning. De er ikke tidssvarende til mængden og typen af affald’’, fortæller Martin L. Piechnik fra OKNygaard og forklarer: ''Hvis den nærmeste affaldsspand er fyldt, så lægger mange bare affaldet ovenpå i stedet for at tage den næste skraldespand, som ofte kun er få meter væk''. 

Han fortæller, at man i Københavns Kommune har stort fokus på udfordringen og er åbne overfor løsningsforslag fra både samarbejdspartnere som OKNygaard og borgere, så man i fællesskab løser udfordringen.  


Nytænkning og modernisering af affaldshåndtering i byerne

For at komme affaldsproblemet til livs har OKNygaard lavet forsøg på Enghave Plads og Sønder Boulevard, hvor der nu er opsat store affaldscontainere med låg og særlige ’pizzabakke-containere’. 

’’De fleste vil jo gerne smide deres affald i skraldespanden i stedet for ved siden af, så de store affaldscontainere har haft en tydelig positiv effekt på mængden af affald omkring Enghave Plads’’, afslutter Martin L. Piechnik. Han ser en interessant mulighed ved de nye, intelligente affaldsspande, som selv hjælper med at løse affaldshåndtering i byerne mere effektivt. Med solceller på toppen kan affaldsspanden bl.a. komprimere affaldet, den kan selv fortælle, hvornår den er fyldt og man kan få ét samlet overblik over flere affaldsspandes fyldningsgrad via geo-mapping.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

OKNygaard opsamler affald i Enghaveparken
OKNygaard opsamler affald i Enghaveparken
Download
Enghave Plads med 'pizzabakke-container'
Enghave Plads med 'pizzabakke-container'
Download
660 liters container og gammel 'Københavner-affaldsspand'
660 liters container og gammel 'Københavner-affaldsspand'
Download

Information om OKNygaard A/S

OKNygaard A/S
OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand

+45 7021 5400https://oknygaard.dk/

OKNygaard – hele Danmarks anlægsgartner og klimaentreprenør

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os. 

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland og Tyskland, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

9.000 m2 stor urban greening midt i Odense21.6.2021 10:20:08 CEST | Pressemeddelelse

Urban greening er en del af OKNygaards DNA. Som landsdækkende anlægsgartner og klimaentreprenør arbejdes der dagligt med at skabe grønne områder i byerne. Målet er tydeligt - bybefolkningens trivsel, klimaet og biodiversiteten skal styrkes. Regeringens netop præsenterede udspil, der skal sikre mere bynatur, glæder OKNygaard, som lige nu er i gang med at anlægge den 9.000 m2 store oplevelseshave ved Det Ny H.C. Andersens Hus i Odense.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum