DI Hovedstaden

Ballerup topper som bedste erhvervskommune i Hovedstaden

Del

Hvert år måler Dansk Industri erhvervsvenligheden i alle landets kommuner, og i år vurderer de lokale virksomheder i Ballerup Kommune, at det faktisk går ganske godt. Ballerup Kommune får en flot placering som nr. 21 på ranglisten. Dermed er Ballerup Kommune ligesom i 2021 den mest erhvervsvenlige kommune i Region Hovedstaden.

- Det er glædeligt at se, at Ballerup Kommune igen i år ligger højt på listen over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark. Jeg noterer mig, at virksomhederne i Ballerup Kommune giver udtryk for den højeste tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed blandt alle kommuner i Region Hovedstaden og vil anbefale kommunen som en god erhvervskommune. Derfor er der grund til at kippe med flaget for Ballerup, siger formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen.

Samtidig klarer Ballerup Kommune sig igen i år godt, når det kommer til infrastruktur, transport og arbejdskraft. Det er de områder, som flest virksomheder i Ballerup Kommune mener, at kommunen skal prioritere højt.

- Ballerup Kommune er i god samklang med de lokale virksomheder og klarer sig særligt godt på områder som infrastruktur og indsatsen for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, som er så vigtige for virksomhederne i Ballerup Kommune. Det er et tegn på, at dialogen mellem kommunen og virksomhederne fungerer godt. Det vil jeg gerne kvittere for, siger Peter Lanng Nielsen.

Der er dog også lidt malurt i bægeret med årets erhvervsvenlighedsmåling. Ballerup Kommune er trods den regionale førertrøje i Hovedstaden faldet lidt tilbage fra en samlet 14. plads i 2021 til en 21. plads i år. Det er blandt andet et resultat af, at kommunen er faldet tilbage, når det kommer til de uddannelsesmæssige kompetencer, som virksomhederne har brug for. Andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse efter grundskolen, er faldet til 16,3 procent i år.

- Vi kan se, at virksomhederne i Ballerup Kommune prioriterer uddannelse højt. Derfor er det ærgerligt, at færre unge end sidste år har valgt en erhvervsuddannelse i Ballerup Kommune. Der er brug for flere indsatser, der kan få de unge til at få øjnene op for de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver, så flere vælger at uddanne sig som tømrere, snedkere eller industriteknikere, siger Mads Raaschou, formand for DI Byggeri Hovedstaden.

OM HOVEDSTADEN

Analysen fra DI måler erhvervsvenligheden i danske kommuner. Virksomhederne i 17 ud Hovedstadens 28 kommuner vurderer, at arbejdskraft bør være kommunernes topprioritet til at sikre vækst i fremtiden. Resultatet bekræfter, at mangel på kvalificeret arbejdskraft er den helt store udfordring for dansk erhvervsliv.

Som i de foregående år klarer hovedstadskommunerne sig generelt ikke så godt, når man sammenligner med resten af landet. Ud af de 93 kommuner, der indgår i undersøgelsen, er gennemsnitsplaceringen for hovedstadskommunerne nr. 67. Den mest erhvervsvenlige kommune i regionen er Ballerup med en placering som nr. 21., mens den mindst erhvervsvenlige er Gribskov på 92. pladsen.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For mere information

Ditte Rieland, presserådgiver, tlf. 2246 7822
Ron Amir, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2321
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790
Mads Raaschou, Formand i DI Byggeri Hovedstaden, tlf. 2844 0088

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFølg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum