Lev

Aarhus Kommune har svigtet mennesker med udviklingshandicap i årevis

Del

Aarhus Kommune har i årevis set stort på den ene kritiske tilsynsrapport efter den anden. Levs landsformand Anni Sørensen mener, at de ramte beboere og deres pårørende fortjener en kæmpe undskyldning fra kommunen – og ser i øvrigt sagen som et skandaløst eksempel på misrøgt af handicapområdet.

Landsformand i Lev, Anni Sørensen, ytrer hård kritik af Aarhus Kommune.
Landsformand i Lev, Anni Sørensen, ytrer hård kritik af Aarhus Kommune.

Efter skrap kritik fra Socialtilsyn Midt og varsel om at inddrage godkendelsen af Borgercenter Nord, har Aarhus Kommune nu endelig valgt at reagere og lukke Hus 5 på Bofællesskabet Elev, hvor forholdene for borgerne har været stærkt kritiseret af blandt andre Lev.

Den kontante udmelding fra Socialtilsynet kommer oven på, at tilsynsrapporter over de seneste fem år har givet hård kritik, uden at kommunen har formået at rette op på forholdene.

Levs landsformand, Anni Sørensen siger:

- Jeg forstår, at Aarhus kommune nu endelig har tænkt sig at prioritere flere ressourcer til bofællesskabet – helt som socialtilsynet har forlangt i en årrække. Det er naturligvis glædeligt, men jeg synes nu også, at Aarhus Kommune skulle give beboerne og deres pårørende en oprigtig undskyldning for det svigt, de har udsat dem for. Det fortjener de.

- Aarhus kommunes svigt er i den helt tunge ende. I hvert fald er det sjældent, at man i så mange år lægger det døve øre til så alvorlig kritik fra socialtilsynet. Men sagen er samtidigt et billede på, hvor alvorligt det står til mange steder i landet, når det gælder støtten til mennesker med udviklingshandicap. De mange år med besparelser og afspecialisering af indsatsen begynder nu for alvor at være tydelig.

- Aarhus Kommune har et kæmpe ansvar her. Men det har skiftende regeringer også, da de har fastlagt de overordnede rammer. Vores socialminister – og finansministeren for den sags skyld – bør være klar over deres ansvar for at rette op. Ikke mindst i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger og forhandlingerne om en reform af det specialiserede socialområde, pointerer Anni Sørensen.

 
 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Landsformand i Lev, Anni Sørensen, ytrer hård kritik af Aarhus Kommune.
Landsformand i Lev, Anni Sørensen, ytrer hård kritik af Aarhus Kommune.
Download
Download

Information om Lev

Lev
Lev
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

36 35 96 96https://www.lev.dk

Lev er en privat landsdækkende organisation for mennesker med udviklingshandicap, pårørende og andre interesserede - dannet i 1952.

 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Lev

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lev

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum