Dansk Socialrådgiverforening

AFTALE MED KOMMUNERNE SÆTTER GOD RETNING FOR DET SOCIALE ARBEJDE

Del

Flere penge til kommunerne giver bedre muligheder for at investere i velfærd. Samtidig er der høje ambitioner for det sociale arbejde, herunder tidlig indsats og fokus på det hele menneske.

Aftalen om kommunernes økonomi i 2020 er et vigtigt skridt på vejen mod ordentlige vilkår for udsatte mennesker og det sociale arbejde. Det mener socialrådgivernes formand, Mads Bilstrup, der er glad for, at moderniserings- og effektiviseringsbidraget bliver fjernet.

- Selvom økonomiaftalen ikke kan rette op på årtiers besparelser, så betyder aftalen helt overordnet, at kommunerne får mere luft i budgetterne til at prioritere velfærden. Samtidig sætter Kommunernes Landsforening og regeringen en meget tydelig retning for det sociale arbejde, og det er jeg utroligt glad for, siger han.

I aftalen skriver regeringen og KL blandt andet: Vi vil investere i tidlige indsatser, vi skal handle på baggrund af viden, og vi skal give socialrådgivere og andre fagpersoner de bedste muligheder for at sætte barnet og familien i centrum uden unødigt bureaukrati.

Det tyder ifølge Mads Bilstrup på, at de har lyttet til blandt andre socialrådgivernes ønsker for det sociale arbejde.

-          Det er virkeligt gode takter. En tidlig indsats er helt afgørende for, at vi ikke taber udsatte børn på gulvet, men i stedet holder hånden under dem og hjælper dem til et godt liv. Samtidig er det også en anerkendelse af, at rammerne for socialrådgivernes arbejde skal være i orden, siger han og roser også aftalens fokus på investeringer - både på det specialiserede børne- og voksenområde. 

-          Vi havde gerne set, at regeringen satte flere penge af til investeringer i velfærd. Når det er sagt, er det tydeligt, at det er den vej, de gerne vil gå, og det håber jeg, de vil leve op til de kommende år. Vi socialrådgivere glæder os til at bidrage til en fagligt positiv udvikling på socialområdet.

Kontakter

Formand for Dansk Socialrådgiverforening Mads Bilstrup: 40 73 94 41

Bjarke Hartmeyer Christiansen, journalist: 26 27 99 14

Billeder

Information om Dansk Socialrådgiverforening

Dansk Socialrådgiverforening
Dansk SocialrådgiverforeningFølg pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum