DI Thy Mors

Årets lærling i Thy/Mors: Alexander gik fra folkeskolepraktik til udlært smed på blot fire år

Del

Alexander Pedersen besluttede allerede i folkeskolen, at han ville være med smed. Blot fire år senere er han på vej til at blive udlært som smed hos KK-Metal A/S i Hørdum, Thy. En læretid hvor Alexander har imponeret alt og alle, og som i dag har udløst prisen som årets lærling i DI Thy/Mors.

- Alexander er knivskarp. Han er lynhurtig til at lære nyt og til at omsætte det til praksis. Allerede på sit første hovedforløb havde han imponerende ni svejsecertifikater. Det har vi altså aldrig oplevet før. Sidste år bidrog han med sit flotte håndværk til produktionen af en kæmpe stor messinglysekrone, der i dag hænger i et butikscenter på Sjælland. Han imponerer os gang på gang, og så er han simpelthen bare en utrolig positiv og vellidt kollega, siger direktør Emil Skriver Christensen, KK-Metal A/S.

KK-Metal A/S er en metalvirksomhed, der bearbejder og fremstiller emner i stål, rustfast stål, aluminium og andre metaller. Ud af i alt 40 medarbejdere har KK-Metal hele tiden fire til fem lærlinge i produktionen.

- Jeg håber, at KK-Metal’s arbejde med lærlinge kan inspirere andre virksomheder til at oprette flere lærepladser. Det har vi brug for. Det er ude på virksomhederne, at de unge finder ud af, hvordan faget fungerer i virkeligheden, og hvordan det er at være på arbejdsmarkedet. Og det er også der, de får de gode oplevelser, der kan inspirere deres venner og søskende til også at søge en erhvervsfaglig karrierevej, siger formand for DI Thy/Mors Tage Odgaard Nielsen.

Årets lærlingepris er netop blevet overrakt ved DI Thy/Mors årlige erhvervstræf på Hotel Vildsund Strand. En glad og stolt Alexander Pedersen fik prisen overrakt af formand for DI Thy/Mors Tage Odgaard Nielsen og borgmester i Thisted Kommune Ulla Vestergaard.


Fakta:

Alexander Pedersen er 21 år gammel, han bor på Kystvejen ved Stenbjerg, og er indskrevet på Tech College Aalborg.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger - kontakt:
Konsulent i DI Thy/Mors Henrik Marcher Larsen, heml@di.dk, tlf.: 4015 8858
Pressekoordinator Jeppe Bo Rasmussen, jebr@di.dk, tlf.: 2440 1897

Billeder

Information om DI Thy Mors

DI Thy Mors
DI Thy MorsFor yderligere information om DI Thy/Mors:

Konsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Økonomielev får tildelt stort ansvar og vinder årets lærling 201918.2.2019 10:00:00 CETPressemeddelelse

DI Thy/Mors lærlingepris 2019 går til 22-årige Malte Grysbæk Nørgaard, som er uddannet økonomiassistent fra Thy-Mors Energi A/S. Malte Grysbæk Nørgaard vinder prisen, fordi han i sin læretid har vist høj faglighed inden for økonomifaget. Det har betydet, at han trods sin unge alder har fået ansvar for flere af selskabets økonomifunktioner. Malte har desuden vist et usædvanligt stort engagement i sin rolle som medarbejder og som kollega i løbet af sin læretid hos Thy-Mors Energi A/S.

Tunge løft uden skader udløser initiativpris på Mors1.11.2018 14:00:00 CETPressemeddelelse

Det skal være slut med rygskader og nedslidte medarbejdere på byggepladsen. I hvert fald hvis man spørger hos Smart Lift A/S på Mors. De har nemlig udviklet vakuumlifte, som med en kombination af præcision og styrke kan løfte og montere vinduespartier og andre store elementer. Helt uden at medarbejderen behøver at bruge kræfter. Ifølge formanden for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen, har Smart Lift A/S ramt et stort behov i markedet. Et behov som har skabt grundlag for en kraftig skalering af Smart Lift A/S. Og som nu udløser DI Thy/Mors’ Initiativpris 2018. - Man kan faktisk sige, at Smart Lift løfter hele niveauet på byggepladserne. Liftene er med til at øge effektiviteten, fordi én mand pludselig kan lave tre mands arbejde. Der bliver mindre spild, fordi der er færre elementer, der går i stykker. Og endnu vigtigere, så slipper folkene for selv at løfte rundt på vinduer, gipsplader og andre tunge ting. Dét er ægte innovation, og det fortjener at blive hyldet, siger Tage Odgaard Niels

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum