Ase

Ase: Drop kommune- og revisorkrav i hjælpepakker efter nedlukning i 38 kommuner

Del
Gør hjælpepakkerne landsdækkende og drop det generelle revisionskrav på kompensationsordningen for faste omkostninger. Sådan lyder opfordringen fra Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase efter udmeldingen fra statsminister Mette Frederiksen (S) om nye covid19-restriktioner i 38 kommuner.

Da regeringen først i november lukkede syv nordjyske kommuner ned, lagde den op til, at kommunegrænserne også blev afgørende for, om virksomhederne kunne søge om økonomisk kompensation. Det skabte stor usikkerhed blandt virksomheder, der blev ramt af restriktionerne, selv om de lå uden for de berørte kommuner.

”I lyset af de omfattende restriktioner, hvor nogle erhverv lukkes helt ned, er det afgørende ikke at gentage de fejl og det bureaukratiske bøvl, som har gjort det besværligt for virksomhederne at gøre brug af ordningerne. Ligesom virus ikke kender kommunegrænser, gør markedet det heller ikke. Selvstændige erhvervsdrivende kan sagtens blive ramt af Covid19-restriktionerne, selv om deres virksomhed ikke er hjemhørende i en af de nedlukkede kommuner,” siger Karsten Mølgaard Jensen.  

Samtidig opfordrer han kraftigt til, at der indføres en bagatelgrænse for, hvornår der skal en revisorpåtegning på ansøgninger om kompensation for faste omkostninger. Her har det vist sig, at revisorerne i forhold til ansøgninger for mindre beløb fik større udnytte af ordningen end de virksomheder, den var tiltænkt.

"Revisorkravet betød, at mange selvstændige erhvervsdrivende helt opgav at søge om kompensation, fordi det ganske enkelt blev for dyrt og besværligt. Mange frygtede at komme til at hænge på en større revisorregning, hvis deres ansøgning blev afvist. Her er det vigtigt at få proportionerne på plads. Hensigten med hjælpepakkerne bør være at komme ramte virksomheder til undsætning – ikke at forgylde revisorerne,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:


Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir: 40130897


Troels Krog, chef for Politik og Presse: 21359026

Information om Ase

Ase
Ase
Frederikskaj 4
2450 København SV

+45 7013 7013https://www.ase.dk

Følg pressemeddelelser fra Ase

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ase

Jobcentre et oplagt sted at spare - rekordmange ansatte hjælper historisk få ledige15.8.2022 12:51:20 CEST | Pressemeddelelse

Besparelser på landets 94 kommunale jobcentre er genstand for opmærksomhed fra politiske partier på udkig efter finansiering af nye politiske udspil. Ikke mindst Venstre, der i dag også vil pege på netop jobcentrene som et område med stort effektiviseringspotentiale – og det giver god mening. Trods gunstige konjunkturer og rekordlav ledighed er der historisk mange ansatte på jobcentrene, pointerer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase.

Ase: Ny aftale giver grobund for at flytte hele jobindsatsen til a-kasserne24.6.2022 14:59:55 CEST | Pressemeddelelse

Et vigtigt skridt på vejen mod et mere helstøbt, forenklet og økonomisk effektiv beskæftigelsesforløb med større fokus på med fuld metodefrihed og digitale samtaler at sikre en individorienteret indsats. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør, Ase, den politiske aftale om, at a-kasserne fra 1. januar 2024 skal overtage ansvaret for de dagpengeforsikrede ledige i de første tre måneder af ledighedsperioden.

Ase: Danmark er gået glip af 30.000 nye iværksættere24.6.2022 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Trods økonomisk opsving og historisk høj beskæftigelse har Danmark misset muligheden for at få ekstra skub i iværksætteriet. Tværtimod har vi tabt 30.000 nye iværksættervirksomheder sammenlignet med sidste højkonjunktur. Samtidig er levealderen på danske iværksættervirksomheder væsentligt kortere end i Sverige, og andelen af selvstændige blandt de beskæftigede i Danmark blandt de absolut laveste i EU, viser ny Ase-analyse.

Fagforeninger tjener milliarder på social kontrol24.3.2022 06:13:00 CET | Pressemeddelelse

Op mod 300.000 danske lønmodtagere er udelukkende medlem af en bestemt fagforening, fordi de føler sig tvunget til det – og der er store økonomiske interesser på spil, når lønmodtagere presses til at vælge et specielt forbund, viser en ny undersøgelse fra Wilke foretaget for Ase. Den udbredte sociale kontrol på danske arbejdspladser, der gør kolleger ilde set, hvis de bruger deres lovsikrede ret til selv at vælge fagforbund, er en milliardforretning for fagforeningerne.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye