Arla Foods

Arla indvier sin største mejeri-investering der skal imødekomme international efterspørgsel på næringsrig mælkepulver   

Del
I dag indvier det europæiske andelsselskab Arla et nyt produktionsanlæg på Pronsfeldmejeri i Tyskland. Udvidelsen er Arlas største mejeri-investering til dato og et centralt bindeled for at imødekomme den stigende internationale efterspørgsel på bæredygtige, billige og nærende mejeriprodukter.

Arla har investeret 190 millioner EUR i at udvide sit mejeri i Pronsfeld i Tyskland, primært for at øge produktionen af næringsrig mælkepulver. Pronsfeld er Arlas største mejeri, og investeringen er virksomhedens største enkeltstående investering i et mejeri til dato. Udvidelsen skal understøtte den forventede årlige brandede volumenvækst på 5-7% i Arlas internationale forretning i tråd med selskabets femårige Future26-strategi.

Udvidelsen af Pronsfeldmejeri omfatter et produktionsanlæg med et 51 m højt tørretårn som det centrale element. Det kan årligt forarbejde 685 millioner kilo mælk, som bliver til omkring 90.000 tons højkvalitets mælkepulver. Mælkepulverets egenskaber og lange holdbarhed gør det særligt velegnet til Arlas internationale markeder, hvor det er en naturlig og vigtig del af den lokale kost, især i hurtigt voksende byområder.  

Mælken der indgår i produktionen, stammer primært fra Arla-gårde i regionen omkring mejeriet, hvilket understøtter en bæredygtig forsyningskæde og en konkurrencedygtig mælkepris til andelshaverne. 

"Det er med stor glæde, at vi indvier udvidelsen af vores mejeri i Pronsfeld i dag. En af de største udfordringer, det globale samfund står over for i øjeblikket, er at sikre, at så mange som muligt har adgang til god og nærende kost hver dag. Som led i vores Future26-strategi vil vi styrke og udvide vores forretning på internationale markeder som Mellemøsten, Vestafrika og Sydøstasien, hvor efterspørgslen billige og nærende mejeriprodukter overstiger både den lokale produktion og det lokale udbud. Mejeriet i Pronsfeld er det største Arla-mejeri i verden og leverer allerede en stærk eksportforretning. Med det nye produktionsanlæg spiller mejeriet en endnu vigtigere rolle i vækststrategien for vores internationale forretning," udtaler Peder Tuborgh, CEO for Arla Foods.  

"Jeg er meget stolt af indsatsen fra vores kollegaer, som sammen med vores partnere har gjortudvidelsen af vores mejeri i Pronsfeld mulig. Det er et vigtigt skridt i udviklingen af vores produktionskapacitet i retning af en mere effektiv og bæredygtig mælkeproduktion, der bygger videre på vores styrker her i Tyskland og udnytter de nyeste teknologier. Denne udvikling sætter standarden for vores fremtidige mejeri-investeringer og understøtter vores nye strategi om at være førende inden for værdiskabelse og bæredygtighed," tilføjer Executive Vice President og chef for Arlas forsyningskæde David Boulanger.  

Opførelsen af produktionsanlægget startede i 2019. I dag beskæftiger mejeriet i Pronsfeldca. 1000 medarbejdere og producerer mejeriprodukter til omkring 70 lande i hele verden.  

Fokus på bæredygtighed  

Arla har forpligtet sig til at skabe en bæredygtig fremtid for mejeriproduktion. Arlas andelshavere er allerede blandt de mest klimaeffektive mælkeproducenter i verden med et gennemsnitligt CO2e-aftryk på blot 1,15 kilo CO2e pr. kilo mælk. 

Arla er også et af de første landmandsejede mejeriselskaber i verden, der har fået sin 1.5 ̊C-målsætning i driften godkendt af Science Based Target Initiative (SBTi) i henhold til Parisaftalen. Arla har mere end fordoblet sin målsætning om at reducere udledning af drivhusgasser i driften fra 30% til 63% frem mod 2030.   

Udvidelsen af Pronsfeldmejeri skal levere på de nye, ambitiøse klimamål for driften med en forbedret bæredygtighedsprofil og højere energieffektivitet. Et nyt teknisk setup til el- og varmeproduktion, i form af et kraftvarmeværk, og til proceskøling vil reducere CO2e-aftrykket og elforbruget med ca. 1.200 tons CO2eog ca. 1.800 megawatt-timer elektricitet om året for hele mejeriet sammenlignet med en traditionel køleløsning. 

Da der i øjeblikket ikke findes et grønt energialternativ i Tyskland til den naturgas, der anvendes til det nye produktionsanlæg, vil Arla som en kortsigtet løsning købe grønne elcertifikater svarende til CO2e-udledningen for både gas og el. Derudover er Arla ved at undersøge muligheden for i fremtiden at erstatte 25% af den naturgas, der bruges i det nye tekniske setup, med brint, hvilket yderligere vil reducere CO2e-aftrykket i tråd med selskabets ambitiøse klimamål.  

På verdensplan er Arla i øjeblikket repræsenteret i mere end 140 lande med en årlig omsætning i sin internationale forretningsenhed på 2,1 milliarder EUR i 2021. 

Fakta om Arlas anlæg i Pronsfeld: 

 • Størrelse: Det samlede areal er på ca. 55 hektar, hvilket svarer til 77 fodboldbaner. Det er det største Arla-mejeri og et af de største mejerier i Europa.  
 • Medarbejdere: Ca. 1000 ansatte med ca. 30 lærlinge inden for 10 forskellige fagområder.    
 • Mælkeleverandører: Mælken stammer fra Arla-landmænd i Rheinland-Pfalz, Nordrhein-Westfalen, Luxembourg og de belgiske regioner Vallonien og Flandern. 
 • Forarbejdet mælkemængde i 2021: Ca. 1,5 milliarder kg mælk  
 • Global eksport: Ca. 70 lande over hele verden, bl.a. Kina, Kuwait og Maldiverne. Vigtigt knudepunkt for Arla-koncernens internationale forretning.  
 • Produkter: Specialiseret i mejeriprodukter med lang holdbarhed: drikkemælk, fløde, blandede mælkedrikke, kondenseret mælk, creme fraiche samt mælkepulver, smør og blandingsprodukter. Anlægget fremstiller også B2B-produkter til fødevareindustrien, f.eks. til forarbejdning af mælkepulver til chokolade eller bageriprodukter. 

 Fakta om det nye tørretårn til produktion af mælkepulver i Pronsfeld:  

 • Investering: Samlet investering på 190 millioner EUR over en periode på ca. tre år. 
 • Byggeperiode: 2019-2021.     
 • Anlæggets kapacitet: 685 millioner kg mælk (ca. 90.000 tons mælkepulver),  
 • Tårnets højde: 51 m.  
 • Byggeprojektet: I alt ca. 12 byggepladser på hele området i løbet af projektet. Fra udvidelsen af området til mælkeindvejning og mælketankene til energiforsyningen og spildevandsanlægget.  
 • Produkter: Det producerede mælkepulver markedsføres under brands som Arla Dano®.  

 

 

 

Billeder

Information om Arla Foods

Arla Foods
Arla Foods
Sønderhøj 14
8260 Viby J

https://www.arla.dk/

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.400 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Følg pressemeddelelser fra Arla Foods

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arla Foods

Nyt omfattende pilotprojekt med Arla og DSM vil reducere drivhusgasser fra malkekøer med 30 procent20.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Arla og Royal DSM er klar med et nyt omfattende pilotprojekt, hvor landmænd på tværs af tre europæiske lande skal teste brugen af det metan-reducerende fodertilsætningsstof Bovaer® på 10.000 malkekøer. Global forskning og tidligere forsøg på gårde har påvist en reduktion i udledningen af metan på ca. 30 procent uden påvirkning af dyrevelfærden. Pilotprojektet er endnu et bevis på virksomhedernes engagement i at skabe en bæredygtig fremtid for mejeriproduktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye