Folkekirkens Nødhjælp

Annette Heick mødte store idoler på strikkefestival

Del

Det var med en vis ærefrygt, at Annette Heick og hendes 12-årige søn Storm fredag mødte de strikkende superstjerner ARNE & CARLOS på Europas største strikkefestival på Fanø.

FOTO: ASTRID DALUM
FOTO: ASTRID DALUM

Næsten 15.000 mennesker var i weekenden samlet på Fanø til Europas største strikkefestival.

Blandt hovednavnene var de verdensberømte nordmænd ARNE & CARLOS, der udover at holde workshops og foredrag også var på øen for at lancere et nyt strikkedesign til fordel for Folkekirkens Nødhjælp.

Parret har udviklet strikkeopskrifter på sweatre, hue og handsker, hvor en del af overskuddet går til den populære kampagne ”Giv en ged”, der støtter fattige familie i Nepal, Cambodja og Malawi.

Det nye design blev præsenteret på festivalens store scene fredag middag, hvor Annette Heick var konferencier. Annette Heick er ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp og var sidste år i Malawi med hendes mand og to børn for at se, hvordan Giv en ged-projekter kan løfte familier ud af ekstrem fattigdom. Hun interviewede den norske designerduo på scenen, og bagefter fik både hun og sønnen Storm på 12 år overrakt hver deres giv en ged-sweater af ARNE & CARLOS.

”Det er med en vis ærefrygt at møde ARNE & CARLOS. De to herrer har påvirket en hel modeverden med deres strik, og det er noget af en præstation, ” sagde Annette Heick efter mødet.

Hun fortalte, at både hun og moren Hilda Heick strikker. Det er dog første gang, at hun har været på Fanø under strikkefestivalen.

”Det er imponerende, hvor mange mennesker, der er her, og jeg synes, at det er fantastisk, at ARNE & CARLOS kan lancere deres nye samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp netop her,” fortalte hun.

Det var også første gang, at de storstrikkende nordmænd var på Fanø, og de var også meget begejstret for den danske festival.

”Vi elsker at strikke, fordi strik kan mange ting. Strik er en af de bedste gaver, du kan give væk. Det er en gave med stor omtanke, fordi du tænker på den, der skal have gaven, mens du strikker den. Men strik skaber også fællesskab og engagement, som vi ser her på festivalen. Det er så livsbekræftende”, forklarede Carlos Zahrison, der sammen med sin partner Arne Nerjordet har opnået stjernestatus som designerparret ARNE & CARLOS.

Strik for en sag: Du kan finde og købe giv en ged-strikkekits til hue og vanter samt sweater i børne- og voksenstørrelser på www.yarnfreak.dk til priser fra 260 kr. Strikkekits indeholder opskrifter samt norsk uldgarn fra Hillesvåg. Garnet kan sammenlignes med garn fra svenske Gotlands-får. Kvaliteten er høj og levetiden lang. Det betyder, at du kan have glæde af dit strik i mange år samtidig med, at du får et bæredygtigt produkt. Læs mere på www.ull.no og www.givenged.dk.

ARNE & CARLOS har udgivet ti strikkebøger på 16 forskellige sprog. Til dagligt bor de i Valdres, 170 kilometer nord for Oslo, men det meste af året rejser de verden rundt til strikkemesser og workshops. ARNE & CARLOS har samarbejdet med topdesignere som danske Henrik Vibskov og franske Comme des Garcon, og parret har deres egen Youtube-kanal.

Nøgleord

Billeder

FOTO: ASTRID DALUM
FOTO: ASTRID DALUM
Download
FOTO: ASTRID DALUM
FOTO: ASTRID DALUM
Download
FOTO: ASTRID DALUM
FOTO: ASTRID DALUM
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

H.K.H. Prinsesse Marie modtager 3,41 mio. kroner til nye madspildsbutikker på vegne af Folkekirkens Nødhjælp25.11.2019 11:11:24 CETPresseinvitation

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie gæster mandag den 2. december 2019 Københavns Sydhavn. Her vil Prinsessen hilse på de mange frivillige, der snart kan slå dørene op til Folkekirkens Nødhjælps fjerde Wefood-butik. Under besøget vil Prinsessen på vegne af Folkekirkens Nødhjælp modtage 3,41 mio. kr. af Salling Fondene til åbningen af flere Wefood-butikker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum