Ase

Ase: Ny dagpengemulighed sikrer dynamisk arbejdsmarked

Del

Et glædeligt og vigtigt skridt på vejen mod større økonomisk tryghed for selvstændige erhvervsdrivende. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase sommerpakkens nye muligheder for, at selvstændige kan få ret til dagpenge uden 12 måneders forudgående a-kassemedlemsskab samt åbningen for, at det i tvangslukkede erhverv kan ske uden, at virksomheden skal ophøre.

”Corona-perioden har været helt ekstraordinær for landets virksomheder, og mange går en usikker fremtid i møde. Derfor er det afgørende, at det økonomiske sikkerhedsnet er så finmasket, at den enkelte ikke behøver at frygte helt at miste sit forsørgelsesgrundlag. Samtidig er det med til at fastholde et dynamisk arbejdsmarked, jo flere, der selv forsikrer sig mod ledighed,” siger Karsten Mølgaard Jensen, der også gerne så samme mulighed indført for lønmodtagere.

Netop ligestilling mellem lønmodtagere og selvstændige i såvel a-kassesystemet som hjælpepakkerne bør være et grundlæggende princip, pointerer Karsten Mølgaard Jensen. Konkret undrer han sig over, at hjælpepakkerne til selvstændige udfases 8. august, mens lønkompensationsordningen er forlænget til 29. august.

”Corona skelner ikke mellem selvstændige og lønmodtagere. Alligevel har det kendetegnet hele forløbet under Covid19, at lønmodtagerne har haft politisk førsteprioritet, mens forholdene for landets mindste virksomheder først efterfølgende har fået politikernes opmærksomhed, ” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:

Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir: 40130897

Troels Krog, chef for Politik og Presse: 21359026

Information om Ase

Ase
Ase
Frederikskaj 4
2450 København SV

+45 7013 7013https://www.ase.dk

Følg pressemeddelelser fra Ase

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ase

Jobcentre et oplagt sted at spare - rekordmange ansatte hjælper historisk få ledige15.8.2022 12:51:20 CEST | Pressemeddelelse

Besparelser på landets 94 kommunale jobcentre er genstand for opmærksomhed fra politiske partier på udkig efter finansiering af nye politiske udspil. Ikke mindst Venstre, der i dag også vil pege på netop jobcentrene som et område med stort effektiviseringspotentiale – og det giver god mening. Trods gunstige konjunkturer og rekordlav ledighed er der historisk mange ansatte på jobcentrene, pointerer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase.

Ase: Ny aftale giver grobund for at flytte hele jobindsatsen til a-kasserne24.6.2022 14:59:55 CEST | Pressemeddelelse

Et vigtigt skridt på vejen mod et mere helstøbt, forenklet og økonomisk effektiv beskæftigelsesforløb med større fokus på med fuld metodefrihed og digitale samtaler at sikre en individorienteret indsats. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør, Ase, den politiske aftale om, at a-kasserne fra 1. januar 2024 skal overtage ansvaret for de dagpengeforsikrede ledige i de første tre måneder af ledighedsperioden.

Ase: Danmark er gået glip af 30.000 nye iværksættere24.6.2022 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Trods økonomisk opsving og historisk høj beskæftigelse har Danmark misset muligheden for at få ekstra skub i iværksætteriet. Tværtimod har vi tabt 30.000 nye iværksættervirksomheder sammenlignet med sidste højkonjunktur. Samtidig er levealderen på danske iværksættervirksomheder væsentligt kortere end i Sverige, og andelen af selvstændige blandt de beskæftigede i Danmark blandt de absolut laveste i EU, viser ny Ase-analyse.

Fagforeninger tjener milliarder på social kontrol24.3.2022 06:13:00 CET | Pressemeddelelse

Op mod 300.000 danske lønmodtagere er udelukkende medlem af en bestemt fagforening, fordi de føler sig tvunget til det – og der er store økonomiske interesser på spil, når lønmodtagere presses til at vælge et specielt forbund, viser en ny undersøgelse fra Wilke foretaget for Ase. Den udbredte sociale kontrol på danske arbejdspladser, der gør kolleger ilde set, hvis de bruger deres lovsikrede ret til selv at vælge fagforbund, er en milliardforretning for fagforeningerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum