Bitdefender

Advarsel: Nye hackerangreb på private routere

Del

Sikkerhedseksperter hos Bitdefender advarer om et nyt angreb som hackere retter mod private routere. Hackerne udgiver sig for at være WHO, misbruger Bitbucket - men stjæler ofrenes informationer.

Det nye angreb er målrettet private hjemme-routere, som hackerne kaprer og derefter ændrer DNS-indstillingerne på, så ofrene omdirigeres til en hjemmeside, hvor de bliver mødt af en besked, der foregiver at komme fra WHO, World Health Organization.

Beskeden tilbyder ofrene at downloade en app med de seneste oplysninger og instruktioner om coronavirus, men hvis man downloader app’en, får man en ondsindet fil, der hentes fra det ellers troværdige Bitbucket, en webbaseret tjeneste, der tilbyder softwareudviklere at opbevare og håndtere deres kildekode online. Men reelt er det infostealeren Oski, der stjæler ofrets informationer og sender det til hackerne.

Snedige hackere

Liviu Arsene, sikkerhedsekspert hos Bitdefender, forklarer, at hackerne virkelig gør sig umage for at snyde ofrene: “Det snedige ved dette angreb er, at når ofret lander på hackernes hjemmeside, så står den hjemmesideadresse, vedkommende gerne ville besøge, stadig i adressefeltet, eksempelvis disney.com. Derfor er ofret mere tilbøjelig til at tro, at det rent faktisk er en legitim hjemmeside.”

“Derudover bruger hackerne TinyURL, en populær webservice man kan forkorte webadresser med, til at gemme linket til Bitbucket, så ofret heller ikke her fatter mistanke” fortæller Arsene.

Bitdefenders analyser viser, at angrebet er relativt nyt, da det tidligst er set den 18. marts. Størstedelen af angrebene har ramt USA, Tyskland og Frankrig, og hovedparten af de kompromitterede routere er af mærket Linksys.

Sådan beskytter du dig

Bitdefenders sikkerhedsekspert Liviu Arsene anbefaler fire ting man kan gøre for at sikre sig mod dette nye angreb:

  • Sørg for at skifte routerens kodeord, hvis det aldrig er blevet gjort
  • Skift kodeordet på konti, der bruges til fjernstyring af din router
  • Hold din routers firmware opdateret
  • Installer en sikkerhedsløsning på dine enheder, som sikrer dig mod ondsindet software

Nøgleord

Kontakter

Simon, konsulent, Frontpage

M: simon.from@frontpage.dk

T: 30 31 57 62

Billeder

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

 

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Kæmpe stigning i globale ransomware- og cyberangreb mod sundhedssektoren under pandemien15.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Samtidig med at sundhedsvæsenets systemer er under konstant belastning midt i SARS-CoV-2- -pandemien, er hospitaler og sundhedsfaciliteter over hele verden også blevet ramt af en bølge af cyberangreb, herunder ransomware-angreb. Der er allerede udsendt officielle advarsler om, at hospitaler, regeringer og universiteter bør være ekstra bevidste om risikoen for at miste data og adgang til kritiske systemer, og Bitdefenders telemetri har da også afsløret, at antallet af cyberattacks og ransomware-hændelser, der direkte er rettet mod sundhedsvæsenet, er steget betydeligt i løbet af de seneste måneder.