Kræftens Bekæmpelse

Åben invitation: Kom til kræftkonference i København

Del

Patienter og andre interesserede er inviteret med til en serie gratis populærvidenskabelige foredrag og debatter om kræftforskning. Det sker, når den europæiske konference om forskning i strålebehandling (ESTRO) er i København i maj. Foredragene er på engelsk og kan også følges live på computeren.

Ofte er konferencer forbeholdt eksperter og har kun i meget lille omfang deltagelse af de patienter, som forskningen handler om. Og det giver egentlig ikke meget mening, hvis man spørger Jesper Grau Eriksen. Han er professor i stråleterapi ved Aarhus Universitetshospital og næstformand i det nationale kræftnetværk for stråleterapi DCCC-RT:

– Det er jo patienterne, det hele handler om. Det er lidt på hovedet, at al den diskussion af den nyeste forskning, som konferencer jo handler om, normalt ikke rigtig slipper ud til dem eller bliver diskuteret med dem. Og det vil vi gøre noget ved, siger han.

De sundhedsprofessionelle har nemlig brug for patienternes perspektiv. Både i dagligdagen, men også i de større diskussioner af hvilken vej, de næste studier skal tage.

Derfor har DCCC-RT, der er medarrangør af årets europæiske konference om strålebehandling, fået indført, at patienter og andre interesserede inviteres indenfor til konferencen. Det sker i form af en række foredrag, som bliver formidlet til lægfolk.  

Lægger man således vejen forbi Bella Centeret i København i maj måned, har man muligheden for helt gratis at lytte med eller stille spørgsmål. Selve foredragene er korte – omkring 10-15 minutter – og bagefter er der mulighed for dialog og diskussion. Du kan deltage hjemmefra, for alle indlæg og de efterfølgende diskussioner bliver live-streamet, med mulighed for at deltage interaktivt, uanset hvor i verden man befinder sig. 

Blandt emnerne er foredrag om social ulighed og om, hvordan man i udlandet arbejder for at involvere patienter i at designe kliniske forsøg. Foredragene foregår på engelsk for på den måde at give udenlandske eksperter ordet og for, at også patienter i udlandet samt kongressens deltagere kan være med. 

Fakta: Om den åbne konference ved ESTRO

Den populærvidenskabelige del af ESTRO-konferencen forgår i Bella Center i København lørdag, søndag og mandag, den 7.-9 maj. fra kl 15-17.

Den åbne session finder sted på en åben scene i en del af Bella Center, hvor der vil være fri og gratis adgang for alle udefra. Den er arrangeret af det nationale forskningscenter for stråleterapi i Danmark

Du kan se programmet her 

Det er også her man kan finde linket til live streaming af de åbne foredrag.

Kontakter

Mette Weber, kommunikationsrådgiver ved Kræftens Bekæmpelse, e-mail: mvw@cancer.dk, mobil: 2895 2828

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum