Akademikerne

Akademikerne: ”Råd til at fortsætte taxameterløft på universiteterne”

Del

Den nye vismandsrapport viser, at dansk økonomi er bomstærk så langt øjet rækker. De sunde offentlige finanser ruster os til at håndtere morgendagens udfordringer ved blandt andet at investere i uddannelse. Samt ved at videreføre taxameterløftet, så vi kan sikre kvaliteten på de samfundsvidenskabelige- og humanistiske uddannelser, der ellers vil blive beskåret med 10 pct. svarende til knap 300 mio. kr.

Ny vismandsrapport viser, at dansk økonomi er sund og med solide offentlige finanser, der ruster os til at håndtere morgendagens udfordringer.

”Jeg håber, at regeringen vil skifte kurs i finanslovsforhandlingerne og få fjernet usikkerheden om taxameterløftet. Det er en bombe under uddannelsernes økonomi, som betyder, at man fra den ene dag til den anden dag skal spare 10 pct. Det siger sig selv, at det vil få voldsomme konsekvenser for kvaliteten”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

”Vores stærke kompetencer ruster os til at imødegå morgendagens mange udfordringer. Derfor skal vi investere i uddannelse generelt, så vi kan sikre danske virksomheder den kvalificerede arbejdskraft, de skal bruge. Derfor skal alle grupper på arbejdsmarkedet også have bedre adgang til efteruddannelse, da kravene til den enkelte øges i takt med den teknologiske udvikling” Siger Lars Qvistgaard, og fortsætter,

”Dygtige medarbejdere er også en forudsætning for at kunne håndtere klimaudfordringerne, som er en bunden opgave. Men dette skaber også nye muligheder. Navnlig, hvis vi både styrker rammerne for den offentlige og private forskning i klimaløsninger, der som en sidegevinst måske kan skabe et nyt eksporteventyr. Styrket forskning og bedre uddannelser vil bidrage til et dygtigere Danmark til glæde for vores alles levestandard og velfærd.”

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 25 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2018 ca. 369.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Med finansloven tager vi det første vigtige skridt mod bedre uddannelser2.12.2019 21:55:09 CETPressemeddelelse

Regeringen og dens støttepartier har i deres første finanslovsaftale fundet penge til at videreføre det taxameterløft, der har holdt sammen på økonomien på de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser de seneste år, og til at afskaffe det forhadte uddannelsesloft. Derudover var det allerede kendt, at den nye regering ville sætte en stopper for omprioriteringsbidraget på uddannelsesområdet.

Akademikerne: Manglende taxameterløft er en tikkende bombe under uddannelsernes økonomi2.10.2019 11:07:30 CESTPressemeddelelse

Regeringens udkast til finansloven indeholder ikke det taxameterløft, der længe har holdt økonomien på de samfundsvidenskabelige- og humanistiske uddannelser, oven vande. Hvis ikke taxameterløftet videreføres, kommer det til at betyde, at uddannelsesbudgetterne bliver skåret 10 pct., svarende til 5 års omprioriteringsbidrag på én gang. Inden sidste folketingsvalg lovede samtlige af daværende folketingspartier, at taxameterløftet ville blive videreført efter et valg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum