Aarhus Teater

Aarhus Teater offentliggør i dag repertoiret for sæson 2021/22

Del
Cabaret. Aarhus Teater Store Scene. Foto Per Arensen
Cabaret. Aarhus Teater Store Scene. Foto Per Arensen

Ud af corona-døsen – hyldest til passionen, det kødelige og fællesskabet

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen løfter i dag sløret for, hvad publikum kan opleve på Aarhus Teater i sæson 2021/22. Efter mere end et år med nedlukning, smittefare og afstandskrav har vi sammensat et program der hylder passionen, det kødelige, sanseligheden og vildskaben

Det er ingen hemmelighed, at corona har været hård ved kunstinstitutionerne og kulturlivet. Det gælder også Aarhus Teater, hvor vi i perioder kun har kunnet spille for et begrænset publikum og i andre perioder har været lukket helt ned – som vi også er i skrivende stund. Vi har været overladt til streaming hjemme i sofaen, og selv om vi har kunnet læse bøger, se film og høre musik, tror jeg, de fleste har savnet det, den levende kunst kan give os: Kunstneriske oplevelser, vi kan være sammen om. Scenekunst, der foregår her og nu, som pirrer og vender op og ned på vores vante perspektiver, og som får os til at se livet og hinanden med nye øjne. 
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen

Publikum kan se frem til 14 egenproduktioner fordelt på vores fire scener, heraf fire urpremiere og to Danmarkspremierer.

Herudover kan man opleve fem gæstespil samt forskellige forestillinger i byrummet.

Endelig åbner vi Aarhus Teaters mange rum, hvor vi dyrker fællesskabet, samtalen og samhørigheden:

  • Over Torvet – samarbejde mellem Aarhus Teater og Aarhus Domkirke
  • Studio-salonerne der blander kunst og filosofiske perspektiver
  • Forsamlingshuset – mødestedet for levende samtale
  • Fællessang og koncerter med Aarhus Teaters Kor
  • Tænkepauser LIVE – videnskab, teater og talkshow – samarbejde med Nørrebro Teater og Aarhus Universitetsforlag

Billetsalget åbner i dag. Sæsonbrochuren kommer på gaden 8. maj

TRINE HOLM THOMSEN OM REPERTOIRET:

På Store Scene går vi til kærligheden, seksualiteten og begæret med saft og kraft. Vi præsenterer sammen med Det Kongelige Teater den helt nye musikforestilling Jeg er jo lige her, som byder på et boblebrus af hits fra Anne Linnets uopslidelige sangskat. Vi blænder op for alle tiders ikoniske kærlighedsfortælling, Shakespeares Romeo & Julie. Vi inviterer til løssluppen natklubfest i den dragende musical Cabaret. Og sammen med Alice forsvinder vi ind i en magisk verden fuld af syret sanselighed i familieforestillingen Alice i Eventyrland.

Tennessee Williams’ dæmonisk dampende klassiker om indestængte drifter, Omstigning til paradis, får premiere på Scala, og vi har fået mulighed for at genopsætte succesrige forestillinger som den Reumert-vindende udgave af Kaj Munks Ordet og den anmelderroste En fortælling om blindhed. Med Christian Lollikes løbske farce Kagefabrikken, der måtte aflyses på grund af corona i foråret, får et veltilberedt kageorgie endelig sceneliv.

Også på STUDIO-scenen er sanserne og intimiteten i centrum. I denne sæson har vi særligt fokus på det affektive teaterrum – scenekunst mættet med stemninger og følelser. Tag for eksempel ind i naturens urovækkende univers i Henrik Ibsens Når vi døde vågner, eller dans med ind i den svedige og altopslugende kollektive festekstase i Til de lyse morgener – en hyldest til det samvær og det kropsfællesskab, den nedlukkede verden afskar os fra.

Igen i år vil vi sammen med andre teatre kreere ny og original scenekunst. Med Det Kongelige Teater i teater-koncerten Jeg er jo lige her, med Opgang2, der præsenterer tredje del af deres 4 EVER-trilogi, med teatret Sort/Hvid og med det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni (tidligere Black Box Dance Company), som medvirker i Romeo & Julie, og som producerer danseforestillingen The Danish Girl. Sammen med Holstebro Dansekompagni og Sort/Hvid præsenterer vi også det gysende horroreventyr Sandmanden, der kombinerer musik, dans og skuespil i nye scenebilleder.  

 

FAKTA:
EGENPRODUKTIONER AARHUS TEATER 2021/22

Gæstespil og arrangementer er ikke medtaget i nedenstående oversigt – de kan ses på aarhusteater.dk


STORE SCENE

JEG ER JO LIGE HER
Vi fyrer op under Anne Linnets sjælfulde og slidstærke sange om forelskelse, kærlighed og begær. Med Tammi Øst, Rikke Bilde og skuespillere fra Aarhus Teaters ensemble. Præsenteres i samarbejde med Det Kgl. Teater.
Store Scene 28. aug – 2. okt

ALICE I EVENTYRLAND
Lewis Carrols magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice, spillet af Andrea Øst Birkkjær) og hendes rejse ind i en verden af mystiske væsener.
Store Scene 11. nov – 22. dec

ROMEO OG JULIE
Shakespeares mesterlige historie som en eksplosiv, lystfuld og besættende rejse ind i kærlighedens og hjertets svimlende afgrund. Aarhus Teaters nye stjernefrø – Mette Klakstein og Viktor Pascoe Medom – spiller titelrollerne. Med på scenen er Aarhus Teaters huskomponist Marie Koldkjær Højlund, Aarhus Teaters Kor og dansere fra Holstebro Dansekompagni.
Store Scene 3. feb - 10. mar

CABARET
Ikonisk musical, der transformerer Store Scene til en berlingernatklub og hylder den berusende frihed, lige inden den tages fra dig. Instruktion Niclas Bendixen, kapelmester Sascha Dupont – Aarhus Teaters Sofia Nolsøe spiller hovedrollen som Sally Bowles.
Store Scene 5. maj - 11. juni


SCALA

ORDET
Kaj Munks oprørende drama om tro og mirakler, der vandt Reumertprisen for Årets Forestilling 2020. Med bl.a. Morten Suurballe og Henrik Birch.
Scala 4. sept - 9. okt

KAGEFABRIKKEN
Grovmalet farce om kage og integration fra Christian Lollike, der stikker fingrende i den glasur, vi pynter os med, når tingene går forgodt. Med b.la. Kristian Holm Joensen som den disruptede fabrikant Niels.
Scala 19. nov - 18. dec

SANDMANDEN
Holstebro Dansekompagni, Sort/Hvid og Aarhus Teater kaster sig sammen over den gotiske romantiks mest gysende og sorte eventyr med musik af Den Sorte Skole.
Urpremiere Scala 9. feb - 19. marts

OMSTIGNING TIL PARADIS
En moderne klassiker og et foruroligende drama ladet med selvbedrag, indestængt begær og snappende vold. Af Tennessee Williams med bl.a. Nanna Bøttcher, Jacob Madsen Kvols og Mette Døssing.
Scala 6. maj - 4. juni


STUDIO

NÅR VI DØDE VÅGNER
Henrik Ibsens sidste skuespil iscenesat af den unge, gnistrende instruktør Amanda Linnea Ginman og med skuespillerne Kasper Leisner, Patrick Baurichter, Mette Døssing og Sofia Nolsøe på scenen. Studio 16. sept - 16. okt

EN FORTÆLLING OM BLINDHED
En voldsom, sanselig og epidemisk fortælling af Jose Saramago, bearbejdet og iscenesat af Christian Lollike og Sigrid Johannesen og med Aarhus Teaters karismatiske skuespiller Simon Mathew på scenen. Forestillingen, der modtog fremragende anmeldelser i sidste sæson, blev lukket ned midtvejs i spilleperioden p.g.a. Corona. Præsenteres i samarbejde med S/H.
Studio 26. okt - 20. nov

TIL DE LYSE MORGENER
Vi har bedt publikum om at fortælle os, hvad de har savnet allermest under nedlukningen. Og vi er gået på jagt i popkulturen og kunsthistorien efter de situationer, der igennem tiderne har lært os, hvordan vi skal feste, begære og være med hinanden. Med Jacob Madsen Kvols og Sofia Nolsøe. Urpremiere Studio 27. jan — 19. feb


STIKLINGEN

GIRLS & BOYS
Europæisk dramatik fra øverste hylde af britiske Dennis Kelly – en intens monolog om en families tragedie og det, der er sværest at tale om. Iscenesættelse af Sigrid Johannessen og med Nanna Bøtcher solo på scenen.
Danmarkspremiere Stiklingen 12. aug - 11. sept

MAN VOKSER OP
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når vi sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling. På scenen får du blandt andet Aarhus Teaters Emil Prenter og Lasse Steen sammen med Luise Skov og Amanda Friis Jürgensen. Præsenteres i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole.
Urpremiere Stiklingen 12. nov - 4. dec

HIMMELVENDT
Oplev fem nye skuespiltalenter i Aarhus Teaters urpremiere på en hjertevarm historie om at elske landet uden for storbyen – skrevet af Henrik Szklany. Præsenteres i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole (Skuespil Aarhus)
Urpremiere Stiklingen 23. april - 14. maj


I BYEN - UDFLUGTEN

Vi tilbyder løbende forskellige forestillinger i byrummet – følg med på aarhusteater.dk

BIG BANG – Collective Matter
Koreografisk og kunstnerisk vandring gennem Aarhus Centrum i inspirerende selskab med koreografer og performere. En samproduktion med SVALHOLM & VIBSKOV
Urpremiere Aarhus C 1.-4. sept

UD I BYEN – IND I LYDEN
Podwalks - oplev scenekunst uden for scenerummet, når Aarhus Teater skaber digital scenekunst. Se mere på aarhusteater.dk

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger og interview med Trine Holm Thomsen hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

Billeder

Cabaret. Aarhus Teater Store Scene. Foto Per Arensen
Cabaret. Aarhus Teater Store Scene. Foto Per Arensen
Download
Alice i Eventyrland. Aarhus Teater Store Scene. Foto CreativeZoo
Alice i Eventyrland. Aarhus Teater Store Scene. Foto CreativeZoo
Download
Jeg er jo lige her. Aarhus Teater Store Scene.
Jeg er jo lige her. Aarhus Teater Store Scene.
Download
Romeo & Julie. Aarhus Teater Store Scene. Foto Per Arnesen
Romeo & Julie. Aarhus Teater Store Scene. Foto Per Arnesen
Download
Ordet. Aarhus Teater Scala. Foto Per Arnesen og Yellow1
Ordet. Aarhus Teater Scala. Foto Per Arnesen og Yellow1
Download
Omstigning til paradis. Aarhus Teater Scala. Foto Per Arnesen og Creative Zoo
Omstigning til paradis. Aarhus Teater Scala. Foto Per Arnesen og Creative Zoo
Download
Kagefabrikken. Aarhus Teater Scala. Foto Emilia Therese
Kagefabrikken. Aarhus Teater Scala. Foto Emilia Therese
Download
Sandmanden. Aarhus Teater Scala. Foto Anna Marín Schram og CreativeZoo
Sandmanden. Aarhus Teater Scala. Foto Anna Marín Schram og CreativeZoo
Download
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen, Aarhus Teater. Foto Isak Hoffmeyer
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen, Aarhus Teater. Foto Isak Hoffmeyer
Download

Links

Information om Aarhus Teater

Aarhus Teater
Aarhus Teater
Teatergaden 1
8000 Aarhus C

89 33 23 00http://www.aarhusteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Nu accelererer den danske scenekunstbranche arbejdet med bæredygtighed21.2.2022 07:30:00 CET | Pressemeddelelse

Et nyt samarbejde på tværs af teatre, kompagnier, producenter og scenekunstorganisationer i hele Danmark ser nu dagens lys. Bæredygtig Scenekunst NU og Dansk Teater lancerer nemlig en ny bæredygtighedskampagne – RETHINK SCENEKUNST NU – der skal accelerere arbejdet med bæredygtighed. Ambitionen er, at den danske scenekunstbranche skal være blandt de førende bæredygtige kunstbrancher i Danmark. Kampagnen skydes i gang i morgen på Aarhus Teater den 22. februar, kl. 10.00 - med oplæg og cases fra centrale aktører. Pressen er velkommen!

Aarhus Teater udskyder premiererne på Romeo & Julie og Sandmanden19.1.2022 09:44:17 CET | Pressemeddelelse

Corona har for alvor gjort sit indtog på Aarhus Teater med 46 smittede siden 1. januar. Det betyder, at prøverne på Shakespeares ROMEO & JULIE og Lollikes dramatisering af SANDMANDEN aktuelt ikke kan gennemføres. Dermed ser teatrets ledelse sig nødsaget til at udskyde de to premierer til hhv. 10. februar og 22. februar. Samtidig aflyser teatret helt den publikumsinvolverende forestilling TIL DE LYSE MORGENER, der må udskydes til et senere tidspunkt. Til gengæld fastholdes urpremieren på monologen THE SUPREME GENTLEMAN d. 5. februar.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum