Alexandra Instituttet valgt som leverandør for Vejdirektoratet i ny rammeaftale

Vejdirektoratet har netop afsluttet et omfattende udbud, som løber over de næste fire år, og som omfatter to delaftaler. En delaftale, som omfatter udvikling og vedligehold af eksisterende systemer, og en delaftale, som omhandler udvikling af nye systemer. Her er Alexandra Instituttet sammen med en række it-virksomheder valgt som leverandører.
Vejdirektoratet, der planlægger, anlægger og driver statens veje, har igennem årene opbygget en forskelligartet it-portefølje af forretningssystemer, som understøtter de mange opgaver. Vejdirektoratet har således behov for at kunne indkøbe vej- og trafikrelaterede it-konsulentydelser for at kunne udvikle og vedligeholde forretningssystemerne.
Formålet med rammeaftalen er, at sikre Vejdirektoratet adgang til indkøb af konsulentbistand relateret til udvikling, videreudvikling og vedligehold af Vejdirektoratets eksisterende og fremtidige forretningssystemer.
Udover indkøb af konsulentbistand så skal aftalen give Vejdirektoratet mulighed for at indkøbe nye, ikke standard forretningssystemer eller at overdrage ansvaret for vedligehold og videreudvikling af eksisterende systemer til leverandører på aftalen.
Det er her, at Alexandra Instituttet er udvalgt som én ud af fem rammeaftaleleverandører, med Mjølner Informatics og Accenture Denmark som underleverandører. Frank Allan Hansen, leder af Alexandra Instituttets Interactive Spaces Lab, ser frem til samarbejdet.
- Vi har arbejdet sammen med Vejdirektoratet i mange år, og ser selvfølgelig frem til at fortsætte det samarbejde, og til at være med i udviklingen af deres nye strategiske it-platform til deres fremtidige forretningssystemer, siger Frank Allan Hansen.
Alexandra Instituttet har siden 2015 stået for udviklingen af nogle Vejdirektoratets løsninger herunder Trafikinfo, Vintertrafik og Trafikken Hovedstaden.
Billeder
Information om Alexandra Instituttet

Åbogade 34 · Rued Langgaards Vej 7
8200 Aarhus N · 2300 København S
+45 70 27 70 12https://alexandra.dk
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet visual computing, kunstig intelligens, IoT, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
DIREC uddeler 27 millioner til AI-forskning4.7.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Digital Research Centre Denmark (DIREC) har netop bevilget 27 millioner kroner til syv nye forskningsprojekter, der udvikler næste generation af AI. Målet er at sikre danske digitale gennembrud, der styrker Danmarks digitale suverænitet.
AI-briller og stemmestyring giver direkte adgang til fejlsøgning i produktionen3.7.2025 11:48:39 CEST | Pressemeddelelse
Industrimaskiner, der selv retter fejl og samtidig kan oplære nye medarbejdere i, hvordan man bruger dem. Smarte briller med indbyggede AI-assistenter, der gør det muligt at få instruktioner i realtid. Det er nogle af de scenarier, man ser ind i, når det gælder fremtidens produktion.
Vibrationssensor hjælper med at forudsige slid på kostbare maskindele2.6.2025 09:55:38 CEST | Pressemeddelelse
Virksomheden RUNI har fået testet en løsning med vibrationssensorer for at opdage slid på maskindele i tide. Sammen med Alexandra Instituttet blev forskelle i vibrationer brugt til at identificere problemer før nedbrud.
Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet21.5.2025 13:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Ny løsning fra Ranlev Industri Automation gør det muligt at måle klimaaftrykket helt ned på produktniveau. Løsningen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet i regi af projektet Afkobling 2030.
Jakob Ellemann-Jensen bliver ny forperson i Security Tech Space20.5.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Som ny forperson skal Jakob Ellemann-Jensen samle kræfterne på tværs af erhvervsliv, myndigheder og forskning i kampen mod den stigende cybertrussel
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum