ADRA Danmark

ADRA Danmark udråber fredage som hjemmearbejdsdag

Del

Siden nytår har det stået medarbejderne i ADRA Danmark frit for, om de vil arbejde hjemme om fredagen eller tage turen til kontoret i Nærum. Formålet er at give de ansatte ro til fordybelse i arbejdsopgaverne og dæmme op for stress. At medarbejderne dermed ikke bidrager til trafikbelastningen og heraf CO2-udledning er en bonus

ADRA Danmark-medarbejdere holder stående møde på kontoret (Foto: Maria Lykke Andersen)
ADRA Danmark-medarbejdere holder stående møde på kontoret (Foto: Maria Lykke Andersen)

Siden nytår har medarbejderne i ADRA Danmark hver fredag haft valget, om de skal op på cyklen, afsted med toget, ind i motorvejskøen for at komme på arbejde, eller om de skal beholde hjemmeskoene på og sætte sig til rette foran arbejdscomputeren i privaten.

Tiltaget med en hjemmearbejdsdag hver fredag skal ses som en håndsrækning til medarbejderne, så de får ro til at fordybe sig, og som en mulighed for at reducere eventuelt stress.” Sådan siger ADRA Danmarks generalsekretær Jens Vesterager.

Initiativet kan ses i lyset af, at danskernes arbejdsliv er i forandring; hvor stadig flere arbejder på deltid, og både offentlige og private arbejdspladser nu eksperimenterer med fire dages arbejdsuger.

Familievenligt arbejdsliv er integreret
I ADRA Danmark bor flere af medarbejderne i København. Trængsel i trafikken er derfor et element, de skal forholde sig til, særligt hvis aflevering af børn i institution skal foregå i ro og mag. I forvejen arbejder mange af de ansatte på deltid, og den gode balance mellem arbejdsliv og familie er en integreret politik i organisationen.

”Jeg og min søn bor langt væk fra ADRA’s kontor i Nærum, og en fast dag hjemme uden forstyrrelser i arbejdsopgaverne er et super kærkomment tiltag, der får hverdagen til at hænge bedre sammen for mig,” siger en af medarbejderne – humanitær koordinator Karen Garly Andersen.

Medarbejderne er vores vigtigste ressource
”Det er vigtigt for os at værne om vores medarbejdere. De er vores allervigtigste ressource, så dem passer vi på – og vi følger gerne deres ønsker til organisering af arbejdslivet. Selvfølgelig er hjemmearbejde en balance, for det gælder om også at sikre dynamik og samarbejde gennem tilstedeværelse på kontoret. Dog, er det er jo ikke til at vide, om en fast dag med fokus på fordybelse faktisk gør os endnu mere effektive?” siger generalsekretær Jens Vesterager.

ADRA-kontoret, der i øjeblikket arbejder på at formulere en intern klimapolitik, ser det også som en bonus for klimaet, at medarbejderne fremover ikke skal ud i trafikken på fredage. Mange bække små! Selv tager generalsekretæren så vidt muligt racercyklen til arbejdspladsen.

De frivillige hjemmearbejdsdage kører som et forsøg, der skal evalueres efter et halvt år.

Nøgleord

Kontakter

Jens VesteragerGeneralsekretær

Tel:30109815

Billeder

ADRA Danmark-medarbejdere holder stående møde på kontoret (Foto: Maria Lykke Andersen)
ADRA Danmark-medarbejdere holder stående møde på kontoret (Foto: Maria Lykke Andersen)
Download

Information om ADRA Danmark

ADRA Danmark
Concordiavej 16
2850 Nærum

https://www.adra.dk/

ADRA Danmark er en stor international udviklings- og nødhjælpsorganisation.

Vores arbejde tager udgangspunkt i et kristent menneskesyn med næstekærlighed og respekt for det enkelte menneske i centrum. Vi arbejder for, at alle mennesker har lige ret, mulighed og håb for fremtiden.

Vi er en del af det globale ADRA netværk, som hjælper mennesker med nødhjælp og langsigtede udviklingsprojekter i mere end 115 lande.

ADRA Danmark er en uafhængig organisation, der støtter mennesker i nød uanset race, køn, seksualitet, politisk eller religiøs overbevisning.

Gennem partnerskaber med lokalsamfund, organisationer og regeringer når ADRA’s verdensomspændende netværk hvert år ud til millioner af mennesker.

Følg pressemeddelelser fra ADRA Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ADRA Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum