Dansk Byggeri

Antallet af sjællandske elever uden praktikplads i byggeriet halveret

Del

Antallet af elever i skolepraktik på bygge- og anlægsuddannelserne i Region Sjælland er halveret på et år. De unge har fået praktikpladser. Forklaringen er ikke mindst et tæt samarbejde mellem virksomheder og erhvervsskoler i området.

Flere lærlinge får lov til at tage fat som eksempelvis tømrer, murer eller maskinsnedker på de sjællandske bygge- og anlægsvirksomheder. Stadig færre lærlinge tilbringer nemlig en del af deres praktiktid på erhvervsskolernes praktikcentre. Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at antallet af elever i skolepraktik er faldet fra 155 til 81 elever fra november 2017 - 2018.

- Det er et resultat, som vi er meget glade for i Region Sjælland & Lolland-Falster. Eleverne kan lære meget i skolepraktik, men det er uden tvivl bedst for dem at komme ud i en virksomhed og lære rutinerne og arbejdstempoet at kende. Vi har brug mange nyuddannede og dygtige svende, for på Sjælland og Lolland-Falster tyder alt på, at vi der kommer til at mangle håndværkere i fremtiden, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen.

Samarbejde er vejen frem
Generelt går det godt på alle erhvervsskolerne i Region Sjælland, og især Roskilde Tekniske Skole har knækket koden og har ikke en eneste elev i skolepraktik.

- Vores medarbejdere på skolen kender både eleverne og de lokale virksomheder rigtig godt og er derfor enormt dygtige til at lave det rigtige match. Derudover starter vi tidligt med at fortælle eleverne, at de skal begynde at kigge efter praktikpladser. For i sidste ende er det dem selv, der skal sørge for at få en aftale med virksomheden, siger Roskilde Tekniske Skoles direktør Jesper Østrup.

Netop samarbejde mellem virksomheder og erhvervsskoler er ifølge formand Jesper Toftebjerg Andersen grunden til, at det er lykkedes regionen at få færre elever i skolepraktik.

- Det er vigtigt, at erhvervsskoler og virksomheder samarbejder om at give de unge lyst til at starte på en erhvervsuddannelse og senere om at få eleverne i praktik på en  virksomhed. Det er vi blevet rigtig gode til her i regionen, og derfor håber jeg, at vi kan få antallet af elever i skolepraktik endnu længere ned i år, siger Jesper Toftebjerg Andersen, Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen, jt@hansen-andersen.dk, 40 21 75 65
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum