EY Danmark

Bæredygtighed er et livsvilkår for de danske vækstvirksomheder

Del

I fremtiden er bæredygtighed et must. Det ved de danske vækstvirksomheder, viser en undersøgelse. Derfor fremtidssikrer de sig med grønne løsninger.

Glenn Pedersen
Glenn Pedersen

Næsten 9 ud af 10 danske vækstvirksomheder ser bæredygtighed som et konkurrenceparameter i fremtiden. Det viser en Barometerundersøgelse foretaget i forbindelse med EY Entrepreneur Of The Year, der hvert år hylder de virksomheder, der er bedst til vækst.

En af de virksomheder er Washpower, der var nomineret i region Midtjylland til årets Start-Up-virksomhed i EY Entrepreneur Of The Year. Virksomheden, der bl.a. fremstiller vaskerobotter til landbruget, har endnu ikke mødt krav om bæredygtighed fra kunder eller samarbejdspartnere. På trods af dette har de indført flere tiltag, der giver plusser i det grønne regnskab.

”Vi kigger blandt andet på vandforbruget og affaldssortering, og vi får produceret vores materialer i Danmark. Det er ikke noget, der gavner forretningen i dag, men hvis vi kigger bare få år ind i fremtiden, kan vi se, at bæredygtighed er et must, så det er en fremtidssikring af virksomheden,” siger CEO Glenn Pedersen og fortæller videre, at virksomhedens målsætning om at ekspandere ud over landets grænser gør det endnu vigtigere at tænke bæredygtige løsninger, da potentielle samarbejdspartnere hos de store internationale virksomheder stiller endnu større krav til fx sporbarhed og dokumentation.

Fra niche til nødvendighed
Undersøgelsens resultater og Washpowers udtalelser overrasker ikke Søren Smedegaard Hvid, der er Partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year:

”Bæredygtighed er gået fra at være noget specielt for de få grønne virksomheder til at være en nødvendighed for alle. Virksomhederne ved, at hvis de ikke sætter ind nu, så vil de i bedste fald ikke blive ved med at vækste, og i værste fald eksisterer de slet ikke om 5 eller 10 år. Det gælder især også, hvis de har globale ambitioner.”


-------


Om undersøgelsen
EY Entrepreneurship Barometer bygger på en undersøgelse, der hvert år foretages blandt alle de kvalificerede virksomheder i vækstkonkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. 2021 var rekordår, når det gælder virksomheder i Danmark, der præsterer høj vækst. I alt mødte 1.824 virksomheder vækstkonkurrencens skrappe vækstkrav, mod 1.623 sidste år. Undersøgelsen spørger ind til en lang række forhold, både i relation til virksomhederne, hvordan de bliver drevet og entrepreneuren bag, herunder adgang til kvalificeret arbejdskraft, internationalisering, bæredygtighed, anvendelse af kunstig intelligens, generationsskifte m.m.

Kontakter

Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, tlf. 2529 4073, Soeren.S.Hvid@dk.ey.com

Jakob Wandel, Pressechef, EY, tlf. 2529 5537, jakob.wandel@dk.ey.com

Læs mere om EY Entrepreneur Of The Year på www.eoy.dk

Billeder

Glenn Pedersen
Glenn Pedersen
Download

Information om EY Danmark

EY Danmark
EY Danmark
Dirch Passers Allé 36
2000 Frederiksberg

https://www.ey.com/da_dk

Hos EY er vores formål Building a better working world. Den indsigt og de services, vi leverer, er med til at skabe tillid og stabilitet på kapitalmarkederne og til økonomier over hele verden. Vi udvikler dygtige ledere og medarbejdere, som sammen leverer det, vi lover vores interessenter. Dette er af afgørende betydning for, at vi kan skabe en bedre arbejdsverden for vores medarbejdere, vores kunder og vores lokalsamfund.

Følg pressemeddelelser fra EY Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EY Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum