Denmark SailGP Team

Andenplads til det danske SailGP-hold, da Singapore skruede bissen på søndag

Del

Det danske ROCKWOOL sponsorerede SailGP-hold snuppede andenpladsen ved Singapore Sail Grand Prix efter en super søndag, hvor holdet nåede deres tredje finale i sæson 3.

Det danske hold – anført af Nicolai Sehested – scorede en første- og en tredjeplads og sikrede sig en plads i vinderløbet, inden det snuppede andenpladsen efter førende New Zealand SailGP-hold.

Sehested sagde: "Jeg er virkelig tilfreds med vores præstation i weekenden. Vi vidste, at vi havde brug for en god søndag, og vi leverede, hvilket er virkelig glædeligt og understreger mentaliteten på vores hold.

Podieplaceringen er Danmarks første siden hjemmebaneeventet – ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i København i august sidste år – og Sehested glæder sig over at være vendt tilbage til formen og skyde 2023 godt i gang.

"Ærlig talt har det været længe undervejs. Vi har ikke sejlet så godt de sidste par stævner og også været lidt uheldige, men alt fungerede i dag, og det er en god følelse.

"Selvfølgelig ville vi gerne have vundet, men New Zealand sejlede stort set et perfekt løb, så det skal man give dem. Vi gjorde alt, hvad vi kunne, og jeg er glad for, at vi kunne komme mellem kiwierne og australierne.

Stærk præstation søndag

Danskerne skød sejladsen i gang på andendagen med en tredjeplads i tredje løb, hvor de snuppede den sidste podieplacering efter de to bedste Schweiz og New Zealand.

"Den første sejlads var godt for os," indrømmer Sehested. - Vi havde selvfølgelig brug for et par point, så vi tog en lille risiko, og det gav pote. Det var det, vi havde brug for i dag, for at få nogle ensartede topresultater."

Og da vi gik ind til den afsluttende flådesejlads i Singapore, vidste Sehested og hans besætning, at et positivt resultat kunne få dem i top tre.

Danmark indledte løbet i pole position og førte over stregen med en perfekt start, og holdt imponerende fast i sin føring under vanskelige forhold og snuppede en fjerde sejr i SailGP.

Andenpladsen placerer Danmark på en samlet femteplads i sæsonmesterskabet, efter at have lukket hullet på podiepladserne til blot tre point.

"Vi ligger stadig på femtepladsen, men placeringen ser lidt bedre ud nu," tilføjer Sehested. "Vi har to events mere inden San Francisco, så vi vil fortsætte med at chippe væk. Det er et godt tidspunkt at opbygge momentum, og de andre hold vil komme til at kigge sig over skulderen. Jeg har ikke noget imod at sidde på femtepladsen for nu og vente vores tidspunkt til at slå til."

More Speed Less Plastic

Det danske hold opnåede søndag en topfart på 74,4 km/t, hvilket betyder, at ROCKWOOL og One Ocean Foundation vil opsamle 744 kilo plastaffald fra havet som en del af holdets nye initiativ More Speed Less Plastic.

Derudover vil One Ocean Foundation fjerne 771 kg plastaffald fra havet på vegne af New Zealand SailGP-holdet, der ramte topfarten i Singapore Sail Grand Prix-eventen med 77,1 km t.

"Efter en stille første dag er jeg virkelig glad for, at vi kom tilbage til vores sædvanlige hastigheder i F50’eren for at starte More Speed Less Plastic-initiativet, og det er passende, at det er New Zealand SailGP-holdet, der har hjulpet med at fordoble vores indflydelse ved at tage tophastigheden i eventen, da de også er meget fokuserede på havets sundhed, " siger Sehested.

"Muligheden for at arbejde sammen med fantastiske partnere som ROCKWOOL og One Ocean Foundation, og endda i samarbejde med vores rivaler, om vandet for at fjerne mere end 1,5 tons plast fra vandet takket være vores præstationer i Singapore er virkelig speciel. Jeg håber, at den store brise kommer i Australien i næste måned, så vi kan fortsætte med at maksimere vores indflydelse."

På vej down under

SailGP-flåden tager til Sydney den 18.-19. februar til KPMG Australia Sail Grand Prix, og Sehested har store forhåbninger til sit hold.

 "Vi er i en god periode og ser frem til at vende tilbage til Sydney, hvor vi startede vores SailGP-rejse for næsten tre år siden," siger han.

"Det er et fantastisk sejlsportsvenue – og det er altid et specielt tidspunkt at tage tilbage dertil som en påmindelse om de fremskridt, vi har gjort for at være fast forankret i kampen om et samlet placering – blot i vores anden fulde sæson."

Singapore Sail Grand Prix – Endelige resultat

  1. New Zealand SailGP Team – 10 point
  2. Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL – 9 point
  3. Australia SailGP Team – 8 point
  4. Switzerland SailGP Team – 7 point
  5. Great Britain SailGP Team – 6 point
  6. Canada SailGP Team – 5 point
  7. United States SailGP team – 4 point
  8. France SailGP Team – 3 point
  9. Spain SailGP Team – 2 points

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Denmark SailGP Team

Denmark SailGP Team
Denmark SailGP TeamDet dansk-baserede C-25-firma ROCKWOOL Group er verdens førende inden for stenuldsløsninger med mere end 11.600 medarbejdere i 39 lande.

ROCKWOOL har indgået aftale om et tre-årigt partnerskab med SailGP, verdens hurtigste og mest tilskuervenlige kapsejlads i nogle af verdens mest ikoniske byer. Sponsoratet af SailGP og ROCKWOOL Copenhagen SailGP-kapsejlads er en enestående platform til at understøtte og udbygge den rolle, som ROCKWOOL spiller i forhold til sit engagement i bæredygtige løsninger og bekæmpelse af globale klimaændringer.

Følg pressemeddelelser fra Denmark SailGP Team

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Denmark SailGP Team