Ekstra Bladet

Årets Victor 2018 til forfatteren Sara Omar

Del

DANMARKS MODIGSTE FORFATTER

Forfatteren Sara Omar får ’Årets Victor’ 2018. Det er Ekstra Bladets hæderspris, som er uddelt siden 1980 til en journalist, forfatter, fotograf eller tegner, hvis virke i særlig grad lever op til den kritiske journalistik, Ekstra Bladet står for. Prisen er opkaldt efter bladets legendariske chefredaktør Victor Andreasen.
Priskomitéen består af Ekstra Bladets chefredaktion og journalisternes tillidsmand. I motivationen lyder det b.la.:
- Det kræver desværre mod at bruge ytringsfriheden i dagens Danmark. Det mod har forfatteren Sara Omar. Hun er blevet de tavse kvinders talerør og bannerfører for et oprør mod et forstokket middelalderligt syn, hvor mænd anses som bedre end kvinder. Sara Omar har insisteret på at tale om overgreb mod kvinder i indvandrermiljøer, og det er sket med hendes eget liv som indsats. Det fortjener anerkendelse.
Blandt tidligere prismodtagere finder man bl.a. det franske satiremagasin Charlie Hebdo, Jyllands-Posten, for deres kamp for ytringsfriheden og ’Den korte Radioavis’ fra Radio24/7. Sidste år fik den norske chefredaktør Espen Egil Hansen Årets Victor for oprøret mod Facebooks forskruede ’fællesskabsregler’, hvor al form for nøgenhed er bandlyst.
Sara Omar kom drønende ind fra mørket med romanen ’Dødevaskeren’, der af mange er blevet kaldt den vigtigste bog i 2017. Hun er stolt over anerkendelsen og siger til Ekstra Bladet:
- Det er mig en stor ære at blive tildelt 'Årets Victor'. At blive hædret for at være modig er noget, som jeg vil huske på resten af livet med oprejst pande. Denne pris er til alle mine modige medsøstre og mødre - også dem, der har til gode at tale højt. For jeg ved, at de kan, og jeg er ikke i tvivl om, at de en dag vil bryde tavsheden. Jeg tror på deres evner, jeg tror på deres stærke indre, fordi jeg ved, at de er de rigtige heltinder.  
Med prisen følger en brosten og 15.000 kr. samt et ophold på Hotel Dania i Silkeborg, så prisvinderen kan stifte nærmere bekendtskab med Victor Andreasens fødeby.
Yderligere oplysninger:
Pressechef, Politikens Forlag, Camilla Høy 30 38 28 12
Chefredaktør, Ekstra Bladet, Poul Madsen 23 30 13 13

Information om Ekstra Bladet

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
Rådhuspladsen
1017 København K

+45 33 11 13 13http://ekstrabladet.dk

Følg pressemeddelelser fra Ekstra Bladet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ekstra Bladet

Ekstra Bladets bladdirektør, Jan Damgaard stopper for at gå på pension23.5.2017 14:10Pressemeddelelse

Ekstra Bladets bladdirektør gennem de seneste 18 år, Jan Damgaard, har besluttet sig for at stoppe og gå på pension. Og med Jan Damgaards sædvanlige rettidige omhu meldes beslutningen ud allerede nu, så der bliver god tid til at finde hans afløser: ”Det er lang tid siden, jeg aftalte med Poul Madsen, at jeg gerne ville stoppe, når jeg bliver 65, hvilket sker i foråret 2018. Ekstra Bladet har dermed god tid til at finde min afløser”, siger Jan Damgaard. Jan Damgaard kom til Ekstra Bladet i februar 1980 som ung mediekonsulent. Talentet var uomtvisteligt, og allerede i 1985 blev han annoncedirektør, inden han i 1998 satte sig i stolen som Ekstra Bladets øverste kommercielle chef. ”Det har aldrig været kedeligt at være på Ekstra Bladet. Det er en helt unik arbejdsplads med helt unikke medarbejdere. På Ekstra Bladet er der rummelighed, mangfoldighed, og respekt for hinandens arbejde på tværs af redaktionen og de kommercielle afdelinger”, siger Jan Damgaard. Da Jan Damgaard startede på Ekstr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum