Bitdefender

Antallet af angreb mod IoT-enheder steg med næsten 50% i den første halvdel af 2020

Del

Cybersikkerhedsfirmaet Bitdefenders halvårlige trusselsrapport for forbrugere viser en global stigning på 46% i antallet af rapporter om suspekte hændelser fra IoT-enheder, fra januar til juni.

De gør vores hverdag lettere. Hvad end det handler om tale-assistenter, lamper, lydanlæg eller wifi-routere, så har IoT-enheder for alvor indtaget vores hjem. IoT, eller Internet of Things, er den samlede betegnelse for alle de enheder, der i dag er forbundet med internettet, så du kan styre termostaten fra din smartphone eller køleskabet kan sende dig en besked om, at der kun er én liter mælk tilbage.

Manglende sikkerhed er et alvorligt problem

International Data Corporation forudser, at der verden over vil være 41,6 milliarder IoT-enheder i 2025. Samtidig udgør IoT-enheder i dag et alvorligt problem for vores digitale sikkerhed, fortæller Liviu Arsene, sikkerhedsekspert hos Bitdefender: “Mange fabrikanter af IoT-enheder tager ganske enkelt ikke sikkerheden alvorligt. Når vi installerer kameraer eller smartlåse i vores hjem, så forventer vi at sikkerheden er i orden, men det er langt fra tilfældet.”

Arsene fortsætter: “Enheder bliver sendt på markedet med alvorlige sårbarheder, produkterne holder op med at modtage sikkerhedsopdateringer kort tid efter, de er blevet solgt, forbrugerne får ikke forklaret, hvor vigtigt det er at skifte passwordet til enheden, osv. Det er ganske enkelt ikke godt nok, taget i betragtning at de her produkter efterhånden er i rigtig mange hjem.”

IoT-enheder udnyttes på to måder

Hackere, der målretter deres angreb mod IoT-enheder, er som regel efter én af to ting, fortæller Arsene: “Enten går hackerne efter personlige informationer, eller de vil bruge enheden som en del af deres botnet.”

Botnet er betegnelsen for et netværk af enheder, hvis computerkraft hackere bruger i deres angreb. Det kan eks. være ved DDoS-angreb, hvor hackerne oversvømmer en server med trafik fra botnettet, så serveren lægges ned.

Et område i rivende udvikling

For nylig opdagede Bitdefender et nyt botnet, der var under udvikling, som blev døbt dark_nexus. Det nye botnet besidder en lang række nye egenskaber og efterlader ganske enkelt sine forgængere i støvet.

Bitdefenders telemetri viser, at mere end 55% af alle identificerede hændelsesrapporter fra IoT-enheder i private hjem meldte om angreb, hvor der blev scannet efter sårbarheder i enhedens internet-porte. Det betyder, at hackerne konstant scanner efter sårbare IoT-enheder, og viser med al alvor, hvor vigtigt det er at have sikkerheden i orden.

“Hackerne udvikler selvfølgelig deres angreb i takt med at IoT-enheders popularitet vokser. Så sikkerheden bliver nødt til at følge med, hvis ikke vi skal se nogle meget alvorlige hændelser i fremtiden,” advarer Arsene.

Læs hele Bitdefenders halvårlige rapport her.

Nøgleord

Kontakter

Simon From, konsulent, Frontpage
M: simon.from@frontpage.dk
T: 30 31 57 62

Billeder

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

 

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Syv ud af ti CISO’er mener, at cyberkrigsførelse er en trussel mod deres organisationer22.9.2020 16:00:00 CESTPressemeddelelse

Bukarest, 22. september 2020 - Syv ud af ti CISO’er (Chief Information Security Officer) mener, at cyberkrigsførelse er en overhængende trussel mod deres organisationer, alligevel indrømmer 23%, at de ikke har en strategi på plads til at håndtere risikoen. Dette er alarmerende i en periode med hidtil uset global disruption, som vi ser i øjeblikket, hvor halvdelen af de adspurgte infosec professionelle (50%) er enige i, at den øgede cyberkrigsførelse vil skade økonomien i de næste 12 måneder. CISO’er og infosec professionelle arbejder på at understøtte deres forsvar - med henholdsvis 51% og 48% der mener, at de får brug for en strategi imod cyberkrigsførelse inden for de næste 12-18 måneder. Disse tal m.m. bliver afsløret i dag i Bitdefenders globale 10 in 10-undersøgelse - den viser, hvordan succes med cybersikkerhed i de næste ti år skal findes i beslutningstageres evne til at tilpasse sig. Samtidig kan de se tilbage på det seneste årti og overveje, om man allerede har lært lektien om

Cyberkriminelle udnytter coronakrisen og følger dens udvikling nøje, viser Bitdefenders halvårlige trusselsrapport8.9.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

Det første halvår har for alvor været præget af coronakrisen, og det har cyberkriminelle forsøgt at udnytte i stor stil - både ved at udnytte folks frygt for den nye sygdom og det faktum, at mange har måttet arbejde hjemmefra med den digitale risiko, det medfører. Bitdefenders halvårlige trusselsrapport for forbrugere over hele verden viser dog især, at mængden af angreb nøje følger smitteudviklingen.