Bitdefender

Antallet af angreb mod IoT-enheder steg med næsten 50% i den første halvdel af 2020

Del

Cybersikkerhedsfirmaet Bitdefenders halvårlige trusselsrapport for forbrugere viser en global stigning på 46% i antallet af rapporter om suspekte hændelser fra IoT-enheder, fra januar til juni.

De gør vores hverdag lettere. Hvad end det handler om tale-assistenter, lamper, lydanlæg eller wifi-routere, så har IoT-enheder for alvor indtaget vores hjem. IoT, eller Internet of Things, er den samlede betegnelse for alle de enheder, der i dag er forbundet med internettet, så du kan styre termostaten fra din smartphone eller køleskabet kan sende dig en besked om, at der kun er én liter mælk tilbage.

Manglende sikkerhed er et alvorligt problem

International Data Corporation forudser, at der verden over vil være 41,6 milliarder IoT-enheder i 2025. Samtidig udgør IoT-enheder i dag et alvorligt problem for vores digitale sikkerhed, fortæller Liviu Arsene, sikkerhedsekspert hos Bitdefender: “Mange fabrikanter af IoT-enheder tager ganske enkelt ikke sikkerheden alvorligt. Når vi installerer kameraer eller smartlåse i vores hjem, så forventer vi at sikkerheden er i orden, men det er langt fra tilfældet.”

Arsene fortsætter: “Enheder bliver sendt på markedet med alvorlige sårbarheder, produkterne holder op med at modtage sikkerhedsopdateringer kort tid efter, de er blevet solgt, forbrugerne får ikke forklaret, hvor vigtigt det er at skifte passwordet til enheden, osv. Det er ganske enkelt ikke godt nok, taget i betragtning at de her produkter efterhånden er i rigtig mange hjem.”

IoT-enheder udnyttes på to måder

Hackere, der målretter deres angreb mod IoT-enheder, er som regel efter én af to ting, fortæller Arsene: “Enten går hackerne efter personlige informationer, eller de vil bruge enheden som en del af deres botnet.”

Botnet er betegnelsen for et netværk af enheder, hvis computerkraft hackere bruger i deres angreb. Det kan eks. være ved DDoS-angreb, hvor hackerne oversvømmer en server med trafik fra botnettet, så serveren lægges ned.

Et område i rivende udvikling

For nylig opdagede Bitdefender et nyt botnet, der var under udvikling, som blev døbt dark_nexus. Det nye botnet besidder en lang række nye egenskaber og efterlader ganske enkelt sine forgængere i støvet.

Bitdefenders telemetri viser, at mere end 55% af alle identificerede hændelsesrapporter fra IoT-enheder i private hjem meldte om angreb, hvor der blev scannet efter sårbarheder i enhedens internet-porte. Det betyder, at hackerne konstant scanner efter sårbare IoT-enheder, og viser med al alvor, hvor vigtigt det er at have sikkerheden i orden.

“Hackerne udvikler selvfølgelig deres angreb i takt med at IoT-enheders popularitet vokser. Så sikkerheden bliver nødt til at følge med, hvis ikke vi skal se nogle meget alvorlige hændelser i fremtiden,” advarer Arsene.

Læs hele Bitdefenders halvårlige rapport her.

Nøgleord

Kontakter

Simon From, konsulent, Frontpage
M: simon.from@frontpage.dk
T: 30 31 57 62

Billeder

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

 

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Bitdefender afslører ny cloud-baseret Endpoint Detection & Response-løsning til virksomheder og tjenesteudbydere2.12.2020 10:00:00 CETPressemeddelelse

Bitdefender, et førende globalt cybersikkerhedsfirma, der beskytter mere end 500 millioner systemer verden over, lancerer i dag en ny cloud-baseret og dedikeret Endpoint Detection & Response-løsning (EDR) designet til at hjælpe virksomheder og administrerede tjenesteudbydere med at forbedre deres muligheder for at opdage og udslette trusler, idet de finder sted, samt at styrke den overordnede modstandsdygtighed over for cyberangreb. Den nye EDR-pakke er ressource-let og fuldt ud leveret via skyen, hvilket giver en let implementering og administration, og fungerer sammen med tredjeparters beskyttelsesteknologier. Særegent for EDR, kombinerer løsningen endpoint telemetri og human risiko-analyser med avanceret trusselsopsporing, der har gjort Bitdefender førende inden for endpoint-sikkerhed. Opsporingsevnerne gør det muligt hurtigt at se, hvad der foregår i sårbare systemer, på stedet eller i skyen, og tilbyder ét-kliks-handlinger til at håndtere truslerne, bl.a. karantæne af filer, bloke

Undgå at blive snydt af cyberkriminelle på Black Friday24.11.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Black Friday nærmer sig med hastige skridt og overalt gør shoppere sig klar til at udnytte de fantastiske tilbud, weekenden omkring den 27. november kommer til at byde på. Hvad end det er online eller i butikkerne, så ruster både forbrugere og forhandlere sig til årets største shoppingdage. Men de er ikke de eneste - cyberkriminelle forbereder sig i lige så høj grad på at lokke pengene ud af deres intetanende ofre. Bitdefenders ekspert fortæller her, hvad du skal holde øje med.

Sådan ser et APT-hackerangreb ud17.11.2020 10:00:00 CETPressemeddelelse

Cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender har efterforsket et hackerangreb af en APT-gruppe rettet mod en sydøstasiatisk regering. APT-grupper, Advanced Persistent Threat, er nogle af klodens mest kompetente hackere, og deres angreb gør brug af nogle ret så avancerede værktøjer. For at give en forståelse af, hvordan APT-grupperne arbejder, giver Bitdefender her et indblik i, hvordan et APT-angreb ser ud ud med den nye efterforskning som eksempel.

Dit hjem er smartere og meget mere sårbart end du tror - sådan sikrer du det mod hackere5.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Vores hjem er efterhånden fyldt med elektroniske produkter, der kan komme på internettet - smart-TV’er, smartphones, printere, højttalere - listen er lang, men har de adgang til nettet, er de i risiko for at blive hacket. Det kan virke som en uoverkommelig opgave, at vide om de alle er sikre, men det er det faktisk ikke. Bitdefender kommer her med en guide til, hvordan du sikrer dit smarte hjem på enkel og overskuelig måde.