Georg JensenGeorg Jensen

Arbejdende træværksted og pop-up-shop hos Georg Jensen i december

Del

Møbelsnedker Morten Høeg-Larsen og Claus Meyer åbner pop-up-shop hos Georg Jensen. Oplev de smukke organiske skærebrætter fra deres fælles projekt ”Sløjd” og få smagsprøver på julegodter fra Meyers Bageri tre weekender i december på 1. sal i Georg Jensens Flagship Store på Amagertorv på Strøget i København.

Sløjd
Sløjd

Skærebrætterne fra Sløjd er alle håndlavede af Morten Høgh-Larsen. Med sikker sans for kvalitet og æstetik udvælger han nøje hver planke, inden de formes til smukke skærebrætter mellem møbelsnedkerens hænder og på en håndfuld gamle maskiner – én kan dateres helt tilbage til 1890’erne. Hvert parti skærebrætter har træets art og oprindelse indgraveret i bagkanten, og beretter således om træets rejse fra ’jord til bord’, men derudover taler træet sit eget tydelige æstetiske sprog. Det første parti skærebrætter fra Sløjd er lavet af elmetræ fra Skovhaverne ved Helsnæs Bugt på Fyn. Elm har i mange år været brugt til møbler, gulve, værktøjsskafter og sågar til karetmager-arbejde, men er efterhånden blevet en eftertragtet sjældenhed, da elmesyge desværre har udryddet en stor del af elmetræerne i Danmark. Det var da også elmesygen, der i første omgang bragte Morten Høeg-Larsen og de smukke fynske elmeplanker sammen. I 2009 var Frands Fraas Nielsen, skovridder i Skovhaverne ved Helnæs Bugt på Fyn nødt til at fælde en stor mængde elmetræer, der var blevet ramt af elmesyge. Som det er foreskrevet for træet ramt af sygdommen, blev de afbarket og opskåret til tømmer. Morten Høeg-Larsen forelskede sig dog på stedet i træets smukke åreaftegninger og bragte dem med sig hjem til værkstedet lidt udenfor Ystad i Skåne. Her skulle de syge elmetræer få nyt liv. Du kan møde Morten Høeg-Larsen, når han over tre weekender i december sælger de fine skærebrætter og har arbejdende værksted i Georg Jensen på Amagertorv i København. Kig forbi 1. salen i Georg Jensen butikken på Amagertorv og se de smukke skærebrætter, nyd smagsprøver på julegodter fra Meyers Bageri og få det seneste eksemplar af magasinet MEYERS. Morten Høgh-Larsen vil være at finde i pop-up-shoppen på 1. sal følgende dage i december: Fredag d. 7. december mellem kl. 13.00-18.00 Lørdag d. 8. december mellem kl. 11.00-17.00 Fredag d. 14. december mellem kl. 13.00-18.00 Lørdag d. 15. december mellem kl. 13.00-18.00 Fredag d. 21. december mellem kl. 13.00-18.00 Det første parti skærebrætter fra Sløjd fås i fire størrelser: 30 cm til 800,- 40 cm. til 975,- 60 cm. til 1.500,- 80 cm. til 1.950,- Drømmer du om et bræt i en bestemt størrelse tager Sløjd meget gerne imod specialopgaver. For nærmere info om Sløjd og specialønsker se sløjd.org. For nærmere info om Sløjd og Claus Meyers Pop-Up-Shop i Georg Jensen kontakt Louise Walter på T: 2510 2718 eller E: lwh@meyersmad.dk

Nøgleord

Kontakter

Louise Walter T: 2510 2718 E: lwh@meyersmad.dk

Billeder

Sløjd
Sløjd
Download
Sløjd
Sløjd
Download

Information om Georg Jensen

Georg Jensen
Søndre Fasanvej 7
2000 Frederiksberg

+45 38 14 98 98http://georgjensen.com

Følg pressemeddelelser fra Georg Jensen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Georg Jensen