DI Sydøstjylland

Avancerede lupbriller udløser Initiativpris til Samsø-virksomhed

Del

Ser du de små detaljer? Det gør tandlægen forhåbentlig, når du skal rodbehandles, og kirurgen, når du skal opereres. Klarsynet sørger en mindre virksomhed på Samsø for. ExamVision ApS har stor international succes med særlige lupbriller, der sikrer, at tandlæger og kirurger ser helt skarpt og præcist, når de skal løse deres opgaver. Det udløser nu DI Horsens Initiativpris 2018.

Ifølge formanden for DI Horsens, Carsten Wengel, kan virksomhedens succes tilskrives produktudvikling, effektivisering af produktionen og et team af dedikerede eksperter.

- De fleste forventer ikke, at man på Samsø finder en virksomhed som ExamVision, der fremstiller avancerede lupbriller til tandlæger og kirurger i mere end 30 lande. ExamVision har et knivskarpt fokus på produkt- og virksomhedsudvikling, og derfor er virksomheden også en helt oplagt vinder af initiativprisen, siger Carsten Wengel.

ExamVisions lupbriller er i dag et efterspurgt arbejdsredskab blandt tandlæger og kirurger i hele verden. Virksomheden har implementeret Lean for at forenkle og effektivisere produktionen og er nu i fuld gang med at digitalisere produktionen. Udviklingen gør, at ExamVision er årets modtager af DI Horsens Initiativpris. 

Skarpt fokus på udvikling sikrer international succes

ExamVision begyndte i baglokalet hos den lokale optiker i Tranebjerg på Samsø. I dag arbejder 31 dedikerede eksperter med at fremstille og udvikle avancerede lupbriller. Omsætningen har været støt stigende siden etableringen i 2001, og lupbrillerne er nu en stor eksportvare, der forhandles i mere end 30 lande verden over. Adm. direktør Kim Jensen har fra starten lagt stor vægt på at udvikle virksomheden:

- Vi er nødt til hele tiden at udvikle os og vores produkter, så vi kan klare os på verdensmarkedet. Vi har også været på en Lean-rejse og er nu i fuld gang med at digitalisere virksomheden, så vi er i stand til at fremstille skræddersyede lupbriller så effektivt som muligt. Her i begyndelsen af oktober lancerede vi en helt ny lupbrille, som er vores mest avancerede version til dato, siger Kim Jensen.

Dygtige medarbejdere er helt afgørende for ExamVisions succes. På Samsø er der er ikke mange specialister inden for optikerfaget, så virksomheden har både hentet specialister fra udlandet og oplært medarbejdere fra andre brancher.

- Vi har et stærkt team af dedikerede eksperter, som er nøglen til at sikre, at vores produkter har succes. Det kræver specialistviden at fremstille og udvikle skræddersyede lupbriller. Og vores eksperter har vidt forskelig baggrund. Nogle har arbejdet i andre brancher her på Samsø og er blevet oplært hos os. Vi har også specialister, som kommet her til Samsø fra udlandet - senest en optiker fra Portugal, siger Kim Jensen.

Med DI Horsens Initiativpris 2018 er ExamVision ApS en af i alt 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i 2018. 

Kom til den lokale prisoverrækkelse:

Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 14.15
Hos: ExamVision ApS, Industrivej 11, 8305 Samsø 

Fakta om ExamVision ApS

- Grundlagt 2001

- Er vokset fra fire medarbejdere i 2001 til 31 i 2018.

- I oktober 2018 lancerede ExamVision lupbrillen ”Kepler Advanced”, der giver brugerne mulighed for at skifte mellem fire forskellige forstørrelser i én og samme brille. Kepler Advanced er desuden 20 gram lettere end den næstletteste, justerbare lupbrille, hvilket betyder meget for brugerens ergonomi og velvære efter mange timers brug.

Fakta om Initiativpris 2018

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.

Det er bestyrelsen i den pågældende regionalforening, der udpeger modtager af InitiativPrisen.

Kriterierne for InitiativPrisen er:

- Virksomheden må ikke have over 100 ansatte.

- Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.

- Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

- Virksomheden skal være fuldt medlem af DI eller være associeret.

Særligt kriterie for 2018: Mod til skalering.

- Virksomheden har udvist et særligt mod til skalering ved at igangsætte initiativer, der indebærer radikale ændringer, for at møde fremtidens vækstudfordringer.

De 19 vindere af InitiativPrisen i DI’s 19 regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris 2018. Den uddeles på DI’s årlige SMV-dag i januar måned. Her er der tradition for, at Prins Joachim uddeler prisen. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:
- Fagleder Annette Christensen, DI, telefon 2829 8384
- Adm. direktør Kim Jensen, ExamVision, telefon 2330 8210
- Formand for DI Horsens Carsten Wengel, telefon 40 62 08 66
- Presserådgiver Niels Brandt Petersen, Dansk Industri, telefon 2622 4418.

Billeder

Download
ExamVision - Kim Jensen
ExamVision - Kim Jensen
Download

Information om DI Sydøstjylland

DI Sydøstjylland
DI SydøstjyllandFor yderligere information om DI Horsens:

Fagleder Annette Christensen
Mail  anch@di.dk
Tlf. 3377 4838
Mobil: 2829 8384

Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Sydøstjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydøstjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum