Beskæftigelsesministeriet

Antallet af kontanthjælpsmodtagere falder i 97 ud af 98 kommuner på to år

Del

Nye tal for november 2018 viser, at antallet af borgere på kontanthjælp er faldet i alle kommuner med undtagelse af ø-kommunen Ærø, sammenlignet med november 2016. Faldet i de enkelte kommuner er typisk på over 15 pct.

Antallet af personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse var i november 2018 på 124.100 fuldtidspersoner, når der tages højde for sæsonudsving. Tallet er dermed faldet med 32.400 fuldtidspersoner i perioden april 2016 til november 2018. I forhold til måneden forinden var der 500 færre fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det glæder mig at se, at den gode udvikling kan mærkes i mere eller mindre hele landet. Vi skal udnytte den rekordhøje beskæftigelse og den lave ledighed til at få endnu flere med ud på arbejdsmarkedet. Det er vigtigt for den enkelte men så sandelig også for samfundet. Virksomheder mangler hænder for at holde gang i væksten, og staten kan få færre udgifter til offentlig forsørgelse.   

Faldet på 32.400 fuldtidspersoner kommer samtidig med, at regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen i april 2016. Kontanthjælpsloftet betyder, at man får større gevinst af at tage et arbejde, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at man skal stå til rådighed, hvis man kan arbejde.

Tallet for det samlede antal offentligt forsørgede går kun frem til oktober 2018. I perioden fra april 2016 frem til oktober 2018 faldt det tal med i alt 57.200 fuldtidspersoner.

- Vi kan konstatere, at borgerne ikke bare havner på andre ydelser. Den positive udvikling er naturligvis hjulpet godt på vej af de gode konjunkturer, men jeg er også overbevist om, at regeringens tiltag spiller en rolle, siger Troels Lund Poulsen.

Se tallene i den vedhæftede opgørelse.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum