Mosaikhjørnet A/S

Anerkendt certificering åbner nye markeder for Mosaikhjørnet

Del
Nye markeder har netop åbnet sig for en af landets største fliseleverandører, Mosaikhjørnet. Den italienske fliseproducent Iris Ceramica Group, der står bag en stor del af Mosaikhjørnets udvalg og sammen med fliseleverandøren driver showroomet Surface Design Studio, har nemlig fået en af de mest anerkendte bæredygtighedscertificeringer i verden, nemlig Cradle to Cradle Certified®.
Anerkendt certificering åbner nye markeder for Mosaikhjørnet
Anerkendt certificering åbner nye markeder for MosaikhjørnetKrav om bæredygtighed ikke bare drypper, men siler efterhånden ned gennem forsyningskæderne i byggeriet i disse år. Og udviklingen kommer formentligt kun til at tage yderligere fart, når de nye livscyklusanalyser samt loftet over CO2-udledninger for nybyggerier træder i kraft fra årsskiftet.

Netop derfor kan en af landets største fliseleverandører nu glæde sig over, at deres tætteste samarbejdspartner har fået den mest anerkendte bæredygtighedscertificeringer i verden. Den italienske flisekoncern Iris Ceramica Group, der blandt andet fremstiller store dele af Mosaikhjørnets fliseudvalg, har nemlig modtaget det internationale Cradle to Cradle Certified® Silver-certifikat.

- Der er generelt stor efterspørgsel på dokumentation af byggematerialers miljøhensyn, og den dokumentation kan Cradle to Cradle-certificeringen til fulde levere. Så det kommer stensikkert til at åbne nye markeder for os, da certificeringen er blandt de mest troværdige inden for bæredygtighed, lyder det fra administrerende direktør hos Mosaikhjørnet, Tanja Foged.

Certifikatet stiller krav til virksomhedens fokus på sundhed, cirkulær økonomi, klima, miljø og social retfærdighed og er den eneste certificering i verden, der lige nu kan garantere en fuldt ud bæredygtig produktion.

- Det giver eksempelvis et stort udvalg af vores produkter ekstra point i flere byggecertificeringsordninger herunder DGNB-ordningen, som nok er den mest anvendte herhjemme i Danmark. Så det giver os en enorm konkurrencefordel især ved byggerier inden for den frivillige bæredygtighedsklasse, og vi forventer, at

endnu flere arkitekter, entreprenører og bygherrer fremadrettet vil kigge vores vej, fortæller Tanja Foged.

Hos Iris Ceramica Group glæder man sig ligeledes over certificeringen, der ifølge area resident manager Scandinavia, Tomaso Bergonzini, har været nogle år undervejs:

- Vi har arbejdet med bæredygtighed, siden koncernen blev grundlagt tilbage i 1970erne, hvor grundlægger Romano Minozzi satte et skilt op ved virksomhedens indgang, hvor der stod ’ECOLOGY = ECONOMY’. De seneste år har vi gået benhårdt efter at sikre Cradle to Cradle-certificeringen, og det arbejde har bestået af flere sideløbende indsatser. Vi har blandt andet samarbejdet med universitetet Massachusetts Institute of Technology – bedre kendt som MIT. Vi er blandt andet en del af deres Green Future Index 2022, som er en rangering af 76 landes udvikling og bidrag til at skabe en bæredygtig fremtid, hvor Danmark faktisk ligger på andenpladsen, fortæller han og tilføjer, at MIT også har hjulpet med at udvikle koncernens nu brintbaserede flisefabrikker.

Skærper fælles showrooms profil
Udover at producere en god del af Mosaikhjørnets fliseudvalg står Iris Ceramica Group sammen med den danske fliseleverandør også bag showroomet Surface Design Studio på Store Kongensgade i hjertet af København. Showroomet slog dørene op for et år siden og har ifølge Tanja Foged fået en god start:

- På trods af coronapandemien og de dertilhørende restriktioner er Surface Design Studio kommet godt fra land med det forventede antal besøgende. Udover at tiltrække besøgende har showroomet også til formål at synliggøre os og Iris Ceramica Group over for en af vores vigtigste målgrupper – nemlig arkitekterne. Derfor er showroomet også bevidst placeret i Store Kongensgade, hvor flere af de store, danske arkitekthuse har adresse.

Ifølge Tomaso Bergonzini vil certificeringen skærpe Surface Design Studios profil og gøre showroomet endnu mere relevant for projektordrer og tæt samarbejde med arkitekter samt entreprenører:

- Bæredygtighed er blevet noget, der stilles krav om i byggeriet, og vi kan eksempelvis se, hvordan titler som sustainability managers og head of sustainability har gjort sit indtog i særligt de skandinaviske arkitekthuse de seneste år. Netop derfor er certificeringen et enormt vigtigt skridt for os og ikke mindst vores leverandører herunder Mosaikhjørnet, siger han slutteligt.

Nøgleord

Billeder

Anerkendt certificering åbner nye markeder for Mosaikhjørnet
Anerkendt certificering åbner nye markeder for Mosaikhjørnet
Download

Information om Mosaikhjørnet A/S

Mosaikhjørnet A/S
Mosaikhjørnet A/S
Kirkebjerg Parkvej 1
2600 Glostrup

https://mosaikhjornet.dk

Mosaikhjørnet er en familieforretning og din specialist inden for fliser, klinker og mosaik. Med 60 års erfaring er virksomheden drevet af passion og lysten til at inspirere og yde en professionel service til både private og erhverv.

Mosaikhjørnet har i dag en webshop og tre butikker i henholdsvis Glostrup, Brønshøj og Aalborg, der alle har et bredt udvalg af kvalitetsfliser, badrumsmøbler samt værktøj og tilbehør til murerarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Mosaikhjørnet A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mosaikhjørnet A/S

Høje energipriser øger interessen for brugte brændeovne hos DBA20.3.2023 14:03:35 CET | Pressemeddelelse

Efteråret og vinterens høje energipriser har fået interessen for brugte brændeovne til at eksplodere, og ifølge DBA er antallet af søgninger på brændeovne steget markant i 2022, hvis man sammenligner med året før. Tendensen bekræftes af flisevirksomheden Mosaikhjørnet, som oplever stor efterspørgsel på fliser, der blandt andet bruges til at sikre det rette underlag til brændeovnen.

Flisevirksomhed kan fejre 60-års jubilæum: - Allerede som femårig havde jeg et ønske om at overtage forretningen6.3.2023 09:05:29 CET | Pressemeddelelse

Fredag den 3. marts fylder flisevirksomheden Mosaikhjørnet i Glostrup 60 år. Gennem alle seks årtier har forretningen været familieejet og drives i dag af anden generation, som er repræsenteret ved datteren Tanja Foged, der allerede fra barnsben stiftede bekendtskab med forretningen. Siden Tanja Fogeds første møde med mosaikkerne, har passionen været helt tydelig, og derfor er hun også ofte med til både at udvikle og designe Mosaikhjørnets fliseserier.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum