Aarhus Universitet og Aarhus Universitets Forskningsfond støtter nyt hjerneforskningscenter med stort millionbeløb
Aarhus Universitet og Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF) har besluttet at bidrage med et stort millionbeløb for at realisere Dansk NeuroforskningsCenters (DNC) nye hjerneforskningscenter i Skejby.
Byggeriet er tegnet af Bjarke Ingels Group og vil danne rammen for de næste store gennembrud inden for neurovidenskab i Aarhus.
DNC’s nye hovedkvarter på Aarhus Universitetshospital kommer til at forbinde forskere på tværs af faglige discipliner med hovedvægt på neurologi og psykiatri. Arkitekturen er inspireret af hjernens foldninger og vil skabe nye samarbejder og forbindelser mellem forskere, klinikere, patienter og pårørende.
Verdensførende inden for neuroforskning
Salling Fondene har støttet projektet med et trecifret millionbeløb, og med bidraget fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitets Forskningsfond er der taget et afgørende skridt i retning mod realiseringen af et hjerneforskningscenter i den absolutte verdenselite – til gavn for alle.
”Vi er glade for at kunne støtte dette imponerende og perspektivrige byggeri. De nye rammer vil give vores forskere helt nye muligheder for at arbejde sammen på tværs og udføre banebrydende forskning. Forskning, som vil gavne patienterne og i sidste ende samfundet. Samtidig er vi sikre på, at investeringen forskningscenteret vil være med til at styrke universitetets position som verdensførende inden for neuroforskning og dermed tiltrække de mest talentfulde forskere og studerende,” siger dekan ved Health Anne-Mette Hvas.
Administrerende direktør i Aarhus Universitets Forskningsfond Jørgen Lang har også store forventninger til det nye center, der ventes at stå klar i 2027.
”Vores investering i DNC’s nye hovedkvarter viser vores dedikation til projektet og tro på, at det kan være med til at sætte Aarhus på verdenskortet som en af de førende institutioner inden for neuroforskning. Vi ser frem til at se de spændende resultater, som rammerne lægger op til,” siger han.
Klinisk lærestolsprofessor og formand for DNC Jens Christian Hedemann Sørensen glæder sig over bevillingen.
”Vi er meget taknemmelige for den flotte bevilling fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitets Forskningsfond, som er et stort skridt i retningen af realiseringen af vores vision om et nyt hjerneforskningscenter i verdensklasse. Bevillingen vidner om en stor tiltro til projektet og vil hjælpe os med at skabe de optimale rammer for translationel hjerneforskning og innovation på tværs af de neurovidenskabelige discipliner og fremme vores forståelse af hjernen og hjernens sygdomme.”
Bevilling afsløres 1. maj
I anledning af bevillingen afholder Aarhus Universitet og Aarhus Universitets Forskningsfond et fælles arrangement med fokus på rammerne for fremtidens neuroforskning.
Her vil størrelsen på bevillingen blive afsløret, og universitetsrektor Brian Bech Nielsen, DNC-formand Jens Christian Hedemann Sørensen, Health-dekan Anne-Mette Hvas, regionsrådsformand Anders Kühnau og finansdirektør hos Aarhus Universitets Forskningsfond Peter Frisgaard Lauridsen være blandt talerne.
Arrangementet finder sted:
Mandag d. 1. maj 2023
kl. 14.30-16.00
Aarhus Universitet
Universitetsbyen, Hejmdal
Peter Sabroes Gade 1, 8000 Aarhus C.
Pressen er velkommen til arrangementet. Eventuelle spørgsmål i den forbindelse kan rettes til kommunikationspartner Jakob Binderup på jbic@au.dk eller på 93508524. Billeder fra arrangementet kan sendes efterfølgende.
DNC-baggrund
Dansk NeuroforskningsCenter blev etableret i 2009 af Aarhus Universitet og Region Midtjylland. Centret er vokset ud af sine nuværende rammer og etablerer sig derfor i en ny bygning placeret mellem AUH Psykiatrien og AUH i Skejby. Den nye bygning skal danne rammen om nye gennembrud for diagnostik og behandling af hjernens sygdomme.
Bjarke Ingels Group har tegnet byggeriet med udgangspunkt i hjernens struktur og evne til at danne forbindelser.
Byggeriet bliver på cirka 19.000 kvadratmeter og forventes at stå færdigt i 2027. Der bliver plads til cirka 500 forskere.
Byggeriet bliver til på baggrund af donationer.
Billeder
Information om Aarhus Universitet: Health
Health er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse.
Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab.
Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Michael Baggesen Klitgaard bliver leder af Institut for Folkesundhed7.11.2024 11:17:35 CET | Pressemeddelelse
Det bliver professor Michael Baggesen Klitgaard, der fremover skal stå i spidsen for Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet. Han mener, at instituttet rummer et stort, fagligt potentiale og glæder sig især til at lære instituttets medarbejdere at kende og til at stå i spidsen for alt det, der skal løftes i flok.
Studie viser ingen forskel på to udbredte metoder til at redde liv ved hjertestop31.10.2024 18:33:00 CET | Pressemeddelelse
Forskning viser en tredjedel chance for at genskabe blodcirkulation under hjertestop, uanset om medicinen gives i blodbanen eller knoglemarven.
Ny doktor finder sammenhæng mellem infektioner og kræftdiagnoser31.10.2024 11:35:15 CET | Pressemeddelelse
Klinisk lektor og ph.d. Kirstine Kobberøe Søgaard har netop forsvaret sin doktordisputats fra Aarhus Universitet, hvori hun ved hjælp af epidemiologiske data undersøger sammenhængen mellem specifikke infektionssygdomme og forekomsten af kræft.
Spildevand skal afsløre danskernes forbrug af misbrugsstoffer30.10.2024 06:49:00 CET | Pressemeddelelse
Gennem spildevandsanalyse fra seks store byer vil Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet følge danskernes indtag af de mest almindelige misbrugsstoffer som fx kokain og opioider.
Ny viden om bakterie er vigtigt skridt i kampen mod antibiotikaresistente bakterier23.10.2024 10:27:19 CEST | Pressemeddelelse
En lille molekylærstreng kan være nøglen til svaret på et af vores største globale sundhedsproblemer. Det kan nemlig være dødsensfarligt, når bakterier udvikler resistens mod antibiotika, men nu har forskere fra Aarhus Universitet og University of Pittsburgh afkodet en del af bakteriernes forsvar.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum