Arla Foods

Arla bygger egen gård i Nigeria for at støtte lokal mælkeproduktion  

Del
Arla Foods etablerer en moderne mælkeproduktion i det nordlige Nigeria, der blandt andet skal bruges til at uddanne og understøtte op til 1.000 lokale mælkeproducenter. Det er næste skridt i andelsselskabets langsigtede engagement i offentlig-private partnerskaber, der understøtter udviklingen af den nigerianske mejerisektor.

Arlas nye 200 hektar store gård, kommer til at ligge i delstaten Kaduna, og forventes at åbne i 2022. Gården har plads til 400 malkekøer, moderne malkerum og -teknologi, græsarealer og boliger til 25 medarbejdere. Arlas faciliteter og ekspertise giver mulighed for at uddanne lokale mælkeproducenter og øge mælkeydelsen og -kvaliteten, forbedre dyrevelfærden og gårdenes lønsomhed for dermed at bidrage til landets målsætning om at udvikle den lokale mælkeproduktion.

Ud over at tilbyde uddannelse og støtte til lokale mælkeproducenter vil gården også fungere som en moderne kommerciel mælkeproduktion i Nigeria. Med tiden forventes gården at producere over 10 tons mælk om dagen, som vil blive forarbejdet på Arlas mejeri i Kaduna og solgt til nigerianske forbrugere. 

Stigende efterspørgsel på mejeriprodukter 
Nigeria er blandt de hurtigst voksende nationer i verden. Landets befolkning forventes at nå 400 millioner mennesker inden 2050, og der er allerede stigende efterspørgsel på næringsrig mad som befolkningen har råd til. Men den nigerianske mejerisektor producerer i øjeblikket mindre end 10 procent af de mejeriprodukter, der efterspørges, og andelen forventes at blive mindre, i takt med at befolkningen vokser.

"Der er stort behov for nærende mad og mejeriprodukter til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra Nigerias hurtigt voksende befolkning. Det kræver, at udbuddet bliver suppleret med importerede fødevarer for at opretholde fødevaresikkerheden, mens det samtidig er vigtigt at støtte regeringens langsigtede plan om omstilling af landbruget, så der kan opbygges en bæredygtig mejerisektor i Nigeria. Etableringen af vores egen mælkeproduktion er det næste vigtige skridt i vores langsigtede engagement i Nigeria," siger Executive Vice President og chef for Arla Foods International Simon Stevens. 

Arlas langsigtede engagement i Nigeria
Arla har siden 2017 været den førende samarbejdspartner i Milky Way Partnership-programmet, som er et partnerskab, der omfatter Dansk Landbrug og Fødevarer, SEGES, NGO'en Care Danmark, den nigerianske kvægavlerorganisation CORET og det landmandsejede andelsselskab MILCOPAL. Milky Way Partnership-programmet støttes af Udenrigsministeriet.

I 2019 udvidede Arla sit engagement i udviklingen af en bæredygtig mejerisektor i Nigeria med et nyt offentligt-privat partnerskab med delstatsregeringen i Kaduna. Det er det første af sin størrelse og tilbyder permanent landbrugsjord til 1.000 nomadiske mælkeproducenter. Arla er den kommercielle partner, der køber, indsamler, forarbejder og sælger den lokale mælk.

I samarbejde med Bill og Melinda Gates Foundation gennem ALDDN (Advanced Local Dairy Development Nigeria) og SAHEL Consulting var Arla sidste år med til at forbedre levevilkårene for mere end 600 små husstande ved at udvikle en socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtig forsyningskæde for mejeriprodukter i Vestafrika.

Bestyrelsesformand i Arla Foods Jan Toft Nørgaard siger, 
"Jeg er meget stolt af vores samarbejder, der understøtter en bæredygtig udvikling af den nigerianske mejerisektor, og jeg glæder mig samtidig til at se, de resultater vores nye topmoderne gård kommer til at opnå. Samarbejde, vidensdeling og understøtning af lokale mejerisektorer og landmænd i mange dele af verdenen er en afgørende del af vores andelskultur, og vores gård i Nigeria er det næste vigtige skridt på vejen. Når gården står færdig, kan vi hjælpe de lokale mælkeproducenter med at forbedre deres indtægtsgrundlag, og det er en vigtig faktor i forhold til at udvikle produktionen af mejeriprodukter og fødevarer på lokalt plan."

Arlas ekspert inden for Farm Management Snorri Sigurdsson bliver leder af gården, og han kommer også til at stå for uddannelsen af de lokale landmænd.

Du kan læse mere om Arlas engagement i Nigeria her  

 

Billeder

Information om Arla Foods

Arla Foods
Arla Foods
Sønderhøj 14
8260 Viby J

https://www.arla.dk/

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.400 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Følg pressemeddelelser fra Arla Foods

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arla Foods

Nyt omfattende pilotprojekt med Arla og DSM vil reducere drivhusgasser fra malkekøer med 30 procent20.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Arla og Royal DSM er klar med et nyt omfattende pilotprojekt, hvor landmænd på tværs af tre europæiske lande skal teste brugen af det metan-reducerende fodertilsætningsstof Bovaer® på 10.000 malkekøer. Global forskning og tidligere forsøg på gårde har påvist en reduktion i udledningen af metan på ca. 30 procent uden påvirkning af dyrevelfærden. Pilotprojektet er endnu et bevis på virksomhedernes engagement i at skabe en bæredygtig fremtid for mejeriproduktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum