Arla Foods

Arla bygger egen gård i Nigeria for at støtte lokal mælkeproduktion  

Del

Arla Foods etablerer en moderne mælkeproduktion i det nordlige Nigeria, der blandt andet skal bruges til at uddanne og understøtte op til 1.000 lokale mælkeproducenter. Det er næste skridt i andelsselskabets langsigtede engagement i offentlig-private partnerskaber, der understøtter udviklingen af den nigerianske mejerisektor.

Arlas nye 200 hektar store gård, kommer til at ligge i delstaten Kaduna, og forventes at åbne i 2022. Gården har plads til 400 malkekøer, moderne malkerum og -teknologi, græsarealer og boliger til 25 medarbejdere. Arlas faciliteter og ekspertise giver mulighed for at uddanne lokale mælkeproducenter og øge mælkeydelsen og -kvaliteten, forbedre dyrevelfærden og gårdenes lønsomhed for dermed at bidrage til landets målsætning om at udvikle den lokale mælkeproduktion.

Ud over at tilbyde uddannelse og støtte til lokale mælkeproducenter vil gården også fungere som en moderne kommerciel mælkeproduktion i Nigeria. Med tiden forventes gården at producere over 10 tons mælk om dagen, som vil blive forarbejdet på Arlas mejeri i Kaduna og solgt til nigerianske forbrugere. 

Stigende efterspørgsel på mejeriprodukter 
Nigeria er blandt de hurtigst voksende nationer i verden. Landets befolkning forventes at nå 400 millioner mennesker inden 2050, og der er allerede stigende efterspørgsel på næringsrig mad som befolkningen har råd til. Men den nigerianske mejerisektor producerer i øjeblikket mindre end 10 procent af de mejeriprodukter, der efterspørges, og andelen forventes at blive mindre, i takt med at befolkningen vokser.

"Der er stort behov for nærende mad og mejeriprodukter til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra Nigerias hurtigt voksende befolkning. Det kræver, at udbuddet bliver suppleret med importerede fødevarer for at opretholde fødevaresikkerheden, mens det samtidig er vigtigt at støtte regeringens langsigtede plan om omstilling af landbruget, så der kan opbygges en bæredygtig mejerisektor i Nigeria. Etableringen af vores egen mælkeproduktion er det næste vigtige skridt i vores langsigtede engagement i Nigeria," siger Executive Vice President og chef for Arla Foods International Simon Stevens. 

Arlas langsigtede engagement i Nigeria
Arla har siden 2017 været den førende samarbejdspartner i Milky Way Partnership-programmet, som er et partnerskab, der omfatter Dansk Landbrug og Fødevarer, SEGES, NGO'en Care Danmark, den nigerianske kvægavlerorganisation CORET og det landmandsejede andelsselskab MILCOPAL. Milky Way Partnership-programmet støttes af Udenrigsministeriet.

I 2019 udvidede Arla sit engagement i udviklingen af en bæredygtig mejerisektor i Nigeria med et nyt offentligt-privat partnerskab med delstatsregeringen i Kaduna. Det er det første af sin størrelse og tilbyder permanent landbrugsjord til 1.000 nomadiske mælkeproducenter. Arla er den kommercielle partner, der køber, indsamler, forarbejder og sælger den lokale mælk.

I samarbejde med Bill og Melinda Gates Foundation gennem ALDDN (Advanced Local Dairy Development Nigeria) og SAHEL Consulting var Arla sidste år med til at forbedre levevilkårene for mere end 600 små husstande ved at udvikle en socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtig forsyningskæde for mejeriprodukter i Vestafrika.

Bestyrelsesformand i Arla Foods Jan Toft Nørgaard siger, 
"Jeg er meget stolt af vores samarbejder, der understøtter en bæredygtig udvikling af den nigerianske mejerisektor, og jeg glæder mig samtidig til at se, de resultater vores nye topmoderne gård kommer til at opnå. Samarbejde, vidensdeling og understøtning af lokale mejerisektorer og landmænd i mange dele af verdenen er en afgørende del af vores andelskultur, og vores gård i Nigeria er det næste vigtige skridt på vejen. Når gården står færdig, kan vi hjælpe de lokale mælkeproducenter med at forbedre deres indtægtsgrundlag, og det er en vigtig faktor i forhold til at udvikle produktionen af mejeriprodukter og fødevarer på lokalt plan."

Arlas ekspert inden for Farm Management Snorri Sigurdsson bliver leder af gården, og han kommer også til at stå for uddannelsen af de lokale landmænd.

Du kan læse mere om Arlas engagement i Nigeria her  

 

Billeder

Information om Arla Foods

Arla Foods
Arla Foods
Sønderhøj 14
8260 Viby J

https://www.arla.dk/

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.400 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Følg pressemeddelelser fra Arla Foods

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arla Foods

FUTURE26: Arla Foods lancerer ny strategi på afgørende tidspunkt for mejeribranchen3.11.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

I dag offentliggør Arla sin nye strategi, der cementerer andelsselskabets engagement i at skabe bæredygtig mejeriproduktion og udvikle sin forretning ansvarligt. I de næste 5 år er Arla klar til at øge sine investeringer med over 40% til 4+ milliarder EUR med fokus på bæredygtighed, digitalisering, nye produktionsteknologier og produktudvikling. Arla øger samtidig efterbetalingen til andelshaverne til 1+ milliard EUR for at støtte deres bæredygtige omstilling.

Et eksperimentelt kraftcenter: Arla Foods Ingredients åbner nyt innovationscenter8.10.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det nye topmoderne innovationscenter skal udforske ny avanceret teknologi og udvikle nye måder at bruge en bred vifte af specialiserede mælk- og valleingredienser på. Det skal imødekomme den hastigt voksende globale efterspørgsel efter næringsrige og bæredygtige fødevarer. Innovationscentret bliver hjemsted for Arla Foods Ingredients’ førende internationale forskere og innovationseksperter og skal samtidig bygge bro til global forskning, kliniske forsøg og samarbejde på verdensplan.

Forbrugere har fortsat stor appetit på Arlas kendte mejeriprodukter26.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Covid-19 fortsatte med at påvirke produktion og forsyningskæder i første halvår af 2021, men på trods af udfordringerne leverede Arla solide finansielle resultater og salg af brandede produkter, primært i detailhandlen og andelsselskabet udbetalte en konkurrencedygtig aconto-mælkepris til landmændene. Dog forventer Arla, at inflationen fremadrettet vil presse selskabet og andelshaverne på grund af stigende priser på brændstof, energi, emballage og foder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum