Ase

Ase: Hæv selvstændiges kompensation med tilbagevirkende kraft

Del

Lad nu fornuften råde – bedre sent end aldrig. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase udsigten til, at landets mange selvstændige nu forhåbentlig endelig på linje med lønmodtagere kan modtage op til 30.000 kroner i indtægtskompensation per måned. Regeringen forhandler fredag med partierne i Folketinget, hvor der øjensynligt tegner sig et flertal for at hæve lønkompensationen til selvstændige til samme niveau som lønmodtagere

”I næsten et år har de økonomisk hårdt pressede selvstændige oplevet, at deres ansatte indsats fra politisk hold blev værdsat højere end deres. Den manglende parallelitet i de to kompensationsordninger, der dækker indtægtstab som følge af Covid19, har været urimelig fra dag ét, og selvstændige bør derfor med tilbagevirkende kraft have mulighed for at få samme kompensation som lønmodtagere,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Allerede tilbage i marts sidste år – helt præcis dagen regeringens aftale med arbejdsmarkedets parter om at hæve loftet i lønmodtagernes kompensation til 30.000 kroner, mens selvstændige fortsat kun kunne få 23.000 kroner – skrev Ase såvel til erhvervsministeren som partierne i Folketinget med en klar opfordring om også at hæve loftet i kompensationsordningen for selvstændige. Corana-virus skelner ikke mellem, om du har fået din indtægt som selvstændig, iværksætter, freelancer eller som lønmodtager. Uanset om man er lønmodtager eller selvstændig, rammes man lige så hårdt økonomisk, når indtægten forsvinder, og derfor bør der selvfølgelig være parallelitet i de to kompensationsordninger, pointerer Karsten Mølgaard Jensen.

”Det største slag i ansigtet på de selvstændige har ikke været den beløbsmæssige lavere kompensation, men derimod den diskriminerende forskelsbehandling mellem lønmodtagere og selvstændige, som alene er bundet op på politiske interesser. Hidtil har regeringen tydeligt sendt det signal til de selvstændige, at man ikke vil anerkende deres indsats som ligeså meget værd som deres ansatte lønmodtagere. Og det er en virkelig farlig politisk kurs, når vi alle ved, at efter denne krise bliver det mere vigtigt end nogensinde, at danskerne igen får mod og lyst til at starte og drive egen virksomhed. Det initiativ risikerer vi at slå ned, når selvstændige behandles som mindre værd end lønmodtagere,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Kontakter

For yderlige info kontakt:

Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir. Ase: 40130897

Troels Krog, chef for Politik og Presse, Ase: 21359026

Links

Information om Ase

Ase
Ase
Frederikskaj 4
2450 København SV

+45 7013 7013https://www.ase.dk

Følg pressemeddelelser fra Ase

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ase

Ase: Ny aftale giver grobund for at flytte hele jobindsatsen til a-kasserne24.6.2022 14:59:55 CEST | Pressemeddelelse

Et vigtigt skridt på vejen mod et mere helstøbt, forenklet og økonomisk effektiv beskæftigelsesforløb med større fokus på med fuld metodefrihed og digitale samtaler at sikre en individorienteret indsats. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør, Ase, den politiske aftale om, at a-kasserne fra 1. januar 2024 skal overtage ansvaret for de dagpengeforsikrede ledige i de første tre måneder af ledighedsperioden.

Ase: Danmark er gået glip af 30.000 nye iværksættere24.6.2022 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Trods økonomisk opsving og historisk høj beskæftigelse har Danmark misset muligheden for at få ekstra skub i iværksætteriet. Tværtimod har vi tabt 30.000 nye iværksættervirksomheder sammenlignet med sidste højkonjunktur. Samtidig er levealderen på danske iværksættervirksomheder væsentligt kortere end i Sverige, og andelen af selvstændige blandt de beskæftigede i Danmark blandt de absolut laveste i EU, viser ny Ase-analyse.

Fagforeninger tjener milliarder på social kontrol24.3.2022 06:13:00 CET | Pressemeddelelse

Op mod 300.000 danske lønmodtagere er udelukkende medlem af en bestemt fagforening, fordi de føler sig tvunget til det – og der er store økonomiske interesser på spil, når lønmodtagere presses til at vælge et specielt forbund, viser en ny undersøgelse fra Wilke foretaget for Ase. Den udbredte sociale kontrol på danske arbejdspladser, der gør kolleger ilde set, hvis de bruger deres lovsikrede ret til selv at vælge fagforbund, er en milliardforretning for fagforeningerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum