Haderslev Kommune

Afsløring af ny skole i Haderslev syd

Del

Fredag den 8. december klokken 12 afslører Haderslev Kommune vinderen af arkitektkonkurrencen om den nye skole i sydbyen, der skal stå klar i foråret 2020.

Fremtidens skolebyggeri kommer fra 2020 til at ligge i Haderslev. Med udgangspunkt i nyeste forskning inden for moderne, pædagogiske læringsprincipper, bygger Haderslev Kommune som noget helt nyt en skole uden klasseværelser, hvor hver årgang samles i klynger i såkaldte læringszoner.

I fremtidens læringsrum samles hver årgang i deres eget område, der har en helt anden funktionalitet end det, vi kender fra folkeskolen i dag. Der er plads til tavleundervisning, men også til at trække sig tilbage i fordybelse eller arbejde i grupper.

Stor intereresse for at tegne ny skole
Da Haderslev Kommune udbød opgaven med det nye skolebyggeri i august i år, søgte 25 teams om at blive prækvalificerede til opgaven.

Fem teams har deltaget i finalen om at bygge den nye skole, og deres projekter kan ses ved afsløringen af vinderen den 8. december 2017.

Haderslev Kommune har afsat 123 mio. kroner til byggeriet af den nye skole, der skal bygges i den sydlige del af Haderslev mellem Erlev Bjerge og Gammel Hørregårdsvej. Skolen skal rumme Sønder Otting Skoles børne- og juniorunivers, det vil sige 0. til 6. årgang, og bliver dermed hjemsted for omkring 500 elever og 65 medarbejdere.

Alle er velkomne
Afsløringen foregår fredag den 8. december 2017 klokken 12.00 på Sønder Otting Skole i skolens aula på Buegade 11. Repræsentanter fra Udvalget for Børn og Familier, Haderslev Byråd, de konkurrerende arkitektfirmaer og skolens elever og medarbejdere vil deltage i afsløringen, men alle andre interesserede er også velkomne til at kigge forbi. De konkurrerende projekter vil være udstillet i skolens aula frem til juleferien, hvorefter de vil være at finde på Haderslev Rådhus.

Kontakter

Karsten JessenSkoleleder, Sønder Otting Skole

60937164

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum