Ase

Ase: Ekstraordinær mulighed for dagpenge til selvstændige et nødvendigt tiltag

Del

Corona-krisen har været hård for landets mindste virksomheder, og mange selvstændige erhvervsdrivende risikerer at knække nakken økonomisk, når hjælpepakkerne udfases den 8. juli. Derfor har Folketinget vedtaget en ekstraordinær mulighed for selvstændige for at melde sig ind i en a-kasse og få dagpenge uden at skulle opfylde det gængse krav om 12 måneders forudgående medlemskab for at opnå rettigheden.

Samtidig viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen, at godt 66.000 selvstændige erhvervsdrivende er blevet kompenseret økonomisk for tabt omsætning, og ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kan udfasningen af hjælpepakkerne få ”særlig store konsekvenser for selvstændig erhvervsdrivende”. Under halvdelen er medlem af en a-kasse, vurderer ministeren, og Ases administrerende direktør, Karsten Mølgaard Jensen, pointerer, at selvstændige allerede nu kan få behandlet deres ansøgning.

”Ordningen, som er åben fra 9. juli og en måned frem, er en vigtig og nødvendig håndsrækning til selvstændige, der uventet og ganske uforskyldt risikerer at måtte opgive deres livsdrøm og dermed miste forsørgelsesgrundlaget. Vi går usikre tider i møde, og mange selvstændige risikerer at stå helt uden et økonomisk sikkerhedsnet, hvis det ikke lykkes dem at få genrejst deres virksomhed efter Covid19-nedlukningen. Lige nu er vinduet åbent, så det er muligt at forsikre sig på fordelagtige vilkår,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Ifølge de økonomiske vismænd kan Coronakrisen føre til et fald i bruttonationalproduktet (BNP) på mellem 3,5 procent og 5,5 procent og sende tusindvis af danskere ud i arbejdsløshed. Men mens otte ud af ti på det danske arbejdsmarked er forsikrede mod ledighed, gælder det ifølge vurderingen fra beskæftigelsesministeren under halvdelen af de selvstændig erhvervsdrivende.

”Under hele Corona-krisen har vi set, hvordan lønmodtagere har fået førsteprioritet, når regeringen skulle forsøge at afdæmpe konsekvenserne af beslutningen om at lukke Danmark ned. Så det glæder mig, at Folketinget her har øje for, at selvstændige erhvervsdrivende også kan have brug for særlige tiltag i kølvandet på Corona-krisen,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:

Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir: 40130897

Troels Krog, chef for Politik og Presse: 21359026

Links

Information om Ase

Ase
Ase
Frederikskaj 4
2450 København SV

+45 7013 7013https://www.ase.dk

Følg pressemeddelelser fra Ase

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ase

Jobcentre et oplagt sted at spare - rekordmange ansatte hjælper historisk få ledige15.8.2022 12:51:20 CEST | Pressemeddelelse

Besparelser på landets 94 kommunale jobcentre er genstand for opmærksomhed fra politiske partier på udkig efter finansiering af nye politiske udspil. Ikke mindst Venstre, der i dag også vil pege på netop jobcentrene som et område med stort effektiviseringspotentiale – og det giver god mening. Trods gunstige konjunkturer og rekordlav ledighed er der historisk mange ansatte på jobcentrene, pointerer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase.

Ase: Ny aftale giver grobund for at flytte hele jobindsatsen til a-kasserne24.6.2022 14:59:55 CEST | Pressemeddelelse

Et vigtigt skridt på vejen mod et mere helstøbt, forenklet og økonomisk effektiv beskæftigelsesforløb med større fokus på med fuld metodefrihed og digitale samtaler at sikre en individorienteret indsats. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør, Ase, den politiske aftale om, at a-kasserne fra 1. januar 2024 skal overtage ansvaret for de dagpengeforsikrede ledige i de første tre måneder af ledighedsperioden.

Ase: Danmark er gået glip af 30.000 nye iværksættere24.6.2022 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Trods økonomisk opsving og historisk høj beskæftigelse har Danmark misset muligheden for at få ekstra skub i iværksætteriet. Tværtimod har vi tabt 30.000 nye iværksættervirksomheder sammenlignet med sidste højkonjunktur. Samtidig er levealderen på danske iværksættervirksomheder væsentligt kortere end i Sverige, og andelen af selvstændige blandt de beskæftigede i Danmark blandt de absolut laveste i EU, viser ny Ase-analyse.

Fagforeninger tjener milliarder på social kontrol24.3.2022 06:13:00 CET | Pressemeddelelse

Op mod 300.000 danske lønmodtagere er udelukkende medlem af en bestemt fagforening, fordi de føler sig tvunget til det – og der er store økonomiske interesser på spil, når lønmodtagere presses til at vælge et specielt forbund, viser en ny undersøgelse fra Wilke foretaget for Ase. Den udbredte sociale kontrol på danske arbejdspladser, der gør kolleger ilde set, hvis de bruger deres lovsikrede ret til selv at vælge fagforbund, er en milliardforretning for fagforeningerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum