Ase

Ase: Selvstændige bør have samme corona-fleksibilitet som lønmodtagere

Del

Enhver selvstændig erhvervsdrivende, der rammes af de statslige Corona-restriktioner, skal have mulighed for at søge om økonomisk kompensation, uanset hvor i landet virksomheden er hjemhørende.

Det understreger Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase i forbindelse med de igangværende forhandlinger på Christiansborg om at genåbne og tilpasse forårets kompensationsordninger til den aktuelle nedlukning af syv nordjyske kommuner. 

”Det er helt afgørende, at vi får fjernet de eksisterende fejl og mangler i ordningerne. Men det er mindst lige så vigtigt at undgå nye og uholdbare krav som for eksempel en skarp geografisk adskillelse opdelt i berørte og ikke berørte kommuner i forhold til at søge kompensation. Det afgørende må være, om virksomheden bliver ramt af restriktionerne eller ej. Og en virksomhed beliggende uden for de umiddelbart berørte kommuner, eksempelvis på Mors eller i Aalborg, kan sagtens være ramt af restriktionerne, hvis de har kunder i de nedlukkede kommuner,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

At virussen og dens konsekvenser ikke kender kommunegrænser, har regeringen erkendt, når det gælder lønmodtagere, der ikke nødvendigvis bor og arbejder i samme kommune, pointerer Karsten Mølgaard Jensen.

”Derfor er der i lønkompensationsmodellen nu indført en pendlerløsning. Samme fleksibilitet bør indføres i forhold til virksomheder. Der er ikke brug for særlige nordjysk kompensationsmodeller, men derimod generelle og holdbare løsninger, som effektivt kan udbredes til øvrige kommuner eller hele landet, hvis bekymrende varianter af virus skulle dukke op andre steder i landet, eller COVID-19 udvikler sig til et endnu større problem,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Samtidig finder Ase-direktøren det problematisk og uretfærdigt, at den maksimale kompensation til lønmodtagere i pendlerlønkompensationsordningen hæves til 45.000 kroner om måneden og 30.000 kroner i den ordinære ordning, mens selvstændige erhvervsdrivende maksimalt kan få 23.000 kroner.

”Det falder ganske enkelt de selvstændige for brystet, at deres indtægtstab kun er værd at kompensere med halvdelen af nogle af deres ansatte lønmodtagere. Oprindeligt var der parallelitet i de to ordninger for kompensation af indtægtstab – henholdsvis lønkompensationen og kompensationsordningen for selvstændige – hvilket ville være et fair og rimeligt princip, idet et indtægtstab rammer lige hårdt i privatøkonomien, uanset om man har tjent sine penge via et cvr-nummer eller et cpr-nummer. Man burde ikke forskelsbehandle her, men med det nye loft på 45.000 kroner om måneden udstilles forskellen på værdien af en lønmodtager og en selvstændig særligt tydeligt,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Desuden opfordrer Karsten Mølgaard Jensen politikerne til at indføre en bagatelgrænse i forhold til kravet om revisorpåtegning for at søge om kompensation for faste omkostninger. Netop et generelt krav om revisorerklæringer har gjort denne ordning til en fiasko, fordi det blev både dyrt og besværligt for de mindste virksomheder at søge.

”Det har vist sig, at revisorerne får mere ud af støtteordningen, end der bliver udbetalt til de nødlidende mindste virksomheder. Det er ganske enkelt ikke godt nok og har kostet både staten uforholdsmæssigt mange penge til refundering af revisorudgiften. Det  har afholdt mange fra at søge, hvilket har gjort, at disse penge aldrig er kommet ud i samfundet, og ordningen har derfor ikke opnået den ønskede virkning. Kravet om revisorerklæringer på ansøgninger om kompensation for faste omkostninger må derfor afskaffes,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:

Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir: 40130897

Troels Krog, chef for Politik og Presse: 21359026

Information om Ase

Ase
Ase
Frederikskaj 4
2450 København SV

+45 7013 7013https://www.ase.dk

Følg pressemeddelelser fra Ase

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ase

Jobcentre et oplagt sted at spare - rekordmange ansatte hjælper historisk få ledige15.8.2022 12:51:20 CEST | Pressemeddelelse

Besparelser på landets 94 kommunale jobcentre er genstand for opmærksomhed fra politiske partier på udkig efter finansiering af nye politiske udspil. Ikke mindst Venstre, der i dag også vil pege på netop jobcentrene som et område med stort effektiviseringspotentiale – og det giver god mening. Trods gunstige konjunkturer og rekordlav ledighed er der historisk mange ansatte på jobcentrene, pointerer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase.

Ase: Ny aftale giver grobund for at flytte hele jobindsatsen til a-kasserne24.6.2022 14:59:55 CEST | Pressemeddelelse

Et vigtigt skridt på vejen mod et mere helstøbt, forenklet og økonomisk effektiv beskæftigelsesforløb med større fokus på med fuld metodefrihed og digitale samtaler at sikre en individorienteret indsats. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør, Ase, den politiske aftale om, at a-kasserne fra 1. januar 2024 skal overtage ansvaret for de dagpengeforsikrede ledige i de første tre måneder af ledighedsperioden.

Ase: Danmark er gået glip af 30.000 nye iværksættere24.6.2022 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Trods økonomisk opsving og historisk høj beskæftigelse har Danmark misset muligheden for at få ekstra skub i iværksætteriet. Tværtimod har vi tabt 30.000 nye iværksættervirksomheder sammenlignet med sidste højkonjunktur. Samtidig er levealderen på danske iværksættervirksomheder væsentligt kortere end i Sverige, og andelen af selvstændige blandt de beskæftigede i Danmark blandt de absolut laveste i EU, viser ny Ase-analyse.

Fagforeninger tjener milliarder på social kontrol24.3.2022 06:13:00 CET | Pressemeddelelse

Op mod 300.000 danske lønmodtagere er udelukkende medlem af en bestemt fagforening, fordi de føler sig tvunget til det – og der er store økonomiske interesser på spil, når lønmodtagere presses til at vælge et specielt forbund, viser en ny undersøgelse fra Wilke foretaget for Ase. Den udbredte sociale kontrol på danske arbejdspladser, der gør kolleger ilde set, hvis de bruger deres lovsikrede ret til selv at vælge fagforbund, er en milliardforretning for fagforeningerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum