HK/Danmark

Ansæt jeres elever fra erhvervsuddannelserne

Del

Introforløb til nyansatte elever i detailbranchen kritiseres af byggevarekæde. Men introforløb er slet ikke nødvendige, hvis man ansætter elever fra erhvervsuddannelserne, påpeger HK HANDEL.

Byggevarekæden XL-Byg retter i TV2 Østjylland 12. december en kraftig kritik af, at deres elever skal på introforløb, før de kan begynde deres elevtid i virksomheden. XL-Byg kalder introforløbene for spild af tid og sløseri med samfundets ressourcer.

Per Tønnesen, formand for HK HANDEL, svarer med en venlig opfordring:

- Ansæt jeres elever fra erhvervsuddannelserne. Deres uddannelse er målrettet jer, og eleverne herfra skal ikke på introforløb, før de begynder deres elevtid i butikkerne.

Når XL-Byg oplever, at elever skal på fem eller ti ugers introforløb, skyldes det, at byggekæden vælger at ansætte elever, der har taget en almen gymnasieuddannelse. Hvorfor man som virksomhed vælger at ansætte elever, der har gået i gymnasiet i stedet for at rekruttere elever fra erhvervsskolerne, som har fået en uddannelse målrettet detailbranchen, står hen i det uvisse. HK HANDEL mener, at det oplagte må være at ansætte de elever, der på forhånd har vist interesse og fået en faglig baggrund, der gør dem egnede som elever i detailhandlen.

- Når XL-Byg påberåber sig samfundsansvar ved at påpege, at det er spild af samfundets ressourcer at sende nye elever på introforløb, må vi i HK HANDEL bare konstatere, at det mest ansvarlige over for både elever og samfund er da at rekruttere elever fra uddannelser, der er målrettet detailbranchen, siger Per Tønnesen. 

Nøgleord

Kontakter

Presseansvarlig Nina Juhl Østergaard: 5162 8770 / nina.juhl.oestergaard@hk.dk

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

HK hilser ekspert-anbefalinger om psykisk arbejdsmiljø velkommen. Men der skal følge penge med.27.9.2018 13:04pressemeddelelse

Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund milliarder af kr. Hvert eneste år. 80 mia. kr. Udgifter til sundhedsvæsen og sygedagpenge, produktionstab og manglende skatteindtægter. Oven i det kommer så de menneskelige omkostninger – fysiske som psykiske. Og problemet stiger ovenikøbet år for år. Samlet set går det den forkerte vej med arbejdsmiljøet, selv om der heldigvis også er gode historier. Og derfor er vi som udgangspunkt vældig tilfredse med, at det ekspertudvalg, som blev nedsat sidste år, både har medlemmer, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og flere faglige eksperter inden for feltet, siger HK´s næstformand Martin Rasmussen. Udvalget har nu barslet med en række anbefalinger. ”Et af vores største ønsker er klare regler. En bekendtgørelse om det organisatoriske og sociale arbejdsmiljø, der lægger den juridiske ramme. Den skal være på plads, hvis vi skal forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skal simpelthen være tydeligt for enhver, hvordan man forebygger og hånd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum